Waarom gebruikers meer Apple Watch Faces willen

Inhoudsopgave:

Waarom gebruikers meer Apple Watch Faces willen
Waarom gebruikers meer Apple Watch Faces willen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple biedt een heleboel nieuwe opties voor Apple Watch-gezichten met de nieuwste update.
  • De nieuwe wijzerplaat Portretten maakt gebruik van portretfoto's die met de iPhone zijn gemaakt.
  • Google's Wear OS voor smartwatches biedt veel meer maatwerk dan Apple.
Image
Image

De nieuwste Apple Watch-update biedt nieuwe wijzerplaten, maar veel gebruikers zijn nog steeds niet tevreden met de selectie.

Watch OS 8 brengt nieuwe looks naar Apple Watch met wereldtijd- en portretgezichten. De selectie van Cupertino is nog steeds veel beperkter dan die beschikbaar zijn op Google's rivaliserende Wear OS.

"Apple is altijd selectief geweest wat betreft wijzerplaten en heeft een 'minder is meer'-aanpak gekozen", vertelde smartwatch-eigenaar Tim Absalikov aan Lifewire in een e-mailinterview. "Op Wear OS kun je niet alleen het bandje verwisselen, maar ook de wijzerplaat naar wens aanpassen."

Aanpassen met limieten

Je hebt wat meer keuzes met de nieuwste wijzerplaten van Apple. De nieuwe wijzerplaat Portretten maakt bijvoorbeeld gebruik van portretfoto's die met de iPhone zijn gemaakt. Apple beschrijft portretten als een "meeslepend, meerlagig effect, intelligent herkennen van gezichten op foto's en bijsnijden om het onderwerp te benadrukken", aldus een persbericht.

Er is ook een klassiek ogend World Time-gezicht, dat volgens Apple "gebaseerd is op historische horloges en ideaal is voor reizigers". Dit nieuwe gezicht houdt de tijd bij in 24 tijdzones rond een dubbele wijzerplaat.

Apple Watch-gebruikers zeggen echter dat ze nog meer opties willen.

Amy Jackson beschrijft zichzelf als een drukke moeder en bedrijfseigenaar. Ze vertrouwt op haar Apple Watch om haar op de hoogte te houden wanneer iemand haar probeert te bereiken, wat de volgende stap is in het schema van haar familie en haar werkschema, het weer en het behalen van trainingsdoelen.

"Ik heb geschakeld tussen een fotoalbum van mijn kinderen als mijn wijzerplaat, het weer, mijn kalender en mijn ringen", vertelde ze Lifewire in een e-mailinterview. "Idealiter zou ik niet hoeven te kiezen."

Jackson wil een wijzerplaat die alles combineert: wat staat er op de kalender, het weer van vandaag, voortgang ten opzichte van mijn ringen en nieuwsmeldingen.

"Een foto van mijn kinderen zou de kers op de taart zijn", zei ze.

De beschikbare Apple Watch-wijzerplaten worden snel saai, zeggen veel waarnemers.

"Mensen genieten van maatwerk", vertelde Apple Watch-gebruiker Kyle MacDonald aan Lifewire in een e-mailinterview. "Grafiek, kleuren en zelfs lettertypen kunnen individuele emoties anders beïnvloeden, dus mensen waarderen het om hun eigen aanpassingen te kunnen maken."

Apple is altijd selectief geweest wat betreft wijzerplaten en heeft een 'minder is meer'-aanpak gekozen.

MacDonald zegt dat hij de voorkeur geeft aan de Breathe-wijzerplaat. "Als een erg druk en vaak gestrest persoon, herinnert het zien van deze wijzerplaat me eraan om te ontspannen en diep adem te halen," voegde hij eraan toe.

Wear OS verslaat Apple voor maatwerk

Google's Wear OS voor smartwatches biedt veel meer maatwerk dan Apple. Android-bezitters kunnen genieten van een breed scala aan wijzerplaten die kunnen worden gedownload van de app store. De functionaliteit van Wear OS is echter beperkt bij gebruik met een iOS-apparaat.

Voor gebruikers van Android-telefoons raadt Absalikov aan dat Wear OS Face Neo Watch is dat zowel digitale als analoge tijd weergeeft.

"Hoewel de gratis versie beperkt is tot functies zoals het weer, batterij-indicator, achtergrondkleuren en 24-uurs tijdnotatie, toont de premium-versie 3-daagse weersvoorspelling, Google FIT-stappenteller, muziekspeler, snelkoppelingen naar apps (zoals Hangouts, Google Keep, Google Maps, Alarm Clock) en animatie naast andere coole functies, "zei hij.

Daivat Dholakia vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat hij van opties houdt als het gaat om Wear OS-smartwatches. Hij raadt Pixel Minimal aan "voor degenen die van minimalisatie en eenvoud houden."

Image
Image
De Neo-wijzerplaat voor Wear OS.

Rich Face

De wijzerplaat Google Fit is een goede optie voor diegenen die graag hun gezondheid volgen. De meer minimalistische Bubble Cloud Wear werkt voor gebruikers "die gewoon snel en gemakkelijk toegang willen hebben tot hun apps", zei hij.

Sommige Apple Watch-gebruikers hebben nog steeds niet het perfecte gezicht gevonden. Leah Russell zei dat ze al heel lang een Apple Watch-fan is en altijd op zoek is naar nieuwe opties voor wijzerplaten, maar houdt vast aan de klassiekers.

"Ik heb de meeste van de huidige geprobeerd en heb een duidelijke voorkeur voor degenen die interactief zijn", vertelde ze Lifewire in een e-mailinterview. "In feite waren degenen die ik al een tijdje gebruik de Mickey en Minnie Mouse-wijzerplaten."

Aanbevolen: