Externe harde schijf versus flashdrive: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Externe harde schijf versus flashdrive: wat is het verschil?
Externe harde schijf versus flashdrive: wat is het verschil?
Anonim

Als je op zoek bent naar meer geheugen, kunnen de opties overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende combinaties van schijven, kabels, merken en poorten dat u misschien niet weet wat u moet doen. Een van de vragen die u zich misschien stelt, is externe harde schijf versus flashdrive: wat is het verschil? Wanneer gebruik je een flitser versus een externe harde schijf?

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Meer draagbaar.
  • Kortere levensduur.
  • Minder capaciteit.
  • Minder duur.
  • Beter voor het overzetten van bestanden.
  • Minder draagbaar.
  • Langere levensduur.
  • Meer capaciteit.
  • Duurder.
  • Beter voor het werken aan bestanden.

Externe harde schijven en flashdrives hebben beide hun plaats. De flashdrive is ontworpen voor kortstondige opslag en transportgemak. De technologie die het goedkoop en draagbaar maakt, maakt het minder betrouwbaar voor constant gebruik, maar perfect voor het overbrengen van grote bestanden wanneer een netwerk niet haalbaar is.

Harde schijven zijn ontworpen om regelmatig bestanden te lezen en te schrijven, zodat ze bij constant gebruik langer meegaan. Ze zijn ook duurder dan flashdrives, maar ze hebben meer capaciteit. Gebruik deze om bestanden, toepassingen en andere taken en items op te slaan die u regelmatig gebruikt.

Is een externe harde schijf hetzelfde als een flashdrive?

  • Kleine opslagcapaciteit.
  • Klein formaat.
  • Meer draagbaar.
  • Grote opslagcapaciteit.
  • Groter formaat.
  • Minder draagbaar.

Als de meeste mensen aan een flashstation denken, denken ze aan USB-pendrives of stick-drives. Het zijn kleine, draagbare apparaten die eenvoudig op standaard USB-poorten kunnen worden aangesloten. Ze zijn zo gewoon en goedkoop dat bedrijven ze vaak weggeven als swag. Hun draagbaarheid maakt ze uitstekend geschikt voor het overbrengen van grote bestanden wanneer het gebruik van een netwerk niet praktisch is.

Een harde schijf is een externe opslageenheid met een grotere capaciteit die kan worden aangesloten op een computer of console om de opslag op lange termijn uit te breiden. Deze apparaten hebben doorgaans meer opslagcapaciteit, zijn groter en niet zo draagbaar. Hun grootte, capaciteit en stabiliteit maken externe harde schijven ideaal voor het opslaan van bestanden en applicaties.

Wat is een betrouwbaardere flashdrive of externe harde schijf?

  • Meer fysieke duurzaamheid.
  • Lange levensduur wanneer niet gebruikt.
  • Degradeert sneller.
  • Minder fysiek duurzaam.
  • Degradeert langzamer.
  • Ontworpen voor frequente lees-/schrijfcycli.

Een flashstation is betrouwbaarder om bestanden van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Dat komt omdat flashdrives niet afhankelijk zijn van bewegende hardware. Ze zijn dus erg stabiel. Zelfs de goedkope flashdrives kunnen een jaar lang een val overleven of in een doos rondscharrelen. Ze zijn echter niet erg betrouwbaar voor langdurige opslag.

Externe harde schijven zijn doorgaans ontworpen om bestanden en applicaties langer op te slaan dan flashstations. Vanwege de onderliggende technologie in een flashstation verslechteren ze snel wanneer u ze herhaaldelijk gebruikt. Externe harde schijven, of het nu harde schijven of solid-state schijven zijn, kunnen tegen meer gebruik bestand zijn. Zelfs SSD externe harde schijven zullen sneller verslechteren dan HDD's.

Welke gaat een langere flashdrive of externe harde schijf mee?

Deze vraag heeft een ingewikkeld antwoord omdat de technologie achter flashdrives en externe harde schijven hetzelfde kan zijn. Er zijn twee typen externe harde schijven, solid-state drives (SSD) en harde schijven (HDD). Hoewel niet alle HDD's externe harde schijven zijn, kunnen zowel flashdrives als externe harde schijven SSD-technologie bevatten. HDD's hebben de neiging langer mee te gaan dan externe SSD-schijven omdat de fysieke opslagmethode betrouwbaarder is. De magnetische schijven verslechteren niet op dezelfde manier als solid-state schijven. Ze hebben echter bewegende delen die defect kunnen raken.

Image
Image

SSD's zijn er in verschillende formaten, QLC, TLC, SLC en MLC. QLC en TLC zijn het minst duur, maar ze degraderen ook sneller dan de andere. MLC gaat langer mee, maar is ook duurder. SLC gaat het langst mee, maar alleen de meest geavanceerde schijven gebruiken het omdat het zo duur is.

Flashdrives gebruiken meestal de goedkoopste opties en degraderen veel sneller dan zelfs de betere SSD externe harde schijven. De meeste SSD externe harde schijven gaan langer mee dan je gemiddelde flashdrive, dus ze zullen veel langer meegaan bij normaal gebruik.

Kan ik een flashdrive gebruiken in plaats van een externe harde schijf?

Je kunt een flashstation gebruiken in plaats van een externe schijf, maar misschien wil je dat niet. Omdat een flashstation niet is ontworpen om bestanden steeds opnieuw te lezen en te schrijven, zal het veel sneller verslechteren dan een externe harde schijf zou doen. Hoewel de prijs van een flashdrive op de korte termijn verleidelijk kan zijn, zal deze onder normale omstandigheden sneller bederven dan een externe schijf. Ze zijn ook niet snel in vergelijking met high-end draaiende schijven en SSD's.

Als je alleen bestanden van je schijf wilt lezen en er niet naar wilt schrijven en herschrijven, kan een flashstation heel lang meegaan. Als u bijvoorbeeld een flashstation alleen gebruikt om films of muziek mee te nemen, kan uw flashstation erg lang meegaan. In elke andere situatie kun je het beste een externe harde schijf gebruiken om de opslagruimte voor een computer of console uit te breiden.

Eindoordeel

Zowel flashdrives als externe harde schijven hebben een plaats in het leven van een computer, maar ze zijn niet uitwisselbaar. Beiden kunnen veel geheugen in een klein pakketje stoppen, maar daar houden de overeenkomsten op.

De duurzaamheid van een flashdrive tegen fysieke schade en de draagbaarheid maken het een eenvoudige manier om een bestand van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Als je besluit om voor een langere periode op een flashstation te werken, kan het je in de steek laten.

Een externe harde schijf gedijt goed als je hem als werkende schijf gebruikt. Het is bestand tegen de ontberingen van het dagelijkse werk. Harde schijven verslechteren niet elke keer dat u een bestand herschrijft en gaan bij dagelijks gebruik langer mee. Solid State-schijven zijn meestal sneller, wat helpt wanneer lees- en schrijfsnelheid essentieel is.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van een Mac op een externe harde schijf?

    Je kunt een back-up maken van een Mac op een externe harde schijf met Time Machine. Sluit de externe schijf aan en ga naar uw Mac Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Time Machine >Selecteer back-upschijf Klik op Gebruik schijf op uw schijf en selecteer Show Time Machine in de menubalk Klik op deTime Machine-pictogram in de menubalk en selecteer Nu een back-up maken

    Hoe maak ik een back-up van een iPhone op een externe harde schijf?

    Als je een back-up van je iPhone wilt maken op een externe harde schijf, moet je eerst de huidige back-up vinden. Ga naar Finder > Locaties > Beheer back-ups Hold Control en kies een naam en selecteer vervolgens Toon in Finder Ga vervolgens naar Finder en sleep de Backup map naar de externe harde schijf die wordt vermeld onder Locaties Hernoem de nieuwe en oude back-upmappen. Je iPhone-back-ups gaan nu naar de externe harde schijf.

    Hoe breng ik foto's over van een Android-telefoon naar een USB-flashstation?

    Sluit je USB-stick aan op je Android-telefoon en start de Mijn bestanden app. Navigeer naar uw fotomap en houd deze lang ingedrukt. Tik op Move of Copy en tik vervolgens op de back-knop om terug te gaan naar de Mijn bestanden pagina. Tik op USB-opslag 1 > Hierheen verplaatsen of Hier kopiëren Wanneer de overdracht is voltooid, ontkoppelt u de USB-drive.

    Hoe versleutel ik een flashstation?

    Om een flashstation te versleutelen, kunt u een tool genaamd Veracrypt gebruiken. Download en installeer Veracrypt op uw computer, plaats het USB-station en start Veracrypt. Kies Maak volume > Versleutel een niet-systeempartitie/schijf > Volgende Kies Selecteer Apparaat, klik op uw USB-station en selecteer OK > Volgende Kies Maak versleuteld volume en formatteer het > Volgende en volg de aanwijzingen.

Aanbevolen: