Hoe werken wifi-extenders?

Inhoudsopgave:

Hoe werken wifi-extenders?
Hoe werken wifi-extenders?
Anonim

Een wifi-extender doet precies wat zijn naam zegt: hij breidt je wifi-signaal uit zodat je internet in meer delen van je huis kunt gebruiken. Als je in een immense ruimte woont of werkt, één met meerdere verdiepingen of één met dikke muren of andere obstakels, zal een wifi-extender je wifi-signaal door het hele gebied verspreiden.

Hoe wifi-extenders werken

Deze apparaten maken draadloos verbinding met de router en breiden het wifi-signaal uit naar gebieden die de router niet kan bereiken. Het kan zijn dat u een beetje vallen en opstaan moet gaan met fysieke plaatsing voordat u zich op een locatie voor de uwe vestigt.

Wi-Fi-extenders zijn er in twee soorten: kleine die op een stopcontact worden aangesloten en grotere desktopapparaten die vaak ethernetpoorten bevatten. Ongeacht het type dat u kiest, het zal het dekkingsgebied van uw router uitbreiden.

Image
Image

Als je een wifi-extender installeert, heb je twee netwerken waaruit je kunt kiezen (de router en de extender) op twee banden (2,4 GHz en 5 GHz). U moet uw apparaat de eerste keer handmatig met de extender verbinden.

Als je het eenmaal hebt opgeslagen, kun je eenvoudig schakelen tussen de router en het extender-netwerk, afhankelijk van welke op een bepaald moment sterker is. De standaardnetwerknaam en het standaardwachtwoord voor een Wi-Fi-extender zijn afhankelijk van de fabrikant.

Heb je echt een wifi-extender nodig?

Als u uw router bezit, controleer dan of het de moeite waard is om deze te upgraden; als je er een huurt bij je ISP, neem dan contact met hen op om te zien of je een gratis upgrade kunt krijgen. Soms is een nieuwe router alles wat je nodig hebt om je draadloze problemen op te lossen.

Als je huidige router voldoende up-to-date is, wil je een extender kopen met vergelijkbare of gelijke specificaties. U wilt geen extender die minder geavanceerd is dan uw router, omdat deze niet sterk genoeg is, en als u er een koopt die geavanceerder is, beta alt u voor functionaliteit die u niet kunt gebruiken.

Voordat u er een aanschaft, moet u ervoor zorgen dat er geen andere oplossing is, zoals het verplaatsen van uw router naar een meer centrale locatie, upgraden naar een nieuwe of overschakelen naar een mesh-netwerk.

Alternatieven voor wifi-extenders

Er zijn veel redenen waarom je een zwak of niet-bestaand wifi-signaal in je ruimte hebt, en niet alle hebben een wifi-extender nodig. Er zijn verschillende manieren om een wifi-signaal te versterken, en niet allemaal vereisen ze geld.

Sommige van die oplossingen omvatten:

  • Uw router upgraden. Vergelijk de specificaties van uw huidige router met de nieuwste modellen om te zien of deze verouderd is. Onze verzameling van de beste draadloze routers is een uitstekende plek om te zien wat er tegenwoordig op de markt is.
  • Uw router verhuizen. Probeer je router op een centrale plek te plaatsen zodat je kunt profiteren van 360 graden dekking; neem contact op met uw ISP als u een nieuwe ethernetpoort nodig heeft.
  • Overweeg om over te stappen op een mesh-netwerk. Mesh-netwerken bestaan uit meerdere knooppunten. De ene maakt verbinding met uw modem en de rest maakt een serieschakeling door de rest van de ruimte. Het is vooral handig voor een gebied groter dan 1500 vierkante meter met meerdere verdiepingen.

Soms is een wifi-extender echter de perfecte oplossing voor een vlekkerig internetprobleem dat maar niet verdwijnt. Als je een stabiele verbinding en hoge snelheden nodig hebt, kan een wifi-extender je vaak helpen om de beste dekking in je hele huis te krijgen.

Aanbevolen: