Steven Lee helpt zorgverleners verbinding te maken via technologie

Inhoudsopgave:

Steven Lee helpt zorgverleners verbinding te maken via technologie
Steven Lee helpt zorgverleners verbinding te maken via technologie
Anonim

Sinds de grootvader van Steven Lee met zorgproblemen te maken kreeg toen hij de ziekte van Parkinson bestreed, vond de serie-ondernemer dat hij er iets aan moest doen.

Lee is de mede-oprichter, president en chief operating officer van ianacare, een gezondheidstechnologiebedrijf dat een platform heeft gecreëerd voor mantelzorgers die op zoek zijn naar meer middelen in de branche. Hij werkte in 2018 samen met zijn mede-oprichter, Jessica Kim, om ianacare te lanceren. Het paar is op een missie om de beste werkwijzen te bieden aan mensen die door de zorgreis navigeren.

Image
Image
Ianacare medeoprichter, president en COO, Steven Lee.

Ianacare

Ianacare's platform biedt persoonlijke en professionele middelen, waaronder coaching, peer support groepen, samengestelde programma's en diensten, personeelsbeloningen en meer. Het bedrijf heeft een team van zeven fulltimers en 20 gecontracteerde ontwikkelaars.

"Alle hiaten die drie decennia geleden bestonden in de zorgverlening toen ik voor mijn grootvader zorgde, bestaan nog steeds", vertelde Lee aan Lifewire in een telefonisch interview. "We willen mantelzorgers aanmoedigen, machtigen en uitrusten met de middelen die ze nodig hebben, omdat ze die ondersteuning echt nodig hebben."

Snelle feiten

  • Name: Steven Lee
  • Leeftijd: 46
  • Van: Ridgecrest, Californië, gelegen in de Mojave-woestijn
  • Random delight: Hij vliegt vliegtuigen!
  • Belangrijk citaat of motto: "De manier om te beginnen is door te stoppen met praten en te beginnen met doen." - W alt Disney

Een serie-ondernemer worden

Lee's ouders zijn immigranten uit Hong Kong. Ze verhuisden naar de Verenigde Staten om hoger onderwijs te volgen voordat Lee's vader een baan in China kreeg aangeboden. Kort nadat Lee was geboren, pakte zijn familie in en verhuisde terug naar hun geboorteland. Ze bleven daar een decennium voordat ze terugkeerden naar de VS.

"Van alle plaatsen zijn we vanuit Hong Kong naar Akron, Ohio verhuisd", zei Lee. "Ik ging daar naar de lagere en middelbare school voordat ik naar de middelbare school in Toledo ging. Sindsdien woon ik het grootste deel van mijn leven in Boston."

Lee ging naar het Massachusetts Institute of Technology (MIT) voor zijn studie, waar hij de technologie voor spraakherkenning nauw bestudeerde. Zijn vader was een technische professor en Lee zei dat hij altijd wist dat hij ingenieur zou worden.

Zijn officiële hoofdvak aan het MIT was elektrotechniek en informatica, en na zijn afstuderen trad hij toe tot een startup genaamd Speech Works, die voortkwam uit het onderzoekslab waar hij op de campus had gewerkt. Het bedrijf ging in augustus 2000 naar de beurs voordat het werd overgenomen.

"Ik had altijd al een sterke interesse in zaken", zei Lee. "Het ging dus niet alleen om technologie omwille van de technologie, maar ik was geïnteresseerd in technologie als middel om betere bedrijven op te bouwen die iets goeds doen."

Image
Image
Steven Lee en Jessica Kim.

Ianacare

Lee sloot aan bij een studiegenoot om in 2005 zijn eerste onderneming te lanceren, een aanbieder van videoadvertenties genaamd ScanScout, die Tremor Video in 2010 overnam. Lee was zes jaar lang Tremor's chief technology officer voordat hij besloot dat het tijd was om ga verder.

"Ik heb veel geleerd tijdens die reis," zei Lee. "Ik verlangde naar mijn volgende onderneming als ondernemer en jeukte om iets helemaal opnieuw op te bouwen. Ik wilde iets zinvols doen."

Begeleiding is de sleutel

Toen Lee contact maakte met Kim, ervoer ze dezelfde uitdagingen in de zorg terwijl ze voor haar moeder zorgde, die vocht tegen alvleesklierkanker. De "i-a-n-a" in ianacare staat voor "Ik ben niet alleen", en de tweevoudige betekenis spreekt tot zorgverleners en degenen die zorg nodig hebben.

Dat geldt ook voor de oprichters van minderheden zelf, die een netwerk van ervaren mentoren onderhouden om hen te helpen bij het oplossen van zakelijke uitdagingen.

"Het lanceren van een startup is een van de moeilijkste dingen die je kunt doen", zei hij. "Er is geen structuur. Er is geen goed of fout, en het is volledig aan jou om goede beslissingen te nemen over het pad van je bedrijf. Het ondersteuningssysteem is enorm."

We horen elke dag van zorgverleners dat we hebben geholpen hun reizen te vergemakkelijken in een zeer moeilijke tijd.

Het is dankzij die steun dat de oprichters van ianacare het bedrijf in de begindagen konden opstarten. Lee en Kim financierden het bedrijf zelf voordat ze investeerders en durfkapitaal binnenhaalden. Ianacare heeft sinds de lancering $ 3 miljoen aan financiering opgehaald.

"De markt is er, en er is behoefte aan, maar we wilden ons platform valideren voordat we extern kapitaal accepteren," zei Lee.

Naast het binnenhalen van wat geld, zei Lee dat hij het meest trots is op de manier waarop ianacare contact heeft gemaakt met duizenden zorgverleners om zijn diensten te gebruiken. De komende jaren kijkt hij ernaar uit om meer zorgverleners naar het platform van ianacare te trekken en statistieken te delen over hoe het bedrijf de zorgsector verandert.

"We horen elke dag van zorgverleners dat we hebben geholpen hun reizen te vergemakkelijken in een zeer moeilijke tijd", zei Lee. "We creëren een duurzame oplossing voor een systemisch probleem."

Aanbevolen: