Hoe hoogte te vinden op Google Maps

Inhoudsopgave:

Hoe hoogte te vinden op Google Maps
Hoe hoogte te vinden op Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Klik op Layers en kies Terrain in het pop-upmenu. Schakel de Terrain schakelaar in en zoom in om contourlijnen en hoogte te zien.
  • Installeer Google Earth Pro en gebruik de Google Earth Help-pagina om zaken als hellingen, omtrekken en hoogte van gebouwen te meten.
  • U kunt ook hellingen berekenen met de formule: Verticaal hoogteverschil/horizontale afstand.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u hoogte kunt vinden op Google Maps. Instructies zijn van toepassing op Google Maps voor Android, iOS en webbrowsers.

Hoe vind ik de hoogte van een adres?

Als je gaat wandelen of sightseeing gaat doen, is het altijd een goed idee om een idee te krijgen van de hoogte, vooral als je door bergachtig terrein gaat. Het is ook handig om de helling van uw route te kennen. Gelukkig kunt u al deze informatie vinden op Google Maps.

Zo vindt u de hoogte op Google Maps in een webbrowser:

Google Maps toont niet de hoogte voor alle locaties. Deze informatie is voornamelijk beschikbaar voor bergachtig terrein.

  1. Voer een locatie in de zoekbalk in. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar een specifiek adres of een algemeen gebied.

    Image
    Image
  2. Beweeg uw muis over het Layers pictogram in de linkerbenedenhoek van de kaart.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Terrain icoon.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de Terrain pop-up onder aan de kaart de tuimelschakelaar om de hoogteweergave in te schakelen. De schakelaar zou blauw moeten zijn.

    Image
    Image
  5. Zoom in met de Plus (+) in de rechter benedenhoek om contourlijnen en hoogte te zien. De hoogte in voet (ft) moet vaag langs de contouren verschijnen.

    Als je te ver inzoomt, verdwijnen de contourlijnen. Zoom uit totdat ze weer verschijnen.

    Image
    Image

Hoe zie ik de hoogte op Google Maps op de iPhone?

Volg deze stappen om de hoogte te bekijken in de Google Maps-app voor iPhone en Android:

  1. Voer een adres of algemene locatie in de zoekbalk in.
  2. Tik op Layers in de rechterbovenhoek van de kaart.
  3. Kies Terrain in het pop-upmenu en tik vervolgens op X om het menu te sluiten.
  4. Zoom in om de hoogte in voet (ft) vaag langs de contourlijnen te zien.

    De cijfers zijn erg klein en als je te veel inzoomt, verdwijnen ze. Gebruik een vergrootglas-app als je de hoogte niet kunt lezen.

    Image
    Image

Bottom Line

Niet op elke hoogtelijn staat een hoogte vermeld, dus Google Maps geeft je alleen een ruwe schatting van de hoogte. Voor nauwkeurigere metingen moet u Google Earth Pro downloaden. Dit programma laat veel meer details zien dan Google Maps, maar het heeft een steile leercurve.

Kunt u de bouwhoogte meten op Google Maps?

Google Maps heeft geen functie voor het vinden van de hoogte van gebouwen, maar u kunt Google Maps Pro gratis downloaden om gebouwen, bomen en andere objecten te meten. De Help-pagina van Google Earth bevat gedetailleerde instructies voor het meten van de hoogte, breedte en oppervlakte van gebouwen. Er zijn ook hulpmiddelen voor het meten van zaken als hellingen en omtrekken.

Hoe krijg je een verloop op Google Maps?

Je kunt het verloop van een pad vinden met behulp van informatie van Google Maps, maar het vereist wat rekenwerk van jouw kant. Om de verticale helling van punt A naar punt B te berekenen, trekt u de hoogte van B af van de hoogte van A en deelt u vervolgens het verschil over de horizontale afstand tussen de twee punten. Hier is de formule:

Gradient=verticaal hoogteverschil / horizontale afstand

Als u bijvoorbeeld van een hoogte van 100 ft boven zeeniveau naar 10, 100 ft gaat in de loop van 5 mijl (5, 280 ft), zou de helling 2, 000 ft per mijl zijn.

FAQ

    Kun je de elevatiehoek van de zon vinden op Google Maps?

    Hoewel dit geen optie is in Google Maps, kunt u de positie en sterkte van de zon vinden met Google Earth. Zorg er eerst voor dat 3d Buildings is geselecteerd als een laag en navigeer naar de locatie. Ga dan naar View > Sun en gebruik de schuifregelaar om de tijd van de dag te wijzigen.

    Kun je een hoogte opslaan op Google Maps?

    Ga naar Mijn kaarten, maak een aangepaste route, wijzig de titel en voeg een beschrijving toe. Ga vervolgens naar Basiskaart > Terrain Google slaat de kaart met hoogte automatisch op en u kunt deze openen in Google Maps door naar te gaan Menu > Jouw plaatsen > Kaarten

Aanbevolen: