Tech-geschenken om van te genieten maar niet af te leiden

Inhoudsopgave:

Tech-geschenken om van te genieten maar niet af te leiden
Tech-geschenken om van te genieten maar niet af te leiden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Minimalistische technische geschenken bieden veel functies, maar zonder toeters en bellen.
  • De reMarkable-tablet van $ 399 heeft een 10,3-inch E Ink-display en is puur ontworpen om aantekeningen te maken en documenten te lezen.
  • De Freewrite Traveler is een tekstverwerker die beweert een batterijduur van vier weken te hebben.
Image
Image

Gadgets zijn een publiekstrekker, maar voor de tech-liefhebbers die deze feestdagen op je cadeaulijstje staan, kun je overwegen om iets minder afleidends te geven. Het is tenslotte een moeilijk jaar geweest met coronavirus, politiek en bosbranden die onze aandacht eisten.

Er is een breed scala aan gadgets die van pas kunnen komen, maar die een meer rustgevende achtergrond kunnen bieden dan de gebruikelijke glanzende laptops, slimme luidsprekers en drones. We hebben items verzameld, variërend van een elektronisch tekenblok tot een afleidingsvrije computer die misschien iets is om van te genieten zonder een beetje gekker te worden dan we al in lockdown zijn.

De beste plek is het vinden van een apparaat dat genoeg functies biedt om je geld waard te zijn, maar dat je leven niet afleidt. Een uitgeklede slimme luidspreker is misschien iets voor jou.

Een goed voorbeeld van dit genre is de nieuwe Lenovo Smart Clock Essential van $ 49,99. Ik vond het gemakkelijk te gebruiken met een verrassend goed geluid. Er is ook de Amazon Echo Dot van $ 49,99, die je alle kracht van Alexa geeft in een minimalistisch pakket.

Schrijven zonder te stoppen

Voor degenen die een soort digitaal monnikendom willen combineren met een voorliefde voor hightech, zijn er een aantal apparaten waarmee je aantekeningen kunt maken en woorden kunt verwerken zonder echt te gebruiken wat normaal gesproken als een computer wordt beschouwd.

Neem bijvoorbeeld de reMarkable-tablet van $ 399, die een 10,3-inch E Ink-display heeft en puur is ontworpen om aantekeningen te maken en documenten te lezen. De forse prijs lijkt misschien een extravagantie voor zo'n doelbewust apparaat, maar het kan de moeite waard zijn voor degenen die zich willen concentreren op wat ze aan het doen zijn. In mijn handen vond ik de reMarkable een geweldig apparaat om mijn gedachten en functies op te schrijven in een slank ontwerp.

Image
Image

Andere op E Ink gebaseerde tablets zijn de Boox Max Lumi, die een soortgelijk ontwerp heeft als de reMarkable, maar minder gericht is op het maken van aantekeningen. Dit model heeft ook een verlicht display, wat de reMarkable niet heeft.

Maar misschien ben je niet klaar om een toetsenbord op te geven, zelfs als je de toeters en bellen in de Mac- en Windows-besturingssystemen beu bent? Houd moed, want er is de onlangs uitgebrachte Freewrite Traveler, die eruitziet als een kruising tussen een Amazon Kindle met zijn E Ink-scherm gepureerd in een laptopbehuizing in retro-stijl uit de jaren 80.

De voordelen van de Traveler zijn duidelijk. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over surfen op internet, het controleren van Facebook of het doorlezen van Amazon wanneer u zou moeten schrijven. Dat komt omdat de Freewrite geen van die dingen doet. Het is alleen bedoeld om te typen. Sommigen hebben misschien moeite met de adviesprijs van $ 599, maar het apparaat claimt een batterijlevensduur van vier weken en weegt slechts 1,6 pond

One Man's Journey to Productivity

Andrew Higgins heeft de Freewrite-tekstverwerker gebruikt om inhoud te schrijven voor zijn ijdelheidsvergelijkingssite. Hij zegt dat het hem heeft geholpen afleiding af te sluiten en zich op zijn werk te concentreren sinds hij tijdens de pandemie thuis begon te werken.

"Vóór 2020 dwingt werken op kantoor geweldige werkgewoonten af", zei hij in een e-mailinterview. "Ik ga niet op Facebook zitten of om de vijf minuten mijn websitestatistieken controleren als mijn collega's in de buurt zijn. Je wordt persoonlijk verantwoordelijk gehouden, daarom is het zo gemakkelijk om thuis te glippen."

De beste plek is het vinden van een apparaat dat genoeg functies biedt om je geld waard te zijn, maar dat je leven niet afleidt.

"Op het moment dat ik me realiseerde dat ik een beetje minder productief werd, investeerde ik in de Freewrite-tekstverwerker en begon ik onderzoek te doen naar zaken als de afleidingsvrije modi van Microsoft", zei hij. "Ik gebruik een alarm op mijn telefoon, meestal ingesteld in sprints van 45 minuten, en ik dwing mezelf om de hele tijd mijn hoofd naar beneden te houden. Het is zo veel gemakkelijker op deze manier en houdt me verantwoordelijk."

Voor degenen op je cadeaulijst die misschien baat hebben bij wat minder afleiding in hun leven, overweeg dit jaar een minimalistisch apparaat. Als ze het niet leuk vinden, bewaar dan het bonnetje en ze kunnen het altijd terugsturen voor een drone.

Aanbevolen: