Nieuwe browserclaims om internet te democratiseren

Inhoudsopgave:

Nieuwe browserclaims om internet te democratiseren
Nieuwe browserclaims om internet te democratiseren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe Qikfox-browser is bedoeld om gebruikers te helpen hun inhoud gemakkelijker te publiceren.
  • De browser kost $ 180 per jaar en is momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar.
  • De browser wordt ook geleverd met een eigen zoekmachine en ingebouwde antivirusbescherming.
Image
Image

Het is niet altijd gemakkelijk om van jezelf te laten horen op internet, maar de makers van een nieuwe browser beweren dat het publiceren van inhoud voor meer gebruikers dan ooit tevoren beschikbaar zou kunnen maken.

Qikfox heeft onlangs een browser gelanceerd die bedoeld is om inhoud gemakkelijker vindbaar te maken. De browser kost $ 180 per jaar en is momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar in Noord-Amerika, maar waarnemers zeggen dat het een aanzienlijk potentieel heeft.

"Deze browser kan de noodzaak voor domeinnamen elimineren. Gebruikers kunnen naar inhoud zoeken zonder domeinnamen te hoeven typen, waardoor de noodzaak om domeinnamen te kopen, wordt geëlimineerd ", vertelde Harish Srigiriraju, een productmanager voor cloudservices van Verizon. Lifewire in een e-mailinterview.

"Het kan inhoud van alle uitgevers promoten door advertenties te elimineren en een gelijk speelveld te creëren door uitgevers te promoten die waarde toevoegen via de inhoud."

De tussenpersoon elimineren

Qikfox positioneert zichzelf als een alles-in-één oplossing. De browser heeft zijn eigen zoekmachine, ingebouwde antivirusbescherming en het 'eerste' browsergebaseerde gedecentraliseerde identiteitssysteem.

"Consumenten zouden content moeten kunnen delen zonder tussenpersonen", schrijft Qikfox op haar website.

De makers van Qikfox beweren dat het technieken gebruikt die de noodzaak voor domeinnaamsystemen elimineren om het publiceren van websites gemakkelijker te maken.

Het niet hoeven gebruiken van domeinnaamsystemen kan gebruikers helpen, zei Harish. Als makers van inhoud gratis inhoud op TikTok of Facebook kunnen publiceren, beweerde hij dat ze niet ook zouden moeten betalen om een website te onderhouden.

"Met een meer gedemocratiseerde publicatie zullen we veel meer makers van inhoud en kleine bedrijven over de hele wereld hun inhoud zien publiceren", zei Harish.

"Ieder van ons zal profiteren van de extra inhoud en zakelijke kansen die worden gecreëerd. Bovendien zal democratisering een gelijk speelveld creëren waar individuen en bedrijven met diepe zakken geen controle meer hebben over de beste domeinnamen en betere websites."

Inhoud zoeken

Het vinden van kwaliteitsinhoud is een probleem voor internetgebruikers, vertelde tech-expert Popa Ionut-Alexandru aan Lifewire in een e-mailinterview.

"De kracht in browsers steken is niet echt een oplossing, omdat je Google door iets anders zult vervangen (en niet te vergeten dat Google ook eigenaar is van Chrome), " voegde hij eraan toe. "We hebben iets gedecentraliseerds nodig, zoiets als een Tor-netwerk voor het indexeren, ontdekken en voorstellen van inhoud. Misschien een soort zelfbeheerde Facebook die niet alleen afhangt van wat mensen leuk vinden."

De Brave-browser is een andere browser die de maling doorbreekt, merkte Ionut-Alexandru op. Met Braves kunnen gebruikers uitgevers belonen met BAT, een cryptocurrency die bezoekers verdienen door naar advertenties te kijken.

Image
Image

"Het is natuurlijk geen perfect systeem, maar het geeft de bezoekers een beetje macht, die kunnen beslissen welke uitgever ze willen ondersteunen", voegde hij eraan toe."Mijn gok is dat er meer van dit soort systemen zullen verschijnen, diensten die de portemonnee van de bezoeker rechtstreeks verbinden met hun favoriete uitgevers. Nou ja, niet echt rechtstreeks, maar zonder tussenkomst van grote technologie."

De Qikfox-browser is ook bedoeld om gebruikers te beschermen tegen online oplichting. Het bedrijf zegt dat de software een veilige browse-functie heeft waarmee je naar visachtige websites kunt navigeren. Het heeft antivirussoftware ingebouwd en leidt gebruikers weg van zwendelwebsites.

Online fraude is een groeiend probleem. De Federal Trade Commission ontving in 2020 2,2 miljoen fraudeklachten, waarbij klanten $ 3,3 miljard verloren aan fraude. Een groot deel van deze fraude vindt plaats via identiteitsdiefstal en phishing op internet.

Browsers zoals Qikfox identificeren en blokkeren phishing-zwendel door gebruikers te waarschuwen voor websites met een hoog risico. De software vraagt de gebruiker vervolgens om geen vertrouwelijke gegevens op de websites in te voeren, wachtwoordmanagers te gebruiken om wachtwoorden veilig in te voeren, gebruikers te waarschuwen voor creditcardbetalingen of opnames en het dark web te controleren op identiteitsdiefstal, zei Srigiriraju.

"Browsers kunnen zoveel doen om te voorkomen dat u uw bankgegevens aan de verkeerde persoon weggeeft", zei Popa. "Ik denk dat het tegenwoordig de grootste uitdaging is om mensen voor te lichten over online risico's en hoe ze te identificeren."

Aanbevolen: