Hoe u de resolutie op uw tv kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u de resolutie op uw tv kunt wijzigen
Hoe u de resolutie op uw tv kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Ga met je afstandsbediening naar Instellingen op je tv.
  • Zoek de optie Resolutie of Uitvoerresolutie. Kies de gewenste resolutie uit de lijst.

Resolutie op je tv geeft aan hoeveel pixels worden gebruikt om de afbeeldingen te maken die je ziet. Hoe meer pixels er worden gebruikt, hoe duidelijker het beeld. U kunt de resolutie op uw tv wijzigen via de instellingen met uw afstandsbediening.

Hoe u uw tv-resolutie kunt wijzigen

Zet je tv aan en gebruik je afstandsbediening om de volgende stappen uit te voeren. Specifieke namen van knoppen en menu-opties kunnen per tv verschillen, maar over het algemeen is het proces hetzelfde.

  1. Druk op uw afstandsbediening op de knop Settings of Menu.
  2. Er verschijnt een menu op het scherm van je tv. Zoek de optie voor Resolution of Output Resolution Het kan ook zijn onder een Display, Setup, Beeldverhouding, Zoommodus, of Beeldmodus optie. (In dit voorbeeld gebruiken we Beeldmodus.)

    Image
    Image
  3. Je tv zal verschillende resoluties weergeven, zoals 480p, 720p, 1080p, enz. Selecteer degene die je wilt gebruiken. Sommige tv's gebruiken verschillende termen om naar deze resoluties te verwijzen, zoals Zoommodus. Blader erdoorheen om te zien welke je wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Je tv past de resolutie automatisch aan of nadat je de instellingen hebt verlaten.

Hoe repareer ik de resolutie op mijn TV HDMI?

Als je je tv via HDMI op een ander apparaat aansluit, kan het wijzigen van de resolutie op je tv niet helpen om het gewenste scherm te krijgen. De stappen die u zou nemen om uw resolutie te wijzigen, zijn afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt.

Ga in het algemeen op het apparaat zelf naar het menu Instellingen en zoek naar opties voor Weergave. Als je via HDMI verbinding maakt met een pc, zou deze moeten herkennen dat je bent aangesloten op een tv.

Zoek in de weergave-instellingen op uw apparaat naar een instelling met het label 'resolutie' en selecteer de resolutie die u wilt gebruiken.

Hoe verander ik mijn tv-resolutie naar 1080p?

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd maar geen optie ziet voor 1080p (High Definition), ondersteunt je tv die resolutie mogelijk niet.

Je kunt erachter komen wat voor soort resolutie je tv ondersteunt door in de bijbehorende handleiding te kijken of door het exacte model online te vinden en de specificaties te bekijken.

Op sommige tv's kun je je resolutie niet wijzigen, maar in plaats daarvan de zoommodus of de beeldverhouding wijzigen.

Hoe weet ik welke resolutie mijn tv heeft?

Als je de resolutie van je tv nog nooit hebt gewijzigd, werkt deze met de standaardresolutie en zou deze moeten worden weergegeven totdat je deze wijzigt. U kunt de standaardresolutie herstellen door een instelling te selecteren die zoiets als Reset of Restore Default. leest

Als je iets op je tv bekijkt met een ander apparaat, moet je de resolutie-instellingen van dat apparaat aanpassen aan die van je tv. Als een apparaat een specifieke resolutie, zoals 1080p, niet ondersteunt, zelfs als je tv op die resolutie is ingesteld, kun je die resolutie niet weergeven.

FAQ

    Hoe wijzig ik de resolutie op een Vizio 4K-tv?

    Om de beeldresolutie van de beste Vizio-tv's in te stellen, drukt u op de Menu-knop op uw Vizio 4K TV-afstandsbediening en gebruikt u de navigatiepijltjestoetsen om naar de Afbeelding optie; druk op Enter om het te selecteren. Gebruik de pijltoetsen om de optie TV-resolutie te selecteren en de beeldresolutie naar wens te wijzigen.

    Hoe verander ik de resolutie op een Roku TV?

    Als je een zelfstandige Roku TV hebt, kun je de ingebouwde resolutie van de Roku TV niet wijzigen. De enige optie die je hebt is om de afbeelding uit te rekken. Om dit te doen, drukt u op star op de afstandsbediening van Roku TV om het menu Options te openen. Navigeer naar de Picture Size sectie en kies Stretch

    Hoe wijzig ik de resolutie op een Emerson TV?

    Als u de resolutie van uw Emerson TV wilt wijzigen, drukt u op Settings op uw afstandsbediening om een optiemenu op het scherm weer te geven. Navigeer naar Output Resolution en kies vervolgens de gewenste resolutie.

Aanbevolen: