Hebben kinderen de nieuwe glow-gadget van Amazon nodig?

Inhoudsopgave:

Hebben kinderen de nieuwe glow-gadget van Amazon nodig?
Hebben kinderen de nieuwe glow-gadget van Amazon nodig?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon heeft een nieuw apparaat gelanceerd dat gericht is op het verbinden van kinderen en volwassenen via video.
  • Met de Amazon Glow van $ 250 kunnen gebruikers samen games spelen of boeken lezen.
  • Sommige experts maken zich zorgen dat de Glow minder fysieke interactie zou kunnen aanmoedigen.
Image
Image

De meeste kinderen hebben genoeg schermtijd, maar Amazon lanceert een ander apparaat gericht op kinderen.

Amazon Glow is een nieuw, interactief apparaat gericht op gezinnen waarmee kinderen via videogesprekken kunnen communiceren met dierbaren op afstand en anderen. De gadget kan games, boeken of puzzels op een tafel projecteren die kinderen en vrienden of familieleden samen kunnen spelen. Fysieke interacties zijn echter het beste, zeggen experts.

"Het gebruik van videochatten om in contact te blijven met verre familieleden, of zoals we zagen tijdens de vroege COVID-crisis toen we zelfs geen vrienden en buren in de buurt konden hebben, is een echte kracht en helpt kinderen om verbonden te blijven, " Megan Carolan van het Institute for Child Success vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Maar we zouden geen situatie willen waarin kinderen ervoor kiezen om op een apparaat te spelen met hun vriend verderop in de straat in plaats van persoonlijk met hen te spelen."

Gaming voor kinderen

Amazon Glow bestaat uit een 8-inch rechtopstaand display, een camera met ingebouwde sluiter en een projector. Het apparaat van $ 250 is nog niet beschikbaar voor het publiek en kan alleen op uitnodiging worden gekocht, omdat het deel uitmaakt van het Day 1 Editions-programma van het bedrijf.

Image
Image

Het scherm projecteert een 19-inch interactieve speelruimte op een 22-inch witte siliconenmat voor het kind. De Amazon Glow heeft ook een videoscherm dat de volwassene op afstand aan de andere kant van het videogesprek laat zien.

Meer schermtijd?

Studies hebben aangetoond dat kinderen in hun ontwikkeling baat hebben bij fysieke interacties. De American Academy of Pediatrics beveelt niet meer dan één uur schermtijd per dag aan voor kinderen van 2 tot 5 jaar en beveelt hoogwaardige programmering aan.

Michelle Keldgord, de moeder van twee kleine kinderen, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat het geen goed idee is om fysieke interacties te vervangen door virtuele. "Kinderen moeten dingen persoonlijk ervaren, of het nu gaat om het spelen van fantasiespelletjes voor superhelden of het knuffelen van hun dierbaren", voegde ze eraan toe.

Te lang voor elektronica staan kan nadelige gevolgen hebben voor haar kinderen, zei Keldgord."Voor mijn zoon betekent dit dat zijn ogen wazig worden en dat hij misschien een beetje chagrijnig wordt", voegde ze eraan toe. "Mijn dochter vertoont ongewoon gedrag, zoals niet luisteren en hyper zijn."

Image
Image

Video-oproepapparaten voor kinderen kunnen soms positieve effecten hebben, vertelde kinderarts Pierrette Mimi Poinsett aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Apparaten voor videogesprekken kunnen helpen om relaties te onderhouden wanneer persoonlijke interactie niet mogelijk is", zei ze. "Evenzo kunnen videogesprekken isolatie en eenzaamheid voor zowel het kind als de volwassene verminderen."

Nog een gadget

Er is ook de kwestie van privacy. Amazon zegt dat privacy en veiligheid streng worden bewaakt met de Glow. Kinderen kunnen mensen bellen op de vooraf goedgekeurde lijst met contacten van de ouder met het Amazon Parent-dashboard. Ouders en kinderen kunnen ook op elk moment de vier microfoons uitschakelen en de camerasluiter sluiten.

"Het lijkt er zeker op dat de Glow is ontworpen met deze zorgen in gedachten," zei Carolan. "Maar zoals we keer op keer hebben gezien met technologieën voor kinderen, zal iemand een maas in de wet of een achterdeurprobleem vinden dat die veiligheidsvoorzieningen ondermijnt, en dus moeten ouders waakzaam blijven over hoe kinderen apparaten gebruiken, zelfs als ze denken dat ze hebben veiligheidsmechanismen aanwezig."

Toch is het een open vraag of kinderen het idee zullen kopen om games te spelen via een beperkt apparaat zoals de Glow, terwijl veel kinderen al toegang hebben tot tablets met volledige functionaliteit.

"Het verkoopargument is dat kinderen ook virtuele games kunnen spelen, puzzels kunnen oplossen en of virtueel boeken kunnen lezen met iemand anders", vertelde Andrew Selepak, een professor sociale media aan de Universiteit van Florida, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Hoewel het opzetten van videogesprekken voor ouders vrij eenvoudig zal zijn, zal het waarschijnlijk een frustratie zijn om te leren en uit te leggen hoe de interactieve puzzels en games moeten worden gedaan voor zowel hun kinderen als hun ouders de meeste."

Aanbevolen: