THX-certificering voor luidsprekers en surround sound

Inhoudsopgave:

THX-certificering voor luidsprekers en surround sound
THX-certificering voor luidsprekers en surround sound
Anonim

THX is een acroniem voor "Tomlinson Holman's eXperiment." Holman creëerde THX terwijl hij samenwerkte met Lucasfilm Studio om een nieuwe standaard voor audioweergave te ontwikkelen. Deze norm zorgt voor kwaliteit en uniformiteit in alle theatersystemen die de audio van het bedrijf afspelen.

Image
Image

THX bevestigt dat een audiosysteem strikte regels volgt voor het afspelen van digitaal geluid van ultrahoge kwaliteit. Deze systemen kunnen professionele theater- of bioscoopgeluidssystemen, surround sound-opstellingen, eenvoudige thuisbioscoopsystemen of surround sound-systemen voor een pc zijn.

THX-certificering stelt een strenge reeks industrienormen vast voor audioweergave. De certificering betekent dat het geluid dat uit een 5.1 of 7.1 surround sound-systeem of een andere luidspreker komt precies is zoals de geluidstechnicus het bedoeld heeft tijdens het opnemen en mixen.

Doel van THX-certificering

Als je een THX-gecertificeerd geluidssysteem hebt, kun je er zeker van zijn dat je het best mogelijke geluid hoort, vooral als de dvd of videogame die je speelt ook THX-gecertificeerd is. Dat is echter geen vereiste voor THX om een verschil te maken in uw multimedia-ervaring.

Wanneer een fabrikant de THX-certificering beha alt, weten zijn klanten dat hun luidsprekersystemen geluid van professionele kwaliteit reproduceren, precies zoals de geluidstechnicus het bedoeld heeft voor een film of videogame.

Bottom Line

Veel films en videogames dragen het THX-merk en -logo om hun waarde als hoogwaardige audio- of videobronnen te bewijzen. THX-certificering is echter het belangrijkst voor het luidsprekersysteem dat het geluid produceert, omdat THX-bronaudio alleen van belang is wanneer het wordt afgespeeld op een systeem dat het kan reproduceren. Dit is de reden waarom een THX-gecertificeerd surround sound-systeem wordt beschouwd als de heilige graal voor liefhebbers van thuisbioscopen.

Compatibiliteit opnameformaat

THX Gecertificeerde geluidsweergave vereist niet dat de audio in een bepaald formaat is opgenomen; of het nu Dolby Digital-geluid is of anderszins. Integendeel, THX is het belangrijkst op het moment dat het geluid wordt afgespeeld door een luidsprekersysteem.

THX-gecertificeerde surround sound-systemen zoals 7.1, 5.1 of 2.1 multimedia surround sound-thuisbioscoopsystemen spelen THX-gecertificeerd geluid van computers, televisies en videogamesystemen.

THX-certificering is niet gratis

Fabrikanten van luidsprekersystemen moeten betalen voor productevaluatie met THX-certificering. Omdat de certificering duur is, worden meestal alleen high-end producten getest voor certificering. Sommige bedrijven, zelfs die met hoogwaardige producten, kiezen er misschien niet voor om te betalen voor de certificeringsevaluatie. Als gevolg hiervan, hoewel THX-geluidssystemen luidsprekers van hoge kwaliteit zijn, kunnen er andere op de markt zijn zonder de certificering die net zo goed zijn.

Aanbevolen: