Hoe het epische verlies van Apple de app-prijzen kan verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe het epische verlies van Apple de app-prijzen kan verlagen
Hoe het epische verlies van Apple de app-prijzen kan verlagen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een federale rechter zei dat Apple alternatieven voor zijn in-app-betalingssysteem niet langer kon verhinderen.
  • De uitspraak kan de veiligheid van gebruikers in gevaar brengen.
  • App-ontwikkelaars kunnen gebruikers lagere prijzen bieden nu hun App Store-kosten zijn verlaagd.
Image
Image

Gebruikers kunnen profiteren van lagere prijzen in de App Store van Apple dankzij een recente uitspraak van de rechtbank, zeggen sommige experts.

Een federale rechter op vrijdag zei dat Apple alternatieven voor zijn in-app-betalingssysteem niet langer kon voorkomen. Door de uitspraak kunnen bedrijven Apple's commissie van maximaal 30% op sommige app-verkopen vermijden. Ontwikkelaars zullen de prijzen verlagen nu hun App Store-kosten zijn verlaagd, voorspelde Joe Sandin, de CEO van app-ontwikkelaar Onsharp.

"Het zal e-commercemogelijkheden creëren waar die voorheen niet bestonden, omdat app-ontwikkelaars nu meer manieren zullen bieden in hun apps voor consumenten om te kopen", vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview.

Apple wordt berispt

Federale rechter Yvonne Gonzalez Rogers zei dat Apple de wet op oneerlijke concurrentie van Californië had geschonden door Fortnite en zijn maker, Epic Games, de betalingssystemen van Apple in de App Store te laten gebruiken.

Gonzalez Rogers heeft een bevel uitgevaardigd waarin staat dat Apple ontwikkelaars niet langer kan verbieden om binnen hun apps links naar externe betalingsopties toe te voegen. Andere betalingsopties zijn onder meer een abonnement op een webbrowser in plaats van via de app.

Maar de rechter verwierp de andere claims van de rechtszaak en zei dat ze niet kon concluderen dat de iPhone-maker een monopolie is."Gezien het procesverslag kan het Hof uiteindelijk niet concluderen dat Apple een monopolist is onder de federale of staatsantitrustwetten", lezen gerechtelijke documenten. "Succes is niet illegaal."

Kortingen voor gebruikers?

Niet iedereen is het erover eens dat kortingen door de uitspraak onvermijdelijk zijn. De prijzen van de App Store zouden zelfs kunnen stijgen, vertelde David Brittain, de CEO van app-ontwikkelaar TopHatch, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Grotere ontwikkelaars zullen profiteren van hogere inkomsten, maar middelgrote en kleinere ontwikkelaars zullen verliezen", zei hij. "Die grotere ontwikkelaars zullen in eerste instantie waarschijnlijk de prijzen verlagen om de kleinere ontwikkelaars te verslaan, maar uiteindelijk zal verminderde concurrentie leiden tot hogere prijzen."

Anat Alon-Beck, een professor in de rechten aan de Case Western Reserve University die onderzoek doet naar ondernemingsrecht en ondernemerschap, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat de uitspraak niet ver genoeg gaat om de rol van Apple als platformbeheerder en een concurrent in de app-marktplaats.

"Apple kan klanten kortingen bieden om de Apple-infrastructuur te blijven gebruiken", zei ze.

Image
Image

De uitspraak stelt ontwikkelaars in staat om kleine betalingen voor apps of toegevoegde functies mogelijk te maken voor lagere prijzen dan Apple, die had voorgeschreven dat de kleinste betaling $ 0,99 zou kunnen zijn, vertelde David Finkelstein, de CEO van BDEX, een marketinggegevensuitwisseling, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Beveiliging is een ander punt van zorg nu betalingen via systemen kunnen gaan die niet door Apple worden gecontroleerd, zei Brittain.

"Apple worstelt al om de slechteriken buiten te houden met dure abonnementen voor functies van lage waarde, maar je kunt tenminste een beroep doen op Apple en restituties krijgen", voegde hij eraan toe. "Als de facturering buiten de winkel plaatsvindt, lopen de veiligheid van hun persoonlijke gegevens (betalingsgegevens, enz.) en privacy gevaar en zal er geen beroep op Apple worden gedaan."

"Ik maak me zorgen over privacy en veiligheid", zei Alon-Beck."Mijn creditcard is dit weekend gehackt en iemand heeft hem gebruikt om hele dure dingen te kopen. Zelfs nadat ik de kaart had geannuleerd en voordat ik de kans kreeg om mijn nieuwe kaart te bemachtigen, kregen de hackers de nieuwe creditcardgegevens te pakken via mijn digitale portemonnee."

Het is niet duidelijk hoe consumentengegevens kunnen worden beschermd onder de nieuwe uitspraak, zei Alon-Beck.

"We willen dat transacties aan de ene kant snel en goedkoop zijn en aan de andere kant zekerheid hebben, dus wat levert het op?" vroeg ze retorisch. "Kunnen we alles hebben?"

Aanbevolen: