Hoe een Fire Stick op een USB-stick aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Fire Stick op een USB-stick aan te sluiten
Hoe een Fire Stick op een USB-stick aan te sluiten
Anonim

Hoewel de meeste Amazon Fire TV Stick-apparaten geen ingebouwde USB-drive hebben, is het nog steeds mogelijk om een USB-drive op een Fire Stick aan te sluiten met behulp van een USB-adapterkabel. Deze gids leidt je door het hele proces voor het aansluiten van een USB-drive op een Fire Stick en wat je moet doen als alles is aangesloten.

Fire TV Cube, Fire TV Stick 3, Fire TV Stick Lite, Fire TV Stick 4K Max en nieuwere modellen bieden volledige ondersteuning voor USB-drives in het besturingssysteem en kunnen worden gebruikt voor het overzetten van apps en games. Alle Fire Sticks kunnen media op een aangesloten USB-station bekijken via een bestandsbrowser-app.

Hoe sluit ik een USB-stick aan op mijn Fire Stick?

Om een USB-drive aan te sluiten op een Amazon Fire TV Stick, moet je een speciale USB-kabeladapter aanschaffen.

Image
Image

Dit accessoire is in wezen een micro-USB-kabel met een USB-poort in het midden en maakt het mogelijk een USB-station aan te sluiten zonder de stroomtoevoer van de Fire Stick te onderbreken.

Het type USB-kabeladapter dat wordt gebruikt om een USB-station op een Fire Stick aan te sluiten, kan meestal worden gekocht voor minder dan $ 10. Zorg er bij het kopen van een kabel voor dat beide kabeluiteinden Micro-USB zijn en dat de poort in het midden een normale USB-poort is. Het wordt soms een OTG-kabeladapter genoemd.

Hier leest u hoe u deze adapterkabel gebruikt om een USB-drive op uw Fire Stick aan te sluiten.

  1. Steek het ene uiteinde van de USB-kabeladapter in de Micro USB-poort op de Amazon Fire Stick.

    Image
    Image
  2. Sluit het andere uiteinde van de adapter aan op de Fire Stick-oplaadkabel.

    Image
    Image
  3. Als je de Fire Stick-oplaadkabel gewoonlijk aansluit op een USB-poort op de tv om de Fire Stick van stroom te voorzien, doe dat dan nu. Sluit anders de kabel aan op de AC-adapter en steek de stekker in een stopcontact in de buurt van de tv.

    Image
    Image
  4. Sluit de Amazon Fire TV Stick zoals gewoonlijk aan op de HDMI-poort van je tv.

    Image
    Image
  5. Zet de tv en de Fire Stick aan.

    Image
    Image
  6. Steek uw USB-station in de USB-poort van de adapterkabel. Er zou een kleine melding in de rechterbenedenhoek moeten verschijnen om te bevestigen dat de USB-drive is gedetecteerd.

    Voor optimale prestaties raadt Amazon aan dat uw USB-drive USB 3.0 niet groter is dan 128 GB.

    Image
    Image
  7. Voordat de melding verdwijnt, drukt u op de knop op de Fire Stick-afstandsbediening met de drie horizontale lijnen.

    Image
    Image
  8. Als je Fire Stick-apps naar je USB-stick wilt overbrengen, moet je deze formatteren. Selecteer Yes om het formatteerproces te starten.

    Als u de USB-drive formatteert, wordt alles wat er momenteel op staat verwijderd.

    Image
    Image
  9. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  10. Het USB-formatteringsproces wordt gestart. Het duurt niet meer dan een paar minuten om te voltooien.

    Als het klaar is, selecteert u OK.

    Image
    Image
  11. Je zou moeten terugkeren naar het startscherm van de Fire TV Stick. Selecteer Instellingen om door te gaan met het instellen van de USB-drive en er apps naar over te zetten.

    Image
    Image
  12. Selecteer My Fire TV.

    Image
    Image
  13. Markeer USB Drive om de gebruikte en beschikbare schijfruimte te bekijken. Selecteer USB Drive om meer opties te bekijken voor het beheren van de aangesloten USB-drive.

    Image
    Image
  14. Selecteer Eject USB Drive als u de USB-drive veilig wilt verwijderen zonder de inhoud te beschadigen.

    Het fysiek verwijderen van een USB-station zonder deze optie te selecteren, kan bestanden beschadigen of beschadigen.

    Image
    Image
  15. Selecteer Format to External Storage als u uw USB-drive op andere apparaten wilt gebruiken.

    Dit proces verwijdert in wezen het Fire Stick-formaatproces dat u deed toen u uw USB-station voor het eerst op uw Fire Stick aansloot.

    Image
    Image
  16. Selecteer Geïnstalleerde toepassingen beheren om apps en videogames van en naar uw USB-station te verplaatsen.

    Image
    Image
  17. Alle Android-apps die u op uw USB-station hebt geïnstalleerd, indien aanwezig, worden hier weergegeven.

    Selecteer Alleen USB tonen om apps te bekijken die lokaal op uw Fire Stick zijn geïnstalleerd en begin met het overbrengen van enkele naar uw USB-station.

    Image
    Image
  18. Selecteer Alleen intern.

    Image
    Image
  19. Selecteer de app die u wilt overbrengen van de lokale opslag van uw Fire Stick naar uw aangesloten USB-station.

    Image
    Image
  20. Selecteer Verplaatsen naar USB-opslag om de app over te zetten naar uw aangesloten USB-station.

    Image
    Image
  21. Eenmaal geselecteerd, begint het app-overdrachtsproces. Raak geen knoppen op de afstandsbediening aan terwijl deze overdracht wordt uitgevoerd.

    Image
    Image
  22. Herhaal dit proces voor zoveel Fire Stick-apps en videogames als je wilt.

    Veel first-party Amazon-apps kunnen niet worden overgedragen van Fire Sticks. Deze apps laten je de USB-overdrachtsoptie niet zien tijdens de bovenstaande stappen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je per ongeluk een app overzet die je niet zou moeten doen.

    Image
    Image
  23. Als u apps van uw USB-station naar de lokale opslag van uw Fire Stick wilt verplaatsen, selecteert u de app in de app-lijst en selecteert u Verplaatsen naar interne opslag.

    Image
    Image

Heeft Amazon Fire Stick USB-ondersteuning?

Amazon's Fire TV Stick-streamingsticks ondersteunen USB, hoewel het ondersteuningsniveau afhangt van het model dat wordt gebruikt.

Alle Fire TV Cube-modellen bieden volledige USB-ondersteuning, net als Fire TV Stick-modellen die in 2000 en daarna zijn uitgebracht. Dit betekent dat terwijl de Fire TV Stick Lite, Fire TV Stick 3 en Fire TV Stick 4K Max de USB-functionaliteit voor het overzetten van apps en videogames volledig ondersteunen, de gewone Fire TV Stick 4K en de eerste twee versies van de originele Fire TV Stick dat niet doen. t.

Als u de USB-menuoptie niet ziet in Instellingen > Mijn Fire TV, gebruikt u waarschijnlijk een Stickmodel dat geen volledige USB-ondersteuning biedt.

Fire Stick-modellen die USB niet volledig ondersteunen voor app-overdrachten kunnen nog steeds worden gebruikt om afbeeldingen en films te bekijken die zijn opgeslagen op een aangesloten USB-station.

Image
Image

Om dit te doen, sluit u de USB-drive aan op de Fire Stick volgens de bovenstaande stappen en opent u vervolgens een bestandsbrowser-app zoals S-plore File Manager om toegang te krijgen tot de inhoud van het aangesloten opslagapparaat.

Download voor:

Er zijn veel apps voor bestandsbeheer die kunnen worden gedownload op Amazon's Fire Sticks, maar S-plore File Manager is gratis en werkt goed met aangesloten USB-apparaten.

Kunt u Fire Stick aansluiten op USB-apparaten?

Een verscheidenheid aan USB-apparaten kan worden aangesloten op Amazon Fire TV Sticks via de USB-adapterkabelmethode die bovenaan deze pagina wordt weergegeven.

Fire Sticks ondersteunen ook Bluetooth voor draadloze verbinding met andere apparaten. Als je geen gedoe met veel kabels wilt, probeer dan een Bluetooth-apparaat aan te sluiten.

Het is bewezen dat toetsenborden, muizen en zelfs videogamecontrollers werken met Fire Stick-modellen die volledige USB-ondersteuning bieden, hoewel de functionaliteit bij oudere modellen kan verschillen.

FAQ

    Hoe sluit ik een Fire Stick aan op een laptop USB?

    Als je je Fire Stick met een laptop of computer wilt gebruiken, heb je een HDMI-splitter en een capture-kaart nodig om de verbinding te laten werken met de USB-poort van je laptop. Sluit uw Fire Stick aan op de HDMI-extender die bij het apparaat > is geleverd, sluit de HDMI-extender aan op uw HDMI-splitter > en sluit vervolgens een afzonderlijke HDMI-kabel van de HDMI-splitter aan op uw opnamekaart. Sluit tot slot de USB-kabel van de opnamekaart aan en sluit deze aan op een USB-poort op uw laptop.

    Wat gebeurt er als ik USB-foutopsporing op een Fire Stick toesta?

    Met USB-foutopsporing kun je apps sideloaden naar je Fire Stick, wat betekent dat je apps die je op je computer hebt (die niet beschikbaar zijn in de officiële Appstore) aan je Fire TV kunt toevoegen. Als je deze instelling inschakelt, kun je ook apps van je Android-telefoon sideloaden naar je Fire Stick.

Aanbevolen: