Een roadtrip plannen met een EV

Inhoudsopgave:

Een roadtrip plannen met een EV
Een roadtrip plannen met een EV
Anonim

Het aftellen van de voorbereidingen voor een lange roadtrip met het gezin omvat meestal het inpakken van koffers, het inladen van snacks, het ingooien van een paar kussens voor comfort en het vergassen. Als u een elektrisch voertuig bestuurt, kunt u natuurlijk op het vergassingsgedeelte slaan en er zeker van zijn dat de batterij goed is opgeladen om u te brengen waar u heen gaat. Wacht: EV's kunnen roadtrips maken?

Het is waar: de EV's van vandaag kunnen steeds langere afstanden afleggen dankzij voortdurende verbeteringen in batterijen en andere EV-functies. Toch zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u de weg opgaat, die een beetje anders zijn dan wanneer u op de weg struikelt in een benzine-aangedreven voertuig.

Road Trip Range Planning

Er zijn tal van voordelen om ver te reizen in een EV: je bespaart natuurlijk gas, maar je helpt ook het milieu door onderweg geen fossiele brandstoffen te verbranden. In bepaalde staten kun je zelfs profiteren van HOV-rijstroken, en de opslag in een EV is meestal minstens twee keer zo groot als die van een benzine-aangedreven voertuig.

Plus, als het om EV's gaat, kan een roadtrip veel verder gaan dan de meeste mensen denken. Veel EV's kunnen tegenwoordig zelfs lange afstanden afleggen zonder al te veel zorgen. Of het batterijvermogen nu voorschrijft dat uw rit beperkt is tot een bereik van 100 mijl of 300 mijl, u kunt altijd voorbereid zijn op de unieke situaties die u kunt tegenkomen door wat huiswerk te doen voordat u vertrekt.

Houd rekening met het volgende om je roadtrip te plannen:

  1. Weet waar laadstations langs uw route zijn en overweeg een snellader te gebruiken.
  2. Pak licht in voor maximaal bereik.
  3. Gebruik hotels met oplaadpunten op het terrein.
  4. Geniet van de rit.
Image
Image

Uw route plannen: het laadraadsel

Laten we doen alsof je een lang weekend van Buffalo naar Boston rijdt om mosselsoep in New England-stijl te pakken. Het is iets minder dan 500 mijl per enkele reis en uw nieuwe EV heeft een bereik van 250 mijl wanneer deze volledig is opgeladen. Je moet onderweg minstens één oplaadstop maken, maar vooruit denken kan je roadtrip gemakkelijk tot een succes maken.

Uw laadroute instellen

Hoewel je elke gewenste route kunt plannen, moet je altijd bedenken hoe je het bereik van je EV gaat beheren voordat je de sleutel omdraait. Dat betekent dat je de laadstations onderweg in kaart moet brengen om zowel geplande als ongeplande stops te plannen. De beste manier om dit te doen, is door een EV-app te gebruiken die u kan helpen het batterijgebruik bij te houden en laadstops te vinden met compatibele opladers.

U moet ook weten wat voor soort oplader en/of stekker geschikt is voor uw specifieke voertuig. Als je het niet zeker weet, kun je de handleiding van je auto of de website van de fabrikant raadplegen voordat je op pad gaat.

Gebruik een EV Travel Planning-app

Image
Image

Sommige EV-reis-apps zijn ingebouwd in elektrische voertuigen, terwijl andere apps zijn die je gemakkelijk op een laptop of smartphone kunt gebruiken. Deze apps helpen je bij het plannen van routes, het lokaliseren van de stations, bieden prijsinformatie en vertellen je zelfs of er een wachttijd is om in te pluggen.

Onze favorieten zijn:

EVHotels helpt chauffeurs bij het vinden van hotels met oplaadstations en gratis openbare opladers, evenals die alleen beschikbaar zijn voor hotelgasten. (alleen iOS)

Google Maps heeft een speciale ingebouwde functie voor sommige EV's. Met deze versie van Maps kunt u de batterijlading van uw auto schatten bij aankomst op uw bestemming en u helpen bij het selecteren van laadstations langs uw route.

PlugShare laat je zoeken naar gratis en betaalde laadstations op gebied, netwerk en type laadverbinding. Je kunt je lading betalen via de app en ook reizen plannen.

ChargeHub gebruikt een community van EV-bezitters om je te helpen het dichtstbijzijnde openbare laadstation te vinden, ongeacht het netwerk.

Electrify America biedt snelladers in het hele land, met een paar die ook Level 2-laders ondersteunen. De app geeft je toegang tot exclusieve prijzen en speciale functies voor leden.

Open Charge is een crowdsourced kaart van laadstations die beweert de grootste ter wereld te zijn.

Chargeway werkt met meerdere oplaadnetwerken, toont alleen stations die werken met uw specifieke EV en helpt u bij het plannen van roadtrips door geschatte oplaadtijden onderweg te geven plus informatie over nabijgelegen winkels en restaurants die u kunt gebruiken terwijl u wacht.

EVgo is een laadnetwerk met een app waarmee bestuurders in re altime beschikbare laadstations kunnen vinden en betalen via de app.

Blijf flexibel

Als je bang bent dat de stations op de route die je gisteren had gepland mogelijk niet compatibel zijn met je EV-kabel, kun je altijd je app gebruiken om je route naar behoefte te wijzigen of nieuwe stations te vinden.

Geef bij het plannen van je reizen prioriteit aan het vinden van een niveau 3-station dat DC-snelladers gebruikt, bijvoorbeeld in een winkelcentrum of in de buurt van een restaurant, zodat je kunt eten of winkelen terwijl je wacht. Als u een van deze opladers langs uw route kunt vinden, duurt het doorgaans minder dan een uur om de batterij van uw voertuig tot 80 procent of meer te krijgen.

Minder efficiënte laders van niveau 2 kunnen tot acht uur duren voordat ze volledig zijn "vol" en zijn beter geschikt voor overnachtingen; Opladers van niveau 1 zullen je echt niet helpen om heel snel te komen waar je heen gaat en weer terug, tenzij je van plan bent meerdere dagen op één locatie te blijven.

Aanbevolen: