Nieuwe Kindle Paperwhite biedt de beste e-reading-ervaring tot nu toe

Inhoudsopgave:

Nieuwe Kindle Paperwhite biedt de beste e-reading-ervaring tot nu toe
Nieuwe Kindle Paperwhite biedt de beste e-reading-ervaring tot nu toe
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het ziet er niet veel anders uit dan eerdere modellen, maar de nieuwe Kindle Paperwhite van Amazon biedt een enorm verbeterde leeservaring.
  • De Paperwhite heeft een groter 6,8-inch scherm, wat betekent dat er meer tekst op de pagina past.
  • De nieuwe Paperwhite biedt 20% snellere pagina's, waardoor het een plezier is om door boeken te bladeren.

Image
Image

Amazon evolueert zijn Kindle-reeks al jaren, maar subtiele upgrades naar het nieuwste Paperwhite-model maken het de beste e-reader die ik ooit heb gebruikt.

De nieuwe Kindles bieden een groter scherm, een nieuw instelbaar warm licht en een langere levensduur van de batterij, terwijl de nieuwe Signature Edition een automatisch aanpassende lichtsensor toevoegt en de allereerste Kindle is die draadloos opladen ondersteunt.

Ik gebruik de nieuwe Signature Edition sinds een paar weken en de nieuwe functies hebben een merkbare impact op mijn leesgewoonten. Mijn ouder wordende ogen waarderen het grotere scherm en de snellere pagina's zorgen ervoor dat ik door romans blader.

Vergelijkbaar aan de buitenkant

Het zou in eerste instantie moeilijk zijn om het verschil te zien tussen de nieuwste Paperwhite-modellen en eerdere versies. Er is nog steeds hetzelfde plastic, enigszins rubberen rechthoekige frame en E-Ink-display, maar de upgrades worden duidelijk zodra je het nieuwe Paperwhite-model inschakelt.

De geheel nieuwe Kindle Paperwhite combineert een groter 6,8-inch scherm, het grootste ooit op een Kindle Paperwhite, met kleinere 10,2 mm bezels op een slank, vlak ontwerp.

De extra schermgrootte maakt een enorm verschil in leesbaarheid. Het grotere scherm betekent meer tekst op het scherm en u hoeft minder door pagina's te scrollen.

Image
Image

Op papier heeft het 300 PPI Paperwhite-scherm een vergelijkbare resolutie als eerdere Kindle-modellen. Er is echter merkbaar minder schittering dan elke andere e-reader die ik heb gebruikt - en ik heb een beschamend groot aantal elektronische leesapparaten gehad.

Amazon zegt dat het scherm 10% extra helderheid biedt bij de maximale instelling om ervoor te zorgen dat het lezen comfortabeler is voor de ogen. De extra helderheid was duidelijk en een welkome aanvulling toen ik Paperwhite probeerde te lezen in een zonovergoten kamer.

Het instelbare warme licht is ook nieuw in de Paperwhite-reeks, waardoor het scherm een gelige, meer papierachtige tint krijgt. Ik heb de "warmte" -functie op andere e-readers gebruikt, maar dit is de beste implementatie tot nu toe, en als je het eenmaal hebt geprobeerd, is het moeilijk om terug te gaan naar de blekere, koudere verlichting op andere modellen.

Een ander leuk detail is een wit-op-zwart donkere modus die flexibiliteit biedt voor lezen op elk moment, dag en nacht. Ik vond de nieuwe donkere methode nuttig om in bed te lezen, omdat het minder afleiding betekent.

Lees lang en hard

Een van de voordelen van het E-Ink-scherm dat op de Kindle en soortgelijke e-readers wordt gebruikt, is de lange levensduur van de batterij. Over het algemeen duren Kindles weken in plaats van uren.

De afgelopen jaren heb ik echter gemerkt dat de batterijduur van Kindles lijkt af te nemen. De leesgewoonten van iedereen zijn anders, dus het kan moeilijk te kwantificeren zijn, maar de Kindle Oasis die ik vaak gebruik, is zo vaak leeg dat ik graag een voedingsadapter bij de hand heb.

Image
Image

Amazon zegt dat de geheel nieuwe Kindle Paperwhite en Kindle Paperwhite Signature Edition tot 10 weken batterijduur bieden - de langste van alle Kindle Paperwhite tot nu toe. Ik heb de nieuwe Paperwhite niet lang genoeg gehad om deze beweringen grondig te testen, maar hij lijkt meer kracht te hebben. Na de afgelopen dagen ongeveer vijf uur te hebben gelezen, was de indicator voor de levensduur van de batterij niet veranderd.

Het beste van alles is dat het opladen van de nieuwe Paperwhite een stuk sneller gaat dan de oudere modellen, die vaak traag waren voor herladen. Ik kon de USB-C-oplaadpoort gebruiken om de Kindle in slechts 2,5 uur volledig op te laden. Het was ook leuk om de nieuwe draadloze oplaadmogelijkheid op de Kindle Paperwhite Signature Edition te gebruiken met een Qi-oplader die ik had liggen.

De extra schermgrootte maakt een enorm verschil in leesbaarheid.

Mijn favoriete onderdeel van de nieuwe Paperwhite is echter de opnieuw ontworpen Kindle-interface, hoewel dit waarschijnlijk doorsijpelt naar oudere modellen. Het is nu gemakkelijker om te schakelen tussen het startscherm, uw bibliotheek of uw huidige boek, terwijl een nieuwe bibliotheekervaring nieuwe filters en sorteermenu's, een nieuwe collectieweergave en een interactieve schuifbalk omvat. De Paperwhite heeft ook 20% snellere pagina's, waardoor ik voor het eerst besefte hoe traag eerdere modellen kunnen zijn.

Vanaf $ 139,99 zijn de nieuwe Paperwhites een waardige upgrade voor de meeste Kindle-bezitters. Maar als je een serieuze lezer bent, raad ik aan om te springen voor de Kindle Paperwhite Signature Edition van $ 189,99. Je zult er geen spijt van krijgen.

Aanbevolen: