MLB The Show 19 Review: een goed uitziende sportgame met verrassende RPG-elementen

Inhoudsopgave:

MLB The Show 19 Review: een goed uitziende sportgame met verrassende RPG-elementen
MLB The Show 19 Review: een goed uitziende sportgame met verrassende RPG-elementen
Anonim

Bottom Line

MLB The Show 19 is een mooie sportgame met verrassend veel RPG-elementen, van het ontgrendelen van goodies voor Diamond Dynasty tot Moments die een interessante reeks uitdagingen biedt. Dat gezegd hebbende, blijft Road to the Show nog steeds ver achter bij andere carrièremodi.

EA Sports MLB The Show 19

Image
Image

We hebben MLB The Show 19 gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hoewel de populariteit en invloed in latere jaren zijn afgenomen, is MLB The Show een topsportgame gebleven. MLB The Show 19 geeft een slimme tip voor de geschiedenis van honkbal en actuele gebeurtenissen door het gebruik van de uitstekende nieuwe Moments-gameplay-modus, terwijl de nieuwe maart tot oktober probeert een heel seizoen aan games aan te bieden in slechts een paar uur. The Show 19 zou wat meer liefde kunnen gebruiken in zijn Road to The Show-carrièremodus, maar de algehele gameplay en presentatie zijn net zo opwindend als het duel van een werper.

Image
Image

Configuratieproces: Schijf of download

Het opzetten van MLB The Show 19 is een kwestie van een schijfje plaatsen of digitaal downloaden. Daarna moet je het misschien laten updaten, maar dat is het dan ook.

Image
Image

Gameplay: Vecht op de plaat

MLB The Show 19 biedt verschillende besturingsschema's voor zowel pitching als batting, inclusief volledige analoge stick-bediening tot relatief eenvoudige druk op de knop. Pitchen omvat het selecteren van maximaal vijf verschillende pitches die uw werper kan hebben, zoals een 4-naad fastball, slider en curveball, het richten van de pitch en vervolgens de nauwkeurigheid bepalen via een getimede meter (of gewoon op de knop drukken met een eenvoudiger bedieningsschema). Batters hebben warme en koude zones waar kruiken omheen kunnen werpen. Aan de andere kant van de plaat kunnen slagmensen normale, contact- en krachtzwaaien gebruiken, waarbij ze hun doelzone richten om het best mogelijke contact met de bal te krijgen.

MLB The Show 19 is zonder meer het mooiste honkbalspel op de markt en een van de best uitziende moderne sportgames.

Pitchen en batten voelen allebei geweldig aan, en we waren onder de indruk van de handige pop-upstatistieken en zonegrafieken die verklaarden of onze slagsnelheid te vroeg of te laat was en hoe zeker de werper was in elk van hun worpen. Alle slag- en werpacties voelden realistisch en bevredigend aan, wat het des te meer lonend (of verwoestend) maakte wanneer een slagman volledig contact met de bal krijgt om naar het erf te gaan.

Het spelen van de bal voelt niet zo goed, maar de speler ziet er geweldig uit en animeert goed, maar het beheersen van de bal in het veld voelt vaak een beetje zweverig en onbevredigend. Het is maar al te gemakkelijk om langs een snelle grounder te rennen of een snelle vangbal te missen, wat resulteert in chaos in het outfield.

Image
Image

Spelmodi: smeed een dynastie

MLB The Show biedt de typische selectie van carrière-, franchise- en online competitieve modi. De kenmerkende modus is Diamond Dynasty, waar je je fantasiehonkb alteam bouwt met verdiende (of gekochte) kaartpakketten. Alles wat je doet in MLB The Show 19 in alle spelmodi, levert ervaring op, verhoogt ons niveau en biedt goud, stubs en kaartpakketten, waardoor Diamond Dynasty een veel gemakkelijkere en meer lonende fantasiemodus is om in te springen en die blitse spelerskaarten te gebruiken. Het grootste voordeel van Diamond Dynasty is misschien wel het meest deprimerende: het is een van de minst portemonnee-grijpende kaartpakket-fantasiemodi van alle grote kanshebbers. Door te nivelleren en beloningen te verdienen via verschillende spelmodi, hadden we altijd het gevoel dat we genoeg in-game valuta en kaartpakketten verdienden om tegen een redelijke prijs te komen waar we wilden.

Battle Royale is een interessante, maar vreselijk verkeerde naam, genesteld in Diamond Dynasty. Nee, het laat een stel honkbalspelers niet op een gratis deathmatch-eiland vallen (misschien volgend jaar). Het is een conceptmodus die bijna precies werkt als de arena van Hearthstone. We besteden 25 ronden aan het opstellen van spelers en het bouwen van een team uit kaartpakketten met verschillende zeldzaamheden, en strijden vervolgens online tegen de teams van andere spelers in snelle drie-inning-wedstrijden. Het doel is om zoveel mogelijk overwinningen te behalen voordat je twee games verliest, om zo bonuskaartpakketten te winnen. Battle Royale spelen kost 1.500 goud, maar je krijgt wel een kaartpakket alleen om te spelen, waardoor het de moeite waard is.

Moments is een nieuwe spelmodus die springt naar specifieke tijdperken en games van vroeger en nu. Deze momenten kunnen zich richten op specifieke legendarische spelers zoals Willie Mays, of pronken met een bijzonder sterke start voor een huidige rookie-werper. Momenten zijn gekoppeld aan doelen en uitdagingen die zijn ontworpen om het gedenkwaardige uitje van die speler na te bootsen, zoals zeven innings gooien zonder een enkele run toe te staan. Als je ze met succes voltooit, verdien je beloningen die kunnen worden gebruikt in Diamond Dynasty, wat een leuke en vaak uitdagende onderbreking van de hoofdactie biedt. Dat gezegd hebbende, wensten we dat de Momenten van het verleden een beetje moeite zouden doen om de stadions en spelers uit het verleden te recreëren in plaats van een simpel zwart-wit filter te gebruiken.

De maart tot oktober is de kijk van MLB The Show op een seizoensreis. Het distilleren van een seizoen dat 162 games duurt, en sommige van die games die meer dan vier uur duren, is cruciaal voor het creëren van een speelbare videogame-ervaring. Maart tot oktober is een lukrake poging om gedurende het seizoen op cruciale momenten te springen (vergelijkbaar met de spelmodus Moments), wat op zijn best resulteert in een nobele maar onhandige poging.

Image
Image

Plot: Een teleurstellende RPG

Zoals de meeste carrièremodi in sportgames, liet MLB The Show 19 ons onze eigen aangepaste balspeler bouwen om de goedkeuring van scouts te winnen, de minderjarigen in te gaan en ons op te werken naar de grote competities. Je kunt een algemeen archetype voor je speler kiezen, dat de startstatistieken bepa alt in gebieden zoals kracht, snelheid en veld, en hoe gemakkelijk je ze kunt verhogen. Een kleine balspeler zal niet veel homeruns slaan, maar is geweldig in het bereiken van de honken en het draaien van dubbelspelen. Werpers hebben hun eigen categorieën die snelheid, locatie of beweging kunnen benadrukken.

Je kunt de persoonlijkheid van onze speler definiëren met vier verschillende categorieën, waaronder Maverick en Captain. Door in die stijl te antwoorden, stijgt het niveau en ontgrendelt u voordelen, maar het gaat minder om keuzes in rollenspel en meer om gewoon achter de voordelen aan te gaan die u wilt. Dit betekent dat het nuttiger is om in elke situatie een heel specifieke persoonlijkheid te belichamen, in plaats van enige aandacht te schenken aan de eigenlijke dialoog.

Met veel betere graphics, strakkere gameplay en een veelvoud aan spelmodi is MLB The Show 19 de duidelijke winnaar.

Algehele presentatie en verhaal zijn een enorme stap terug van de met sterren bezaaide cast van NBA 2K19 of de boeiende Journey van FIFA. Het enige stemmenwerk is een koddige voice-oververteller, er zijn geen echte tussenfilmpjes en de dialoog wordt gepresenteerd als een reeks tekst-zware keuzes met ongelooflijk hoogdravend, ongemakkelijk gebabbel dat helemaal niet weerspiegelt hoe mensen daadwerkelijk met elkaar praten.

Het andere grote probleem met de carrièremodus is dat het spelen van iets anders dan een werper op het randje saai is. Het spel scheert slim vooruit naar slagbeurten en veldmogelijkheden, maar vooruitspringen naar wanneer we op het veld zijn, wetende dat er binnen een paar seconden een bal onze kant op komt, breekt de onderdompeling volledig. We hadden de mogelijkheid om als team of werper te spelen op prijs gesteld om de actie te helpen breken. Gelukkig helpt de occasionele uitdagingsmogelijkheid, zoals het rijden in een RBI met een koppeling bij onze volgende slagbeurt, om het een broodnodige schok in de arm te geven.

Image
Image

Graphics: Een lust voor het oog

MLB The Show 19 is zonder meer het mooiste honkbalspel op de markt en een van de best uitziende moderne sportgames. De stadions lijken opvallend veel op hun echte tegenhangers, compleet met gedetailleerde schermen. Spelersmodellen zien er allemaal scherp en levensecht uit, en er is een enorme hoeveelheid animaties voor fielden, vangen, rennen, glijden en slingeren, waarvan de meeste natuurlijk verlopen. We waren vooral blij met de verlichting bij het aanpassen voor games op verschillende tijdstippen. MLB The Show 19 is gewoonweg prachtig op het veld, hoewel we iets minder enthousiast waren over het veel rommeligere, soms chaotische menusysteem, vooral in de vele zijstraten van Diamond Dynasty.

Image
Image

Audio: een van de beste soundtracks in sportgames

Als het op honkbal aankomt, stellen we ons countrymuziek, klassieke rock en een paar goedkope geluids- en muziekclips voor. Maar de afspeellijst van MLB The Show 19 is misschien wel een van de beste sport-soundtracks in jaren. De soundtrack bevat een rijke variatie aan hiphop, rock, pop en alternatief, waaronder Cage the Elephant, Marshmello, Migos, Classified, Young the Giant en het altijd welkome Led Zeppelin-achtige Greta Van Fleet.

We genoten genoeg van het commentaar om het erop te laten staan, hoewel we een paar keer herhalingen hoorden, zoals werpers die een "Jekyll and Hyde"-seizoen hebben.

Het commentaar komt in verschillende pakketten, waaronder een pakket dat een echte MLB Network-uitzending nabootst. Nieuwe nevenactiviteitverslaggever Hedi Watney biedt leuk nieuw commentaar op spelers. We genoten genoeg van het commentaar om het erop te laten staan, hoewel we een paar keer herhalingen hoorden, zoals werpers die een "Jekyll and Hyde"-seizoen hebben.

Een van onze favoriete en meest meeslepende elementen van MLB The Show 19 is te danken aan de exclusiviteit op de PlayStation 4-console. Tijdens het runnen van de basissen zullen basiscoaches nuttige commando's schreeuwen via de luidspreker van de controller, zoals "Get dirty!" om naar het volgende honk te glijden, wat een leuk en opwindend element toevoegt aan het rennen op het honk, terwijl medespelers honknummers zullen schreeuwen terwijl we de bal spelen en ons wijzen naar waar worp. Het gebruik van de controller-luidspreker is een klein onderdeel van een groot spel, maar een enorm bevredigende.

Bottom Line

MLB The Show 19 gelanceerd met een gemiddelde adviesprijs van $60. Halverwege het seizoen 2019 is het gedaald tot ongeveer $ 40. De game bevat alle modi die je zou verwachten in een moderne sportgame, inclusief franchise, seizoens-, carrière- en een op kaartenpakket gebaseerd fantasieteam. Nieuwe modi zoals Moments en maart tot oktober bieden slimme manieren om hapklare matchups te spelen. Diamond Dynasty zou waarschijnlijk de eerste sportmodus kunnen zijn die je ertoe brengt kaartpakketten te verdienen en je team te beheren, dankzij de constante ontgrendelingen en relatief snelle inkomsten die de noodzaak om extra geld uit te geven aan kaartpakketten en spelers minimaliseren.

Concurrentie: Slaat RBI-honkbal uit

MLB The Show 19's grootste probleem met concurrentie is dat het alleen op de PlayStation 4 is. Xbox One- en Switch-bezitters hebben te maken met de enorm inferieure RBI Baseball-serie, wiens enige claim op roem op dit moment is dat het op andere consoles, en het vreemde feit dat het is ontwikkeld en gepubliceerd door Major League Baseball zelf. Met veel betere graphics, strakkere gameplay en een veelvoud aan spelmodi is MLB The Show 19 de overduidelijke winnaar.

Career-modus ontbreekt, maar uitstekende gameplay maakt dit meer dan goed

MLB De diepere RPG-mechanica van The Show 19 in de Road to the Show-modus is bewonderenswaardig, maar het verhaal en de dialoog kunnen de carrièrepaden van andere moderne sportgames niet bijhouden, en van maart tot oktober voelt als de vroege stadia van iets interessants in plaats van een opwindende nieuwe manier om seizoenshonkbal te spelen. De echte kracht van MLB The Show 19 ligt in de uitstekende gameplay, leuke nieuwe Moments en goed geïntegreerde fantasieploeg in Diamond Dynasty met volop mogelijkheden om een level omhoog te gaan en nieuwe goodies te ontgrendelen.

Specs

  • Productnaam MLB The Show 19
  • Productmerk EA Sports
  • Prijs $39,99
  • Releasedatum mei 2019
  • Beoordeling E voor iedereen
  • Multiplayer Online, Lokaal
  • Platformen PlayStation 4

Aanbevolen: