Gerapporteerd Twitch-lek inclusief uitbetalingen voor creators

Gerapporteerd Twitch-lek inclusief uitbetalingen voor creators
Gerapporteerd Twitch-lek inclusief uitbetalingen voor creators
Anonim

Een anonieme hacker plaatste woensdag een 125 GB torrent-link naar 4chan, naar verluidt inclusief uitbetalingen aan de maker, de broncode van Twitch en een niet-uitgebrachte Steam-concurrent van Amazon Game Studios.

Het lek was oorspronkelijk gepost op 4chan en er is bevestigd dat het verschillende stukjes informatie bevat, volgens VideoGamesChronicle (VGC). Met 125 GB bevat het lek een groot aantal informatie, waaronder uitbetalingsrapporten van de maker vanaf 2019 en de volledige broncode van Twitch, inclusief commentaargeschiedenis vanaf de begindagen van de website.

Image
Image

Het is ook bevestigd dat het lek de code bevat voor mobiele, desktop- en console-Twitch-clients, evenals SDK's en interne AWS-services die door Twitch worden gebruikt. VGC zegt ook dat het lek code bevat voor Vapor, een stoomconcurrent van Amazon Game Studios, informatie over alle eigendommen die Twitch bezit, zoals IGDB en CurseForge, en tot slot interne tools waarmee Twitch-personeel zich voordoet als hackers om de beveiliging te helpen verbeteren.

Het lek bevat echter veel informatie en gebruikers zijn er nog steeds mee bezig, dus het is onduidelijk om hoeveel gegevens het precies gaat op dit moment. De hacker heeft gezegd dat dit slechts het eerste deel van de inhoud is die wordt gelekt, maar heeft niet aangegeven hoe of wanneer ze meer gegevens zullen vrijgeven. We hebben contact opgenomen met Twitch over het lek en zullen updaten met elk antwoord dat we ontvangen.

De hack komt nadat Twitch onder vuur is komen te liggen van zowel makers als gebruikers omdat ze niet genoeg actie hebben ondernomen tegen problematische leden van de community, waaronder sommigen die achter de recente haataanvallen hebben gezeten. De hacker zegt dat de stap is genomen om meer concurrentie in online videostreaming te bevorderen, omdat de Twitch-gemeenschap een "walgelijke giftige beerput is."

Veel gebruikers hebben al aanbevolen om je Twitch-wachtwoord te wijzigen en tweefactorauthenticatie in te schakelen om accountverlies te voorkomen, mochten de huidige of toekomstige lekken gebruikersinformatie bevatten.

Op het moment van publicatie heeft Twitch nog geen officiële verklaring vrijgegeven of zijn gebruikers op de hoogte gesteld van het lek.

Aanbevolen: