Sony's nekband is de perfecte walk-around-at-home-luidspreker

Inhoudsopgave:

Sony's nekband is de perfecte walk-around-at-home-luidspreker
Sony's nekband is de perfecte walk-around-at-home-luidspreker
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sony's nieuwe SRS-NS7-nekband is een draagbaar thuisbioscoopluidsprekersysteem van $ 300.
  • Draagbare nekbanden zijn perfect voor gebruik in huis of thuiskantoor.
  • Comfort gaat boven flexibiliteit - deze werken niet goed buiten of in het openbaar.

Image
Image

Wat als je je podcasts en muziek overal in huis zou kunnen dragen, zonder een koptelefoon of een grote luidspreker te gebruiken?

Sony's nekbandluidsprekers worden op de markt gebracht als accessoires voor thuisentertainment, waardoor individuele luisteraars surroundgeluid krijgen en de oorvermoeidheid van hoofdtelefoons wordt vermeden. Kleiner en veel minder opdringerig dan een volledige surround-luidsprekeropstelling, ze zijn redelijk goed voor dit doel, als je alleen kijkt. Maar waarom zou je je beperken tot films? Nekbanden zijn de perfecte walk-around-speaker voor thuis.

"Als je gevoelige oren hebt of niet bev alt hoe een koptelefoon past of aanvoelt, zou je een luidsprekeroptie met nekband [leuk] kunnen vinden. Deze kunnen even wennen zijn en zijn niet in elke situatie even handig, maar ze hebben een niche die heel goed werkt als het goed voor je is, "vertelde audiofiel en techschrijver Jessica Carrell via e-mail aan Lifewire.

Neck Tech

De nieuwe SRS-NS7 is Sony's eerste nekband met Dolby Atmos-ondersteuning, hoewel je een Sony Bravia XR-tv en een draadloze zenderadapter nodig hebt om het te laten werken. Zoals veel draadloze audiovisuele opstellingen, synchroniseert de apparatuur het beeld en geluid door de video iets te vertragen om overeen te komen met de Bluetooth-latentie, net zoals bijvoorbeeld bij uw iPad en AirPods.

Het bevat ook een microfoon en kan worden aangesloten op je telefoon, zodat je alle oproepen die binnenkomen tijdens de laatste aflevering van Squid Game kunt beantwoorden of negeren. De luidspreker kan ook tot 12 uur werken op een lading (vijf uur gesprekstijd bij gebruik als telefoonbegeleiding).

Het klinkt allemaal geweldig, maar het mist ook enkele van de grootste voordelen van de nekbandvorm.

Huishulp

Nekbanden zijn de ideale vervanging voor zowel luidsprekers als koptelefoons wanneer je thuis werkt. Of gewoon als je thuis bent in het algemeen. Luidsprekers zijn prima, als je altijd in dezelfde kamer bent. En koptelefoons zijn het beste op kantoor, omdat ze zowel het geluid van anderen kunnen onderdrukken als je eigen geluiden voor jezelf kunnen houden.

Maar koptelefoons worden na een tijdje ongemakkelijk. Over-het-oor-modellen worden warm en zweterig, en als je een bril draagt, drukken ze de pootjes van de bril in je hoofd totdat ze pijnlijk worden. En oordopjes zijn voor sommige mensen nog erger, ze veroorzaken pijn nadat ze lange tijd zijn gedragen.

Image
Image

Een nekband lost dit allemaal op. Je kunt je podcasts met je meedragen, of je audioboeken, of je muziek, van kamer naar kamer. Misschien luister je tijdens het werk naar rustgevende muziek of ambient soundscapes. Ook deze kunnen bij je blijven terwijl je beweegt, en je kunt het volume ook lager houden dan bij luidsprekers, waardoor de hinder voor mensen in andere kamers tot een minimum wordt beperkt.

"Ik gebruik graag een luidspreker met nekband als ik dingen in huis doe en niet de hele dag oordopjes in wil houden. Na ongeveer twee uur luisteren naar een gewone hoofdtelefoon, krijgen mijn oren pijn, maar een nekband maakt het mogelijk me om zo lang te luisteren als ik wil, "zegt Carrell.

Voor thuis lijken ze dus ideaal. Ik luister graag naar podcasts tijdens het koken en schoonmaken, maar ik draag thuis niet graag een koptelefoon. Ik hou er ook niet van om de nieuwste aflevering van mijn favoriete nerdy tech-podcast uit te blazen zodat iedereen het kan horen.

Deze kunnen even wennen zijn en zijn niet in elke situatie even handig, maar ze hebben een niche die heel goed werkt als het goed voor je is.

Maar op kantoor of in andere openbare ruimtes, zou je kunnen heroverwegen. Ten eerste blokkeren ze geen ruis, en ruisonderdrukking zonder je oren af te sluiten is bijna onmogelijk. Maar misschien nog wel belangrijker is dat je super-duper vervelend zult zijn voor iedereen om je heen.

"Waarom zien we niet meer nekbandluidsprekers? Misschien omdat iedereen je zou haten als je ze zou gebruiken", vertelde wellnessjournalist en auteur Brooke Siem aan Lifewire via e-mail. "Het is al erg genoeg dat we in een wereld leven waar mensen denken dat het sociaal acceptabel is om privégesprekken in het openbaar te voeren, op de luidspreker, alsof de rest van de wereld de intieme details van je leven wil horen."

Hou je niet in, Brooke. Zeg wat je echt bedoelt.

Het goede nieuws is dat je niet hoeft te springen voor Sony's $ 300 home-entertainment nekband om in je suffe nieuwe realiteit te komen. Binnenkort komt de opvallend slank ogende SRS-NB10, in zwart of wit, voor $ 150, of de reeds afgeprijsde, maar veel omvangrijkere SRS-WS1, die nu verkrijgbaar is.

Nekbanden zijn niet voor iedereen, en zeker niet geschikt voor sommige situaties. Maar als ze gelijk hebben, hebben ze ook gelijk.

Aanbevolen: