Microsoft's Surface Adaptive Kit brengt zijn rivalen in verlegenheid

Inhoudsopgave:

Microsoft's Surface Adaptive Kit brengt zijn rivalen in verlegenheid
Microsoft's Surface Adaptive Kit brengt zijn rivalen in verlegenheid
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft's Surface Adaptive Kit maakt elke computer of tablet gebruiksvriendelijker.
  • Het komt van Microsoft's Inclusive Tech Lab, dat de Xbox Adaptive Controller heeft ontworpen.
  • De meest innovatieve toegankelijkheidsaccessoires komen van 3D-printers.
Image
Image

Microsoft's Surface Adaptive Kit is zo goed dat elke tablet, telefoon en laptop ze zou moeten hebben.

De Surface Adaptive Kit is in wezen een aantal zelfklevende accessoires voor de nieuwste tablets van Microsoft. Het bestaat uit op braille geïnspireerde voelbare stickers, zogenaamde stootlabels-keycap-labels, zelfklevende beugels met polsbanden en gekleurde poort- en stekkerlabels.

Ze worden verkocht als een toegankelijkheidsadd-on, en dat klopt precies. Deze maken apparaten toegankelijker voor iedereen, en ze zijn zo goed dat ze voor alle apparaten beschikbaar zouden moeten zijn.

"Ik denk dat dit een keer is dat Microsoft de sprong naar Apple heeft gemaakt. Apple heeft enkele toegankelijkheidsfuncties op hun producten die het voor mensen met een handicap gemakkelijker maken om hun producten te gebruiken, maar alleen voor hun iPhones," Daivat Dholakia, vice-president operaties bij de ontwikkelaar van medische hulpmiddelen, Essenvia, vertelde Lifewire via e-mail.

De Surface Adaptive Kit

De Surface Adaptive Kit is afkomstig van Microsoft's Inclusive Tech Lab, dat ook achter de Xbox Adaptive Controller zit, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gamers met beperkte mobiliteit. Het ziet eruit als de opstelling van een DJ met dubbele draaitafel, of misschien een goedkoop kookoppervlak met twee ringen voor een klein beloopbaar appartement.

Image
Image

Misschien het beste aan deze kit, behalve dat Microsoft hem heeft ontworpen, gemaakt en binnenkort zal verkopen, is dat je hem op elk apparaat kunt gebruiken. Wil je een van die zelfklevende deksel-openerbeugels gebruiken om een polsbandje aan je iPhone toe te voegen? Ga je gang.

Misschien blijf je de volumetoetsen indrukken in plaats van de helderheidstoetsen op je MacBook-toetsenbord. Geen probleem. Gebruik gewoon een paar van deze hobbelige stickers om de juiste toetsen te markeren.

Dit brengt ons bij een vraag. Apple wordt erkend als een leverancier van toegankelijkheid van wereldklasse in zijn software, en terecht. Toegankelijkheid zit diep in macOS, vooral iOS, en is een fundamenteel onderdeel van het ontwerp, geen add-on. Dus waarom maakt Apple niet zoiets als de Surface Adaptive Kit?

"Apple's ontwerpethos is behoorlijk agressief minimalistisch en geïntegreerd. Als een adaptieve functie niet rechtstreeks in iOS kan worden opgenomen, zal het zijn weg niet vinden naar het fysieke ontwerp", Devon Fata, CEO van adviesbureau voor gebruikerservaringen Pixoul, vertelde Lifewire via e-mail.

Zou het kunnen dat Apple's obsessie met strakke lijnen verhindert dat het zijn apparaten toegankelijker maakt? Dat is een rek, maar een plausibele. Het is waarschijnlijker dat als Apple zou besluiten een kit zoals die van Microsoft te maken, deze net zo mooi zou zijn als de rest van zijn producten.

Image
Image

Waarschijnlijker nog is dat Apple de neiging heeft om voor de kernonderdelen van zijn producten te zorgen en externe makers de rest te laten doen.

De toegankelijkheid van software is bijvoorbeeld toonaangevend in zijn klasse, en Apple's computers zijn momenteel even onaantastbaar, dankzij de M1-chip en jaren van verfijning. Maar de ingebouwde apps zijn zelden meer dan competent, en soms zelfs dat niet. Dat laat ruimte voor externe ontwikkelaars en accessoiremakers om te vullen.

Om de algehele beschikbaarheid van toegankelijkheidsadd-ons te meten, heb ik een simpele truc gebruikt: ik heb het gegoogeld. Zoals u zelf kunt zien, bestaan er add-ons voor computers, maar het is nauwelijks een bloeiende markt.

"Hoewel dit een mislukking van de technische industrie betekent om producten te leveren voor een inclusief publiek, komen enkele van de beste adaptieve functies die er zijn van de 3D-printgemeenschap, meestal ontwikkeld door individuen in plaats van bedrijven", zegt Fata.

Google (en DuckDuckGo) heeft veel meer resultaten voor 3D-geprinte toegankelijkheidsapparatuur dan voor winkelresultaten, en niet alleen voor computerapparatuur. Er zijn bekerhouders voor rolstoelen, flesjes voor Parkinson-pillen en zelfs houders voor gebruiksvoorwerpen, sleutelhangers en producten voor huisdieren met een handicap.

Image
Image

Het mooie van 3D-printen is dat iedereen complexe objecten kan ontwerpen en bouwen en, belangrijker nog, ze met anderen kan delen.

Microsoft's Surface Adaptive Kit is een goed begin, en het bestaan zelf van het Inclusive Tech Lab is bemoedigend. Hopelijk is dit het begin van een trend, maar zo niet, dan zijn doe-het-zelf en de 3D-printgemeenschap er al om het werk te doen.

Aanbevolen: