Magic Leap kondigt AR-bril van de volgende generatie aan

Magic Leap kondigt AR-bril van de volgende generatie aan
Magic Leap kondigt AR-bril van de volgende generatie aan
Anonim

Terwijl virtual reality alle grote krantenkoppen ha alt, innoveren augmented reality-apparaten nog steeds met een constante clip.

Een goed voorbeeld? De stoere Magic Leap is terug met een opfrisbeurt van hun AR-bril, zoals aangekondigd in een bedrijfsblogpost van CEO Peggy Johnson. De Magic Leap 2-bril heeft een aantal innovaties ten opzichte van de vorige versie, zoals een breder gezichtsveld, een kleinere vormfactor en misschien wel het belangrijkste, ingebouwde dimtechnologie om het gebruik buitenshuis te verbeteren.

Image
Image

Het bedrijf heeft nog geen echte technische specificaties, een releasevenster of prijs bekendgemaakt. Johnson heeft echter opgemerkt dat Magic Leap naar een bedrijfsmodel draait. De Magic Leap 2 lijkt te zijn ontworpen om externe werknemers te helpen verbinding te maken en te trainen terwijl ze niet op kantoor zijn.

Deze bedrijfsgerichte spil mag de gemiddelde consument echter niet in de kou laten staan, aangezien Johnson zei dat Magic Leap openstaat voor het verlenen van licenties voor de technologie aan consumentenproducten.

“In feite hebben we verschillende verzoeken ontvangen om onze technologie in licentie te geven en zullen deze kansen actief nastreven als ze onze positie en ons vermogen om te innoveren in de zakelijke markt versterken”, schreef ze.

De komende jaren zouden er een aantal op de consument gerichte AR-producten op de markt moeten komen, aangezien er geruchten gaan dat bedrijven zoals Facebook, Qualcomm en zelfs Apple allemaal AR-brillen of aanverwante apparaten ontwikkelen. Ook heeft de Microsoft HoloLens 2 enig succes geboekt in de consumentenruimte door samen te werken met bedrijven zoals Snapchat en Niantic, de makers van Pokemon Go.

Aanbevolen: