Waarom 2020 het jaar wordt waarin we e-mail repareren

Inhoudsopgave:

Waarom 2020 het jaar wordt waarin we e-mail repareren
Waarom 2020 het jaar wordt waarin we e-mail repareren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Verschillende apps en services voegen spannende nieuwe functies toe aan e-mail.
  • E-mail is open, universeel en wordt door iedereen gebruikt.
  • Privacy is nog steeds een probleem; zorg ervoor dat je de jouwe beschermt.
Image
Image

E-mail is geweldig. Iedereen heeft een e-mailadres en iedereen weet hoe het te gebruiken. E-mail is ook verschrikkelijk. Iedereen kan ons op elk moment alles sturen, het is een vector voor oplichting en malware, en we kunnen er nauwelijks bovenop blijven zitten. Gelukkig staan er dingen te veranderen.

E-mail is nauwelijks veranderd sinds Gmail de boel opschudde in 2004. Ondertussen hebben berichten-apps zoals WhatsApp en Telegram de manier waarop we communiceren veranderd. We zijn gewend aan gemakkelijk te volgen groepsgesprekken, het gemakkelijk blokkeren van afzenders en de mogelijkheid om gespreksthreads in de loop van de tijd te behouden. Maar niet met e-mail. Maar in 2020 keert e-mail terug naar zijn rechtmatige plaats in het centrum van onze communicatie.

“E-mail is de gemene deler van internet. Zie het als internet-ID'', vertelde Denys Zhadanov, VP marketing bij Readdle, dat de Spark-e-mailapp maakt, via e-mail aan Lifewire. "Ondanks alle slechte dingen over e-mail, zijn de goede zo krachtig dat steeds meer mensen het gebruiken."

Wat is er goed en slecht aan e-mail?

Het beste van e-mail is dat jij het bezit. Als je je e-mailserviceprovider wilt afsluiten en je e-mailadres wilt meenemen, dan kan dat, zolang je je eigen domeinnaam hebt.

Het andere beste aan e-mail is dat iedereen een e-mailadres heeft.

“E-mail is de universele beste manier om een persoon in een formele setting te bereiken”, zegt Denys. “Bovendien geeft het je de vrijheid voor een lange vorm, doordachte en asynchrone communicatie. Het creëert geen druk. Het is daar. Je kunt reageren, of je kunt het negeren.”

Maar de meeste e-mailapps en -services zijn gewoon verschrikkelijk. Ze zitten vast in het verleden. Je hebt een inbox, je kunt berichten handmatig taggen of ze in mappen plaatsen, en je kunt zoeken, maar dat is alles. Vergelijk dit met je foto-app, die automatisch mensen, plaatsen en objecten kan herkennen. E-mail is verwaarloosd.

Een nieuwe manier

Deze week lanceerde Edison Mail OnMail, een nieuwe e-mailservice als aanvulling op de bestaande app. Net als rivaliserende e-mailinnovator Hey, bouwt OnMail moderne functies bovenop normale e-mail. U kunt nieuwe afzenders screenen zodat u nooit meer e-mail van hen hoeft te zien; je kunt enorme bijlagen verzenden. Uw inbox wordt automatisch verwerkt en zaken als aankoopbewijzen, vluchtplannen en e-mails voor het volgen van pakketten worden op eenvoudige kaarten gepresenteerd.

Image
Image

Hé, van Basecamp, implementeert slimme functies om je te helpen omgaan met overbelasting. U kunt plaknotities toevoegen aan gesprekken, delen van e-mails knippen voor later gebruik en zelfs de titel van e-mailthreads wijzigen.

Dan zijn er diensten zoals Twobird en Spike, die je e-mail veranderen in iets dat lijkt op WhatsApp of iMessage, compleet met groepsgesprekken en Twitter-achtige @replies.

En het is allemaal gebouwd op standaard e-mailprotocollen, wat betekent dat u uw eigen domein kunt behouden. In theorie toch.

Het nadeel van eigen diensten

Maar het is niet allemaal goed nieuws. Twobird werkt alleen met Gmail-accounts. Hey vereist dat je een Hey.com e-mailadres gebruikt, en niet je bestaande e-mailadres (ondersteuning voor aangepaste domeinen is beloofd).

Het grote probleem is dat je deze bedrijven moet vertrouwen met je privégegevens. Wanneer je er een gebruikt, overhandig je de sleutels van je digitale leven. Elke e-mail voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord, elk bericht van uw bank, uw arts of uw geliefde zal leesbaar zijn voor de dienst.

Image
Image

Dat komt omdat alle handige functies in de cloud zijn toegevoegd. Uw e-mails worden geanalyseerd en verwerkt op de servers van Hey, OnMail of Spike om uw vluchtgegevens of pakketbezorgingsgegevens op te halen, enzovoort. U moet er dus voor zorgen dat u die e-mailservice vertrouwt om uw persoonlijke gegevens niet te verkopen. Het lezen van het privacybeleid kan helpen, maar zelfs dat is geen garantie.

Wat is er nodig

Wat we nodig hebben, is een e-mailapp die dit allemaal op je apparaat kan doen. De Foto's-app van Apple gebruikt machine learning om mensen in je bibliotheek te herkennen, en het doet het allemaal op je iPhone, in tegenstelling tot Google Foto's, dat alles in de cloud doet. We hebben een app nodig die je privédingen privé houdt. Readdle's Spark komt hier het dichtst bij, maar het heeft nog steeds een cloudcomponent om berichtmeldingen te beheren.

E-mail is onveilig, niet-versleuteld en iedereen kan het lezen terwijl het door de pijpen gaat. In fysieke termen is het meer een ansichtkaart dan een verzegelde brief. Maar het werkt en het wordt eindelijk verbeterd. Pas op dat u niet op de eerste glimmende service springt die langskomt, want de enige persoon die uw e-mail (en privacy) beschermt, bent u.

Aanbevolen: