Wat is AirDrop? Hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is AirDrop? Hoe werkt het?
Wat is AirDrop? Hoe werkt het?
Anonim

AirDrop is een functie waarmee Macs en iOS-apparaten die fysiek dicht bij elkaar staan, draadloos bestanden met elkaar kunnen delen met een minimum aan gedoe. In dit artikel leer je:

  • Waarom mensen Airdrop gebruiken.
  • Waarvoor kan het worden gebruikt.
  • Hoe het werkt vanuit technisch oogpunt.

Hoe Airdrop wordt gebruikt

Als je foto's met iemand wilt delen, stuur je deze vaak een sms of e-mail. Hoewel dat zal werken, kan het veel sneller zijn om AirDrop te gebruiken om de foto ('s) naar hen te verzenden. De enige vereiste is dat beide apparaten van Apple moeten zijn.

AirDrop is niet alleen voor foto's. Je kunt het gebruiken om bijna alles over te zetten dat je kunt delen. U kunt bijvoorbeeld AirDrop een website van uw iPad naar de telefoon van uw vriend laten vallen, wat geweldig is als ze er een bladwijzer voor willen maken om later te lezen. U kunt met AirDrop ook sms'en vanuit Notes naar de iPad of iPhone van iemand anders. De functie kan zelfs informatie verwerken zoals afspeellijsten, contactgegevens en locaties die u in Apple Maps hebt vastgezet.

Image
Image

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 7 of hoger en Macs van na 2012 met OS X Yosemite en nieuwer.

Hoe werkt AirDrop?

AirDrop gebruikt Bluetooth om een peer-to-peer wifi-netwerk tussen de apparaten te creëren. Dat betekent dat je niet verbonden hoeft te zijn met je router of zelfs met internet om een AirDrop-verbinding te hebben. Je moet wel wifi en Bluetooth hebben ingeschakeld.

Elk apparaat creëert een firewall rond de verbinding en bestanden worden versleuteld verzonden, wat het eigenlijk veiliger maakt dan overdracht via e-mail. AirDrop detecteert automatisch ondersteunde apparaten in de buurt, en de apparaten hoeven alleen dichtbij genoeg te zijn om een goede wifi-verbinding tot stand te brengen, waardoor het mogelijk wordt om bestanden over meerdere kamers te delen.

Een voordeel van AirDrop is het gebruik van Wi-Fi om verbinding te maken. Sommige apps bieden een vergelijkbare mogelijkheid om bestanden te delen via Bluetooth. En sommige Android-apparaten gebruiken een combinatie van Near Field Communications (NFC) en Bluetooth om bestanden te delen. Maar zowel Bluetooth als NFC zijn relatief traag in vergelijking met Wi-Fi, waardoor het delen van grotere bestanden met AirDrop veel sneller en handiger is.

Als je problemen hebt met AirDrop die niet correct werkt, probeer dan deze tips voor het oplossen van problemen om het weer werkend te krijgen.

FAQ

    Wat ontvangt AirDrop?

    Als iemand je een bestand probeert te sturen met AirDrop, zie je een waarschuwing en een voorbeeld op je Mac of iOS-apparaat. U moet op uw apparaat op Accepteren of Weigeren tikken om het bestand te ontvangen of de overdracht te weigeren. Dit voorkomt dat gebruikers in de buurt zonder uw toestemming bestanden rechtstreeks naar uw apparaat kunnen verzenden.

    Wat is AirDrop-contacten?

    Alleen contacten is een van de drie AirDrop-opties die u kunt selecteren in het Control Center op uw apparaat. Alleen contacten betekent dat alleen uw contacten uw apparaat kunnen zien voor AirDrop-doeleinden. Receiving Off voorkomt dat uw apparaat AirDrop-verzoeken ontvangt, terwijl Everyone betekent dat alle Apple-apparaten in de buurt het kunnen zien.

    Hoe ver werkt AirDrop?

    De maximale afstand tussen twee apparaten en nog steeds AirDrop-bestanden is ongeveer 30 voet. Zowel Wi-Fi als Bluetooth moeten actief zijn voor de overdracht.

Aanbevolen: