Locast bevolen om permanent af te sluiten

Locast bevolen om permanent af te sluiten
Locast bevolen om permanent af te sluiten
Anonim

Non-profit streamingdienst Locast is door een federale rechter bevolen om permanent te sluiten.

Locast verklaarde op haar officiële website dat de dienst haar activiteiten met onmiddellijke ingang beëindigt, en vermeldt hoe het bedrijf het "respectvol oneens" is met de uitspraak. Het bedrijf had zijn dienstverlening opgeschort na een andere uitspraak van de rechtbank begin september.

Image
Image

Locast was een non-profit streamingdienst die lokale tv-zenders streamde naar gebruikers in de Verenigde Staten. Het gebruikte zijn non-profitstatus om het auteursrecht te omzeilen en televisiesignalen door te geven, maar dit trok de woede van de grote tv-netwerken. De service was "gratis", hoewel er een prompt zou verschijnen waarin gebruikers werd gevraagd om elke 15 minuten een lidmaatschap te kopen of terug te gaan naar het hoofdscherm.

In 2019 klaagden de vier grote netwerken, CBS, ABC, NBC en Fox, Locast aan, omdat ze beweerden dat de service de auteursrechtwetgeving schond en een doorgiftelicentie nodig had om hun lokale kanalen te streamen. Locast verdedigde zichzelf door te zeggen dat het alleen een signaal streamde dat al vrij was.

De dodelijke klap in de rechtszaak kwam toen districtsrechtbank Louis Stanton, die de zaak voorzat, oordeelde dat het bedrijf een deel van zijn lidmaatschapsgelden gebruikte om de service uit te breiden, in plaats van simpelweg "het onderhouden en exploiteren van " het, zoals de wet toestaat.

Image
Image

Het is niet verwonderlijk dat omroepen blij zijn met de uitspraak van de rechter. Lachlan Murdoch, CEO van Fox, zei tevreden te zijn met het resultaat en noemde Locast een 'schurkenpiraterij'.

Locast-gebruikers zullen nu andere diensten moeten vinden om lokale tv te kijken. Er zijn meerdere methoden, van YouTube TV tot LocalBTV.

Aanbevolen: