Facebook Live Audio Rooms toont belofte en problemen

Inhoudsopgave:

Facebook Live Audio Rooms toont belofte en problemen
Facebook Live Audio Rooms toont belofte en problemen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook Live Audio Rooms staat nog in de kinderschoenen, maar toont potentieel.
  • Omdat veel mensen podcasts gebruiken om te leren, lijkt het een natuurlijke ontwikkeling om een live-omgeving te bieden die interactie met het publiek aanmoedigt.
  • Er zullen waarschijnlijk veel technische hindernissen moeten worden genomen, naast de obstakels die al worden ontdekt.
Image
Image

Facebook's nieuwe Live Audio Rooms-functie is begonnen met een langzame uitrol in de VS, wat de vragen oproept: is het nuttig en gaan mensen het daadwerkelijk gebruiken?

De belangrijkste trekpleister van Live Audio Rooms is om Facebook-groepen een nieuwe manier te bieden om met hun leden in contact te komen. Gastheren kunnen een audioruimte met maximaal 50 luidsprekers creëren, terwijl een onbeperkt aantal luisteraars aanwezig kan zijn en vragen kan stellen in de chat, toegang tot audiospraak kan aanvragen, enz. Er is hier potentieel, vanuit een zakelijk en gemeenschapsstandpunt.

“Omdat Facebook Live Audio Rooms elementen van een live Zoom-vergadering en YouTube live (minus de gezichten) overneemt, maar samenwerking en meer controle toevoegt via machtigingen aan de host die kan luisteren en zijn eigen audiorooms kan creëren, is er een breed potentieel hier, zei Emily Hale, social media-analist bij Merchant Maverick, in een e-mailinterview met Lifewire.

Een publiek bereiken

Betrokkenheid zal de grootste sleutel zijn tot het succes van Facebook Live Audio Rooms - als een gemeenschap of bedrijf ze niet kan gebruiken om succesvol verbinding te maken met hun publiek, zullen ze zich er niet mee bezig houden. Uitzoeken hoe u de geboden functies het beste kunt gebruiken, is de eerste stap. Voor een bedrijf als Merchant Maverick betekent dat dat je moet proberen leden te voorzien van handige tools, zoals door experts aangestuurde workshops en vraag-en-antwoordsessies.

“We overwegen hoe we dat platform kunnen gebruiken om beter contact te maken en eigenaren van kleine bedrijven te bereiken die op dit moment door ongekende uitdagingen sjokken, met ervaren experts die met hen in contact kunnen komen via re altime oplossingen in vluchtige industrieën, zei Hale.

Image
Image

Educatieve waarde en gemak zijn ook potentiële aantrekkingskrachten voor zowel gastheren als hun luisteraars. Veel mensen luisteren naar podcasts om te leren, en het op audio gerichte formaat maakt luisteren tijdens het uitvoeren van andere taken veel gemakkelijker dan met video. Hetzelfde principe is ook van toepassing op Facebook Live Audio Rooms, waarbij groepen leden en externe gasten als sprekers kunnen binnenhalen terwijl iedereen meeluistert.

"Ik zie de toekomst van [sociale media] in de richting van multitasking", zei Ben Wallington, CEO van Designerwear, in een e-mailinterview."De sociale media-contacten van vandaag zijn druk bezig met autorijden, koken, creëren en hebben misschien geen tijd om meer hersenloos naar beneden te scrollen, en dus zien sites als Twitter en Facebook deze kans."

Ella Hao, hoofd marketing voor WellPCB, is ook enthousiast over het potentieel en zegt: Facebook Live Audio Rooms stelt onze volgers in staat om af te stemmen op live-uitzendingen en een bijdrage te leveren … onze social media manager adviseert dat we het blijven gebruiken in de toekomst.”

Wat als het niet werkt?

Zelfs met al dat potentieel heeft Facebook nog enkele hindernissen te nemen met Live Audio Rooms. Zowel Clubhouse als Spotify's Greenroom zijn al langer beschikbaar en zijn redelijk directe concurrenten, wat betekent dat Live Audio Rooms een zware strijd voor de boeg heeft. De eigen podcasts-functie van Facebook zou mogelijk ook het nut van Live Audio Rooms kunnen verminderen.

“Ik denk dat de toekomst van Facebook Live Audio Rooms zal afhangen van waar Facebook de volgende keer naartoe gaat,” zei Wallington, “Als het er nog steeds op staat vooral sociaal te zijn, in vergelijking met sites als LinkedIn, zal het idee van audio kamers zouden kunnen werken.”

Image
Image

Dan is er nog de kwestie van technologische beperkingen. Hoewel het raamwerk solide en gepland lijkt, zullen er altijd onvoorziene factoren zijn zodra een service openstaat voor een groter gebruikersbestand. Kunnen Facebook Live Audio Rooms extreem grote aantallen luisteraars aan als er geen limiet is? Hoe komt de gastheer tussenbeide en krijgt hij de controle terug als het maximale aantal sprekers allemaal door elkaar heen begint te praten?

Hao onthulde een ander probleem met het ontwerp en zei dat "het soms een beetje moeilijk kan zijn wanneer mensen hun telefoon op de luidspreker hebben." Met het probleem van onduidelijke luidsprekeraudio aan de kant van de gebruiker, kan het voor Facebook moeilijk zijn om een oplossing te vinden. Hosts kunnen natuurlijk altijd aan degenen die aan het woord zijn vragen om hun telefoon niet op de luidspreker te zetten, maar als ze dat niet kunnen of willen, zal het toch de ervaringen van de luisteraars naar beneden halen.

Aanbevolen: