Geschiedenisboek is hoe de geschiedenisfunctie van een webbrowser zou moeten werken

Inhoudsopgave:

Geschiedenisboek is hoe de geschiedenisfunctie van een webbrowser zou moeten werken
Geschiedenisboek is hoe de geschiedenisfunctie van een webbrowser zou moeten werken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Browsergeschiedenis is schilferig en bladwijzers nemen te veel werk.
  • Geschiedenisboek slaat automatisch elke pagina op die u bezoekt, behalve de pagina's die u niet wilt.
  • Alles wordt gesynchroniseerd via iCloud.

Image
Image

Heb je ooit geprobeerd een pagina te vinden die je al hebt bezocht via je browsergeschiedenis? Natuurlijk heb je dat. Heb je het ooit gevonden? Nou…

Je zou denken dat browsergeschiedenis een rijke naad zou zijn als je naar, nou ja, naar wat dan ook zoekt. Eerder bezochte pagina's zijn al door u gekozen en zouden bovenaan elke zoekopdracht moeten verschijnen. En toch is de geschiedenisfunctie van uw browser waarschijnlijk rommel. De helft van de pagina's die u bezoekt, lijkt te ontbreken, en hoe zit het met de daadwerkelijke woorden op die pagina's? Waarom kun je ze niet zoeken? Dat is waar het geschiedenisboek van Zhenyi Tan om de hoek komt kijken. Het slaat al die dingen automatisch op en behoudt toch je privacy.

"Ik heb die read-it-later/bookmark manager-apps eerder geprobeerd, maar [ik] gaf het op omdat er te veel cognitieve belasting was", vertelde History Book-ontwikkelaar Zhenyi Tan aan Lifewire via e-mail. "Ik dacht constant aan "is dit artikel de moeite waard om te bewaren?" toen ik iets op internet las. Na het artikel te hebben opgeslagen, labelde ik het met trefwoorden om later te helpen bij het zoeken. -deze. Het was alsof ik een zen-tuin verzorgde. Uiteindelijk heb ik de meeste van die artikelen toch nooit gelezen."

Geschiedenisles

Google kan je zoekgeschiedenis onthouden, en afhankelijk van hoe je dingen hebt ingesteld, kan het op het gebied van privacy nog veel meer bijhouden. Maar waar we hier in geïnteresseerd zijn, is een manier om die website te vinden die u ooit hebt bezocht. Degene die je niet meer kunt vinden met Google- of DuckDuckGo-zoekopdrachten. De pagina die precies de pagina was die je wilde, maar die lijkt te zijn verdwenen.

Een manier om sites die u wilt onthouden bij te houden, is door ze te bookmarken. Alle browsers hebben ingebouwde bladwijzertools en u kunt ook een bladwijzerservice zoals Pinboard gebruiken om sites die u wilt onthouden op te slaan en te taggen. Maar zoals Tan zegt, dat kan veel werk zijn, zelfs voor het soort nerd dat graag zijn gegevens catalogiseert.

Privacy in uw browsergeschiedenis is belangrijk omdat we vaak pagina's bezoeken die onze persoonlijke informatie bevatten, zoals e-mail.

History Book is geniaal in zijn eenvoud. Het is een browserextensie voor Safari (op Mac, iPhone en iPad) die elke webpagina die je bezoekt opslaat. Dat is het bijna, maar het zijn Tan's implementatiedetails die dit concept van een nachtmerrie tot een must-have maken.

Ten eerste slaat de app alleen pagina's op die Safari classificeert als 'artikelen'. Als je Safari's ingebouwde leesmodus op de pagina kunt gebruiken, dan is het een artikel. Verrassend genoeg omvat dit veel winkelsites en andere niet-blog-achtige sites, maar - cruciaal - het sluit bank- en soortgelijke websites uit. U kunt ook elke gewenste site toevoegen aan de lijst met uitsluitingen, zodat deze nooit wordt opgeslagen.

Privé

"De eerdere versies van History Book zouden automatisch elke webpagina opslaan, en ik was bang om het te gebruiken. Ik had het gevoel dat mijn eigen app mijn privacy schendde", legde Tan via e-mail uit aan Lifewire. "Dus ik bleef steeds meer privacygerelateerde functies toevoegen. Pas toen ik de functie toevoegde om domeinen uit te sluiten van automatisch opslaan, voelde ik me eindelijk op mijn gemak om het te gebruiken zoals bedoeld."

Deze ingebouwde privacy betekent dat a) de app zelf geen toegang heeft tot gevoelige gegevens en b) dat je de tekstversie van die pagina veilig en zonder zorgen op je computer kunt opslaan.

"Privacy in uw browsergeschiedenis is belangrijk omdat we vaak pagina's bezoeken die onze persoonlijke informatie bevatten, zoals e-mail. U wilt niet dat iemand in uw e-mail kan komen of toegang kan krijgen tot gevoelige informatie via een soort van "achterdeur" via uw browsergeschiedenis, "vertelde Kristen Bolig, oprichter van SecurityNerd, Lifewire via e-mail.

Platte tekst

History Book slaat deze artikelen op als tekst, wat betekent dat de inhoud, en niet alleen de titel of URL van een pagina, kan worden doorzocht. En dat maakt de app oneindig veel bruikbaarder. Als je wilt, kunnen deze mooie, schone, bewaarde pagina's zelfs worden gebruikt als een soort lees-het-later-wachtrij, hoewel je misschien snel overweldigd raakt.

Image
Image

Het andere voordeel van het opslaan van alleen de tekst (de app laadt direct in afbeeldingen) is dat het nauwelijks ruimte inneemt op je computer. Het slaat deze database ook op uw iCloud op, zodat u kunt synchroniseren tussen uw apparaten zonder dat Tan's servers ooit uw privégegevens aanraken. Ik heb de app samen met een firewall gebruikt en hij maakt nooit verbinding met iets anders dan de pagina's die je hebt opgeslagen, en dan alleen om de afbeeldingen te laden.

Er zijn andere apps die hetzelfde werk doen - St. Clair Software's History Hound is geweldig. Maar History Book is prachtig eenvoudig en is de enige geschiedenis-app die ik ken die op iOS werkt. Check it out.

Aanbevolen: