Hoe een Fire Stick op een projector aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Fire Stick op een projector aan te sluiten
Hoe een Fire Stick op een projector aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit uw Fire Stick aan op de HDMI-poort van de projector (gebruik indien nodig een HDMI-verlengkabel), schakel vervolgens de projector in en open de lens.
  • Als uw projector geen HDMI-poort heeft, gebruik dan een HDMI-naar-RCA-adapter.
  • Stel de projector in op de juiste video-ingang en gebruik je Fire Stick op dezelfde manier als met een tv.

Dit artikel legt uit hoe je een Fire Stick aansluit op een projector, inclusief hoe je een HDMI-verbinding gebruikt en hoe je een Fire Stick aansluit op een projector zonder HDMI-poort.

Een vuurstok gebruiken met een projector

In de meeste gevallen kun je een Fire Stick aansluiten en gebruiken met een projector op precies dezelfde manier waarop je een Fire Stick met een televisie zou gebruiken. Er zijn een paar mogelijke problemen, maar het is vaak gewoon een kwestie van de Fire Stick aansluiten, de projectorinstellingen aanpassen en vervolgens films, shows en andere inhoud streamen op dezelfde manier als wanneer u de Fire Stick met een tv zou gebruiken.

Als uw projector een HDMI-ingang heeft, werkt deze waarschijnlijk zonder extra adapters met uw Fire Stick. Mogelijk moet u een verlengkabel gebruiken als er niet veel ruimte aan de achterkant van de projector is, of als uw projector in een behuizing zit die de verbinding van uw Fire Stick met de afstandsbediening blokkeert.

Sommige projectoren hebben geen HDMI-poorten, maar je kunt veel van deze projectoren nog steeds gebruiken met een Fire Stick. U moet het type audio- en video-aansluitingen dat u heeft identificeren en een adapter aanschaffen die van HDMI naar het juiste type ingang converteert.

Hier zijn de drie meest voorkomende projectoringangen:

  • HDMI: dit is een lange, dunne poort die overeenkomt met de uitgangsconnector op je Fire Stick. Als er voldoende ruimte is, kun je een Fire Stick rechtstreeks op deze poort aansluiten.
  • RCA: dit zijn ronde poorten en er zijn er meestal twee voor audio en één voor video. Als de projector componentvideo-ingangen heeft, zijn er drie RCA-poorten voor video en twee voor audio.
  • VGA: Dit is een oudere connector die vroeger op computerschermen te vinden was. Het heeft de vorm van een trapezium met afgeronde randen en heeft 15 kleine gaatjes.

Een Fire Stick aansluiten op een projector

Als je projector een HDMI-poort heeft waarop nog niets anders is aangesloten, is het aansluiten van een Fire Stick vrij eenvoudig.

Gebruik je een thuisbioscoopontvanger om audio en video in een surround sound-systeem te verwerken? Volg deze instructies, maar sluit de Fire Stick aan op een ingang op de ontvanger en sluit vervolgens een uitgang van de ontvanger aan op een ingang op de projector, net zoals bij een tv.

Zo sluit je een Fire Stick aan op een projector:

  1. Sluit je Fire Stick aan op een USB-stroombron.

    Image
    Image

    Gebruik de stroomadapter die u normaal gebruikt. Sluit hem niet aan op een USB-poort van uw projector, ook al lijkt dat handiger.

  2. Bekijk de achterkant van uw projector, let op het type poorten en de beschikbare ruimte.

    Image
    Image

    Zie je geen HDMI-poort? Ga naar het volgende gedeelte om te leren hoe u een Fire Stick aansluit op een projector zonder HDMI.

  3. Als er een ruimteprobleem is, sluit je je Fire Stick aan op een HDMI-verlengkabel.

    Image
    Image
  4. Steek uw Fire Stick of verlengkabel aan op een HDMI-ingang op uw projector.

    Image
    Image
  5. Zet de projector aan.

    Image
    Image
  6. Verwijder de projectordop en open de projectorlens.

    Image
    Image

    Uw projector heeft deze stap mogelijk niet nodig. Als uw projector geen dop of lenssluiter heeft, kunt u deze stap overslaan.

  7. Je projector is nu klaar voor gebruik met je Fire Stick.

    Image
    Image

    Als je deze projector nog nooit eerder hebt gebruikt, kan het beeld wazig, de verkeerde maat of scheef zijn. Zorg ervoor dat u uw projector instelt om eventuele beeldproblemen op te lossen.

Hoe sluit ik mijn Fire Stick aan op mijn projector zonder HDMI?

Als je projector geen HDMI-ingang heeft en je probeert de Fire Stick rechtstreeks met de projector te gebruiken, zonder dat een thuisbioscoopontvanger als tussenpersoon optreedt, heb je een adapter nodig. Zoek naar een adapter die een HDMI-ingang gebruikt en deze omzet in de juiste uitgang voor uw ontvanger, meestal composietvideo, componentvideo of VGA.

De HDMI-adapter die u gebruikt, moet worden gevoed, niet passief, en u moet mogelijk ook een gevoede HDMI-splitter gebruiken tussen de Fire Stick en de adapter als uw projector alleen een zwart scherm toont wanneer deze is aangesloten op de Fire Stick.

Zo sluit je een Fire Stick aan op een projector zonder HDMI:

  1. Sluit je Fire Stick aan op een USB-stroombron.

    Image
    Image
  2. Steek uw adapter in een stroombron.

    Image
    Image
  3. Steek je Fire Stick in de HDMI-ingang van je adapter.

    Image
    Image
  4. Steek de juiste kabels in de uitgangen van uw adapter.

    Image
    Image
  5. Sluit de kabels aan op de ingangen van uw projector.

    Image
    Image
  6. Zet de projector aan, verwijder indien nodig de lensdop en uw projector is klaar voor gebruik met uw Fire Stick.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe sluit ik een Fire Stick-afstandsbediening aan op een projector?

    Sluit eerst de Fire Stick aan op een stroombron en uw projector via een beschikbare HDMI-poort of met een HDMI-adapter. Vervolgens kunt u uw Fire Stick-afstandsbediening gebruiken om te navigeren en inhoud te selecteren om te streamen.

    Hoe sluit ik een Fire Stick aan op een projector en krijg ik audio?

    Als u uw Fire Stick rechtstreeks op uw projector aansluit, wordt het geluid via de luidsprekers van de projector geregistreerd. Als u nog geen luidsprekers met uw projector gebruikt, zou een draadloze oplossing zijn om Bluetooth-luidsprekers of een ontvanger te koppelen met uw Fire Stick en projector. Ga vanaf je Fire Stick naar Instellingen > Controllers en Bluetooth-apparaten > Andere Bluetooth-apparaten >Bluetooth-apparaten toevoegen

Aanbevolen: