Hoe de nieuwe tv's van Amazon de prijzen kunnen verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe tv's van Amazon de prijzen kunnen verlagen
Hoe de nieuwe tv's van Amazon de prijzen kunnen verlagen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Misschien zie je prijsdalingen op de Smart TV-markt nu Amazon het veld betreedt.
  • De Fire TV Omni-serie is verkrijgbaar in 43-, 50-, 55-, 65- en 75-inch modelformaten.
  • De online retailgigant hoopt duidelijk dat je fysieke goederen van het bedrijf koopt terwijl je tv kijkt.

Image
Image

Amazon's nieuwe televisietoestellen kunnen het voor gebruikers gemakkelijker maken om de banden met hun kabelmaatschappijen te verbreken door de prijzen voor smart-tv's te verlagen, zeggen experts.

De onlangs uitgebrachte Fire TV Omni-serie past in het Amazon-ecosysteem met slimme bedieningselementen voor thuis en spraakbediening in het verre veld, zodat je vanuit de andere kamer met Alexa kunt praten. De prijzen zijn concurrerend, beginnend bij $ 409,99, en kunnen lager worden met promoties. Gebruikers kunnen profiteren van een mogelijke uitbreiding van de streamingdiensten van Amazon, evenals van een mogelijke prijzenoorlog.

"Amazon zou de kosten van smart-tv's kunnen onderbieden en snel marktaandeel kunnen winnen", vertelde Andrew Budkofsky, chief revenue officer van streamingdienst Glewed TV, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Net zoals ze deden met hun Fire-tablets."

Alles-in-een

De Omni TV's zijn ontworpen om synchroon te werken met andere Amazon-apparaten. U kunt Echo-apparaten draadloos aansluiten, zoals de Echo Studio voor Dolby Atmos, of andere slimme Echo-luidsprekers koppelen voor extra geluid.

De nieuwe tv's bieden ook een aantal handige functies, zoals Live View Picture-in-Picture, waarmee je je slimme camera's kunt controleren zonder je tv-kijken te onderbreken, en je Ring-videodeurbelweergave laat zien wanneer er iemand voor de deur staat.

"Het gaat echt om eenvoud", vertelde Michael Lantz, CEO van tv-softwarestreamingbedrijf Accedo, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Een Amazon TV kan de concurrentie verslaan, omdat alle interacties via de software van Amazon verlopen."

De sets zijn verkrijgbaar in 43-, 50-, 55-, 65- en 75-inch modelformaten, met 4K Ultra HD-resolutie. De prijzen voor de Omni-serie beginnen bij $ 409,99 voor het kleinste 43-inch model, terwijl de duurste tv in de line-up, het 75-inch model, $ 1.099 kost. Alle tv's zijn in oktober verkrijgbaar bij Amazon en Best Buy.

Amazon prijst ook de nieuwe Alexa-functies die werken met zijn tv's. Je kunt nu bijvoorbeeld zeggen: "Alexa, waar moet ik naar kijken?" en de slimme assistent geeft je gepersonaliseerde tv-programma's en filmaanbevelingen van streaming-apps.

Het maakt het consumeren van inhoud gemakkelijker voor de consument.

Amazon TV heeft een enorm voordeel ten opzichte van andere smart-tv-makers vanwege zijn status als eCommerce-gigant, zeggen waarnemers.

"Stel je voor dat je binnen enkele ogenblikken na het kijken dezelfde kookartikelen kunt kopen die je favoriete kookprogramma gebruikt, of Brad Pitt's rode leren jas in Fight Club, rechtstreeks van Amazon, "David Baur-Ray van het digitale marketingbedrijf Neural Experience vertelde Lifewire in een e-mailinterview."Technologie als deze zal het moment van fandom vastleggen en het tot handelswaar maken, net zoals de emoties en gevoelens plaatsvinden."

Streamer's Delight?

De overstap naar tv-hardware versterkt de positie van Amazon in het streamen van video, zeggen waarnemers.

"In een strijd om leiderschap op het gebied van streaming combineren de nieuwe tv's inhoud en commercie op een unieke manier met Alexa", vertelde tv-industrieveteraan Scott Schiller, de chief commercial officer van media- en marketingservicebedrijf ENGINE, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Het maakt het consumeren van inhoud gemakkelijker voor de consument."

Schiller zei dat de nieuwe tv's ook de basis vormden voor Amazon om zijn eigen bundels te bouwen, misschien door tv's te verkopen met unieke live sportcontent die het bedrijf in licentie geeft van sportcompetities.

Image
Image

Amazon's intrede in de tv-business zou een teken kunnen zijn dat andere bedrijven zich ook kunnen aansluiten. Sommige analisten zeggen dat Apple gemotiveerd kan zijn door de steeds competitievere streamingmarkt om zijn eigen televisietoestellen te maken die verder gaan dan het Apple TV-apparaat. Bloomberg heeft gemeld dat Apple een nieuw Apple TV-apparaat ontwikkelt met een ingebouwde camera en luidspreker.

"Echter, aangezien Apple de eerste versie van de Apple TV in 2007 uitbracht - zeven jaar voordat Amazon met zijn Fire Stick uitkwam - en nog geen enkele wens heeft getoond om een tv-toestel uit te brengen, lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf zou zich op dit moment onnodig bedreigd voelen door Amazon, "zei Budkofsky.

Je kunt niet hetzelfde zeggen van andere bedrijven zoals Vizio, Samsung en LG, zei Budkofsky. "Ze worden ongetwijfeld bedreigd", voegde hij eraan toe. "Roku zal ook worden bedreigd, want als Amazon groeit met schaal, zal Roku worden buitengesloten van het platform."

Amazon's tv's kunnen gebruikers ook helpen nieuwe inhoud te vinden om te bekijken op de Prime-streamingservice van het bedrijf, vertelde techblogger Valerie Antkowiak, een Apple TV-gebruiker, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Prime is vaak een bijzaak, dus we denken er niet aan om het te kijken, tenzij we op zoek zijn naar iets dat een vriend heeft aanbevolen," zei ze. "Met een Amazon TV kan Amazon Prime-inhoud centraal stellen voor zijn gebruikers, en het ook gemakkelijker maken om verbeterde films en afleveringen te kopen die niet bij Prime zijn inbegrepen."

Aanbevolen: