Hands-On met de nieuwe gebruikersinterface van Google Assistant Driving Mode

Inhoudsopgave:

Hands-On met de nieuwe gebruikersinterface van Google Assistant Driving Mode
Hands-On met de nieuwe gebruikersinterface van Google Assistant Driving Mode
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Na bijna twee jaar wachten is de Google Assistent-rijmodus klaar om Android Auto op telefoons te vervangen.
  • Google Assistant Driving Mode heeft een nieuwe update ontvangen met een beter ontworpen startscherm.
  • Je kunt nu de Google Assistent-rijmodus gebruiken, zelfs als je geen echte bestemming hebt ingevoerd.
Image
Image

Het einde van Android Auto op telefoons komt steeds dichterbij en Google heeft eindelijk de Google Assistant Driving Mode geüpdatet om er een waardige opvolger van te maken.

Al in 2019 kondigde Google aan dat het Android Auto op telefoons zou vervangen door de Google Assistant Driving Mode. Het idee was om alles te gebruiken waar gebruikers al op vertrouwden in Android Auto en het gemakkelijker te maken om toegang te krijgen via de Assistent. Hoewel het al een tijdje beschikbaar is, maakt Google zich eindelijk op om Android Auto op telefoons volledig te vervangen.

Dat begint door de Google Assistent-rijmodus een gelikte nieuwe gebruikersinterface te geven, een die bijna perfect is.

…Over het algemeen zijn de veranderingen in de gebruikersinterface een mooie verbetering ten opzichte van wat Google aanvankelijk plaagde.

Locatie, locatie, locatie

Een van de meest irritante dingen aan de Google Assistent-rijmodus was dat je ergens moest gaan rijden met een geselecteerde locatie om er verbinding mee te maken. Nu heeft Google het echter zo gemaakt dat u de nieuwe gebruikersinterface eenvoudig kunt starten door simpelweg te zeggen: "Hey Google, start de rijmodus" of zelfs iets eenvoudigers als "Laten we rijden."

Deze nieuwe gebruikersinterface is echt wat de Google Assistent-rijmodus nu doet schitteren. Voorheen was de gebruikersinterface een beetje onhandig en moeilijk te navigeren. Nu is alles echter duidelijk voor u op zijn plaats, waardoor u zich gemakkelijk kunt verplaatsen tussen de verschillende tegels die zijn opgesteld.

Je kunt gemakkelijk een locatie typen als dat nodig is, of zelfs voorgestelde locaties bekijken op basis van Google-zoekgeschiedenis en meer. Bovendien heeft Google een For You-tegel geïnstalleerd, die u enkele aanbevolen mediatypes laat zien, zoals Spotify, YouTube Music, enz. Ten slotte is er de mogelijkheid om te bellen of een bericht te verzenden, die u beide recente contacten tonen die u kan kiezen uit.

Het past allemaal mooi bij elkaar, en alle tegels zijn groot en gemakkelijk om mee te werken. Dit is iets dat goed is om te zien, vooral na de originele gebruikersinterface die Google liet zien, die veel kleinere optietegels bood om uit te kiezen.

Wegkleding

Natuurlijk is de app ook niet perfect. Hoewel er veel goede dingen zijn aan de nieuwe gebruikersinterface voor de assistent-rijmodus, zijn er ook enkele problemen. Zoals met elke app, moet je je misschien zorgen maken dat de app crasht, vooral als je hem op een bètaversie van Android 12 gebruikt, die mogelijk al vatbaar is voor enkele problemen.

Er is ook de kleine ergernis dat je niet terug kunt gaan naar het startscherm van de gebruikersinterface nadat je een aantal selecties hebt gemaakt. Dit kan frustrerend zijn om mee om te gaan, vooral als je onderweg bent en geen tijd hebt om te stoppen en een paar minuten met je telefoon te spelen om alles weer in te stellen.

Ook op dit moment is de enige manier om de rijmodus te verlaten nadat deze is geactiveerd, door op een knop met het label 'Startscherm' te drukken, waardoor het klinkt alsof je teruggaat naar het startscherm van de nieuwe modus. In plaats daarvan ga je terug naar het hoofdscherm van je telefoon, wat voor veel gebruikers verwarrend kan zijn.

Vooruit rijden

Ondanks de problemen die gebruikers kunnen tegenkomen bij het gebruik van de nieuwe Assistent-rijmodus, zijn de wijzigingen in de gebruikersinterface over het algemeen een mooie verbetering ten opzichte van wat Google aanvankelijk plaagde. Het originele ontwerp heeft een scrollmenu, wat een uitdaging zou zijn geweest om te navigeren, vooral als je haast had om alles in te stellen.

Image
Image

Nu heeft Google echter alles gescheiden door schermen en tegels, waar je gemakkelijk tussen kunt schakelen door de tegels te selecteren die je nodig hebt. Er zijn nog een paar problemen om uit te werken, maar over het algemeen werkt het soepel en zouden gebruikers geen noemenswaardige problemen moeten opleveren.

Google heeft niet precies gezegd wanneer het van plan is Android Auto op telefoons te vervangen door de Google Assistant Driving Mode, maar we weten dat dit zal gebeuren in Android 12. Op dit moment wordt officieel verwacht dat Google Android 12 binnenkort zal lanceren maand of zo.

Natuurlijk kan de tijd die nodig is om specifieke apparaten te bereiken variëren. Voorlopig kunnen Android Auto-gebruikers in ieder geval gerust zijn, wetende dat ze niet in het stof zullen verkeren wanneer de Google Assistent-rijmodus de primaire vorm van navigatie op hun apparaat wordt tijdens het rijden.

Aanbevolen: