Wat is het verschil tussen Apple TV en Fire Stick?

Inhoudsopgave:

Wat is het verschil tussen Apple TV en Fire Stick?
Wat is het verschil tussen Apple TV en Fire Stick?
Anonim

Kun je niet kiezen tussen een Apple TV en een Amazon Fire TV Stick? Het kiezen van een digitale mediaspeler voor thuis kan een moeilijke beslissing zijn, daarom hebben we de twee populaire apparaten vergeleken om u te helpen beslissen welke het beste voor u is.

Tenzij anders vermeld, komen alle details in dit artikel overeen met de 4K-modellen van de Apple TV en Amazon Fire TV Stick.

Image
Image

Algemene bevindingen: wat is het nut van een Apple TV of Fire Stick?

  • Streamt video tot 4K naar een HD-compatibele TV via een beschikbare HDMI-poort.
  • Biedt een verscheidenheid aan apps voor het bekijken en afspelen van inhoud.
  • Wordt geleverd met een gelikte afstandsbediening met spraakgestuurd zoeken.
  • Streamt video tot 4K naar een HD-compatibele TV via een beschikbare HDMI-poort.
  • Biedt een verscheidenheid aan apps voor het bekijken en afspelen van inhoud.
  • Wordt geleverd met een intuïtieve afstandsbediening met spraakgestuurd zoeken.

Apple TV en Amazon Fire TV Stick zijn twee van de meest populaire namen in de steeds drukker wordende markt voor streaming-apparaten en bieden veel vergelijkbare functies. Met beide apparaten kun je video streamen tot 4K met een compatibele tv, evenals intuïtieve interfaces met duizenden apps die films, games en ander entertainment bieden.

Bovendien bieden beide apparaten eenvoudige installatie en intuïtieve interfaces, zodat je snel kunt beginnen met het kijken naar Netflix, Hulu en andere streaming-apps. Maar zelfs met zoveel overeenkomsten, zijn er enkele verschillen die de Apple TV en Fire Stick onderscheiden.

Specs: Fire TV Stick heeft een lichte rand in video, maar Apple TV heeft betere audio

De Apple TV en Amazon Fire TV Stick bieden vergelijkbare technische specificaties, maar met compromissen op het gebied van audio- en videoformaten. Het meest opvallende is dat Apple TV HDR10+ mist, een meer geavanceerde vorm van HDR die de kleur en het contrast in ondersteunde media verbetert. Fire Stick mist echter de Spatial Audio van Apple, die is ontworpen om een meer meeslepende, theatrale audio-ervaring te bieden.

Apple TV Amazon Fire TV-stick
Prijs $179 $49.99
Afmetingen 3.9 x 3.9 x 1.4 inch 3.9 x 1.2 x 0.6 inch
Kleuren Zwart Zwart
Resolutie Tot 4K Tot 4K
Ondersteunde video-indelingen HDR10, Dolby Vision HDR10, HDR10+, Dolby Vision
Ondersteunde audioformaten Dolby 5.1, Dolby 7.1, Dolby Atmos, Ruimtelijke audio Dolby 5.1, Dolby 7.1, Dolby Atmos

Beschikbaarheid en prijzen: Fire TV Stick is veel goedkoper dan Apple TV

  • Standaard HD-model met 32GB kost $149.

  • Apple TV 4K: $ 179,00 voor 32 GB-model of $ 199 voor 64 GB-model.
  • Fire TV Stick (1080p): $39.99
  • Fire TV Stick 4K: $49.99
  • Fire TV Cube: $119.99

Het grootste verschil tussen deze twee streaming-apparaten is de prijs en het komt niet eens in de buurt. Het goedkoopste Apple TV 4K-model is maar liefst $ 130 meer (vanaf publicatie) dan de Fire TV Stick 4K en als je rekening houdt met de maandelijkse kosten van streamingdiensten zoals Netflix en Hulu, is het moeilijk te ontkennen dat de Fire Stick veel meer budget- vriendelijk.

Het wordt een beetje ingewikkelder als je de Fire TV Cube in de mix gooit, omdat deze qua prijs dichter bij Apple TV ligt. De extra $ 70 levert je volledige Alexa-stemassistent-integratie op, maar als je al een Amazon Echo hebt, kun je deze eenvoudig koppelen met een 4K Fire Stick om een vergelijkbaar resultaat te bereiken.

Apple TV heeft wel een voordeel als het gaat om opslag, aangezien je 32 GB of 64 GB krijgt in vergelijking met 8 GB voor de standaard Fire Sticks en 16 GB met de Fire TV Cube. Het is echter de vraag of deze extra opslagruimte de kosten waard is, aangezien het enige echte voordeel een lichte prestatieverbetering is dankzij de manier waarop Apple TV gegevens in de cache opslaat.

Out-of-the-box ervaring: vlotte installatie voor beide apparaten

  • Inbegrepen in doos: Apple TV, Siri Remote, netsnoer, Lightning-naar-USB-kabel.
  • Inbegrepen in de doos: Fire TV Stick 4K, Alexa Voice Remote (2e generatie), USB-kabel en voedingsadapter, HDMI-verlengkabel, 2 AAA-batterijen.

De Apple TV en Fire TV Stick zijn beide "plug-and-play"-apparaten, wat betekent dat je naast een internetverbinding en HDMI-compatibele tv geen extra hardware nodig hebt. Geen van beide apparaten vereist dat u eerst een code registreert - u hoeft alleen uw wifi-wachtwoord in te voeren om aan de slag te gaan.

Qua fysiek ontwerp is de Fire TV Stick klein genoeg om achter je tv te worden weggestopt, wat handig kan zijn als je thuisbioscoopruimte al vol is. Het is natuurlijk een ander verhaal als je kiest voor de Fire TV Cube, die wat groter is dan de Apple TV. Over de Apple TV gesproken, hij is klein genoeg om comfortabel in elke entertainmentopstelling te passen en heeft ook een ethernetpoort als je de voorkeur geeft aan een bekabelde verbinding voor consistentere snelheden. Zorg er wel voor dat je een extra HDMI-kabel bij de hand hebt, aangezien Apple TV-apparaten er geen hebben.

Kanalen en apps: duizenden om uit te kiezen

  • Biedt 15.000+ kanalen en apps.
  • Apps weergegeven in schone rasterinterface.
  • Biedt 12.000+ kanalen en apps.
  • Gebruikersinterface is gemakkelijk te navigeren, maar rommelig.

Je zult geen tekort aan inhoud vinden op Apple TV of Fire TV Stick. Beide apps bieden veel van de bekende services die u zou verwachten, waaronder Netflix, Disney Plus, Hulu en Amazon Prime Video.

Hoewel Apple de reputatie heeft ontwikkelaars op te zadelen met strengere eisen om te publiceren in de App Store, vind je volgens onderzoeksbureau 42matters meer dan 15.000 apps op tvOS van Apple. Dit is eigenlijk meer dan je zult vinden op Fire TV Stick, die ongeveer 12.700 apps biedt.

Apple TV had vroeger een voordeel als het gaat om app-beschikbaarheid, aangezien zowel HBO Max als Peacock bij de lancering niet beschikbaar waren op Fire TV Stick. Beide services zijn sindsdien echter toegevoegd, waardoor Apple TV en Fire TV Stick op één lijn komen wat betreft de beschikbaarheid van spraakmakende inhoud.

Een nadeel van de Fire TV Stick is dat de gebruikersinterface van Amazon advertenties bevat en je naar de eigen apps van Amazon duwt. Je zult er waarschijnlijk aan wennen, maar het v alt moeilijk te ontkennen dat de interface van Apple gebruiksvriendelijker en over het algemeen minder opdringerig is.

Kenmerken: Apple TV en Fire Stick bieden beide robuuste entertainmenthubs

  • Met Apple ID heb je toegang tot je muziek, films en andere media op Apple TV, iPhone, iPad en Mac.
  • Speel games met de exclusieve Apple Arcade-service.
  • Toegang tot Amazon-muziek, Kindle-boeken en meer.
  • Speel cloudgebaseerde games met Amazon Luna.

Hoewel de Apple TV en Fire TV Stick voornamelijk videostreamingapparaten zijn, bieden beide een breed scala aan extra functies om als one-stop-entertainmentwinkels te dienen.

Gaming is een belangrijk aandachtspunt voor beide, aangezien je een Bluetooth-controller (inclusief PlayStation en Xbox) kunt koppelen om games op beide platforms te spelen. Apple heeft hier een klein voordeel dankzij de ondergewaardeerde Apple Arcade-service, maar de cloudgebaseerde Luna-service van Amazon wordt steeds beter en biedt al een aantal AAA-titels, waaronder Resident Evil 7 en Assassin's Creed Valhalla.

Buiten gaming bieden Apple TV en Fire TV Stick vergelijkbare media-aandacht. Hoewel ze abonnementen vereisen, transformeren services zoals Apple Fitness+ en Apple Music de Apple TV in een apparaat dat aan al je entertainmentbehoeften voldoet (hoewel je vergelijkbare services kunt vinden in het ecosysteem van Amazon). Beide platforms bieden ook integratie van spraakassistenten, zodat u verschillende slimme apparaten in uw huis kunt aansluiten en bedienen.

Over het algemeen zijn de twee apparaten vergelijkbaar als het gaat om functies, dus je voorkeur zal waarschijnlijk neerkomen op je affiniteit met het ecosysteem van Apple of Amazon.

Eindoordeel: is Fire Stick net zo goed als Apple TV?

Aangezien Apple TV en Amazon Fire Stick veel van dezelfde functies bieden (4K-video, app-beschikbaarheid, spraakbesturing), komt de vraag welk apparaat je moet kopen echt neer op de prijs en je affiniteit met het Apple-ecosysteem. De Fire TV Stick 4K is beschikbaar voor veel minder dan een Apple TV met vergelijkbare mogelijkheden, dus het biedt zeker een betere prijs-kwaliteitverhouding. De integratie van de Apple TV met iPhone, iPad en Mac kan echter de moeite waard zijn als je al deel uitmaakt van het Apple-ecosysteem.

Op basis van zijn betaalbaarheid en functieset is de Fire TV Stick de algehele winnaar, maar je kunt echt niet fout gaan met beide apparaten.

FAQ

    Wat is het verschil tussen Roku en Fire Stick?

    Bij het vergelijken van de Amazon Fire Stick versus Roku, is een groot verschil het ecosysteem. Hoewel beide 4K-videokwaliteit en veel van dezelfde kanalen kunnen bieden, werkt de Fire Stick naadloos samen met andere Amazon-accountfuncties, zoals Alexa en Prime Video. Roku wordt niet geleverd met Alexa, maar biedt ook een spraakafstandsbediening, een veel eenvoudigere interface en meer kanalen.

    Wat is het verschil tussen Roku en Apple TV?

    Een van de belangrijkste verschillen tussen Roku en Apple TV is de verscheidenheid aan streaming-apparaten en inhoud. Roku wordt geleverd in een stick-, set-top- en tv-formaat, terwijl Apple TV wordt geleverd in smart TV-, set-top- en app-formaat voor tal van apparaten, waaronder Roku-spelers en smart-tv's. Apple TV biedt originele inhoud, wat Roku niet biedt, maar Roku biedt ook veel meer kanalen en gratis programma's.

Aanbevolen: