Supersnelle gegevensuploads komen eraan

Supersnelle gegevensuploads komen eraan
Supersnelle gegevensuploads komen eraan
Anonim

Verizon, Samsung en Qualcomm bereikten uploadsnelheden van 711 Mbps tijdens een recente laboratoriumproef, maakten de drie bedrijven donderdag bekend. Het kan mogelijk van invloed zijn op hoe we internet gebruiken in drukke openbare ruimtes, op het werk en thuis.

Hoewel de bedrijven zeggen dat ze al eerder multi-gigabit downloadsnelheden hebben behaald tijdens testen, is dit de snelste die ze hebben bereikt tijdens het uploaden van gegevens naar het netwerk. Ze bereikten deze mijlpaal door geaggregeerde banden van het millimetergolfspectrum (mmWave) te gebruiken. Ook bekend als "extreem hoge frequentie", is mmWave de spectrumband tussen 30 GHz en 300 GHz. Veel gebruikt in luchthavenbeveiligingsscanners, militaire radar en wetenschappelijk onderzoek, begint het ook gebruik te zien in 5G-netwerken.

Image
Image

Superhoge uploadsnelheden zorgen ervoor dat mensen video's en foto's sneller naar de cloud of sociale media kunnen sturen, of gegevens rechtstreeks met anderen kunnen delen in dichtbevolkte gebieden zoals straten in het centrum, concerten en voetbalstadions, aldus de bedrijven.

Ze kunnen ook online samenwerking tussen studenten of medewerkers vergemakkelijken. Ondertussen kunnen bedrijven mogelijk de uplinksnelheden in hun privénetwerken gebruiken voor kwaliteitscontrole, beveiliging en augmented reality-klantervaringen.

Naarmate 5G meer alomtegenwoordig wordt, zal mmWave waarschijnlijk ook op grotere schaal worden gebruikt. Adam Koeppe, senior vice-president technologieplanning van Verizon, zei dat zijn bedrijf de technologie "verdubbelt".

Image
Image

"Je zult zien dat we onze mmWave-voetafdruk blijven uitbreiden om baanbrekende ervaringen te bieden voor de dichtste delen van ons netwerk en voor unieke bedrijfsoplossingen", zei hij in het persbericht."We hadden eind vorig jaar meer dan 17K mmWave-celsites en zijn op schema om er in 2021 nog 14K aan toe te voegen, met meer dan 30K-sites in de lucht tegen het einde van dit jaar, en we zullen daarna blijven bouwen."

Qualcomm gebruikte zijn nieuwe Snapdragon X65 5G Modem-RF-systeem voor de laboratoriumproef. Gebouwd voor telefoons, mobiel breedband, 5G-privénetwerken en meer, zal het eind 2021 opduiken in commerciële mobiele apparaten, aldus het bedrijf.

Aanbevolen: