Wat is het verschil tussen Google Chromecast en Apple TV?

Inhoudsopgave:

Wat is het verschil tussen Google Chromecast en Apple TV?
Wat is het verschil tussen Google Chromecast en Apple TV?
Anonim

Apparaten die webgebaseerde entertainmentplatforms zoals Netflix en Hulu naar je tv brengen, zijn tegenwoordig enkele van de populairste gadgets, en twee van de meest populaire opties zijn Google Chromecast en Apple TV. Beide zijn kleine, relatief goedkope apparaten die op je tv kunnen worden aangesloten en allerlei soorten inhoud kunnen streamen, maar ze verschillen op belangrijke punten.

Image
Image

Apple TV: meer dan Apples versie van Chromecast

Apple TV en Google Chromecast doen twee verschillende dingen. Apple TV biedt je alles wat je nodig hebt, behalve een tv en een internetverbinding. Dat komt omdat er apps in zijn ingebouwd, waaronder Netflix, Hulu, YouTube, WatchESPN en tientallen andere services. Als je al een abonnement hebt op een van deze diensten, kun je meteen genieten van entertainment.

Google Chromecast daarentegen heeft geen apps erop geïnstalleerd. In plaats daarvan is het in feite een kanaal waardoor een computer of smartphone waarop bepaalde apps zijn geïnstalleerd, naar een tv kan uitzenden. Niet alle apps zijn compatibel met Chromecast (hoewel er een manier is om dat te omzeilen, zoals hieronder wordt besproken).

Je kunt Apple TV rechtstreeks met een televisie gebruiken zonder dat je extra hardware nodig hebt, maar voor Chromecast heb je ook een computer of een smartphone nodig.

Apple TV bedienen versus Google Chromecast

Apparaten met iOS, zoals de iPhone en iPad, evenals computers met iTunes, kunnen een Apple TV bedienen. Zowel iOS-apparaten als iTunes hebben AirPlay (de draadloze technologie voor het streamen van media van Apple) ingebouwd, dus het is niet nodig om extra software te installeren om ze met de Apple TV te gebruiken. Als u echter een Android-apparaat gebruikt, moet u software installeren om het te laten communiceren met de Apple TV.

Chromecast daarentegen vereist dat u software op uw computer installeert om het apparaat in te stellen en inhoud naar uw tv te verzenden. Voor smartphone-apps is er geen ingebouwde Chromecast-ondersteuning in het besturingssysteem, dus je moet wachten tot elke app die je wilt gebruiken is bijgewerkt met Chromecast-compatibele functies.

Apple TV is nauwer geïntegreerd met zijn compatibele apparaten dan de Chromecast.

Compatibiliteit met Android, iOS, Mac en Windows

Apple TV is gemaakt door Apple, terwijl Google de Chromecast maakt. Je krijgt de beste ervaring met de Apple TV als je een iPhone, iPad of Mac hebt. Dat gezegd hebbende, Windows-computers en Android-apparaten kunnen ook met de Apple TV werken.

Chromecast is meer platformonafhankelijk, wat betekent dat je er ongeveer dezelfde ervaring mee zult hebben op de meeste apparaten en computers. iOS-apparaten kunnen hun beeldschermen echter niet spiegelen; alleen Android- en desktopcomputers kunnen dit (zie hieronder voor meer informatie over weergave-mirroring).

Bottom Line

Beide apparaten zijn redelijk goedkoop, maar de Chromecast heeft de lagere stickerprijs van $ 35 vergeleken met $ 150 voor de Apple TV.

Installeer je eigen apps

Hoewel Apple TV veel apps vooraf heeft geïnstalleerd, kunnen gebruikers er geen eigen apps aan toevoegen. Daarom bent u beperkt tot wat Apple u ook geeft. Met de Chromecast moet u wachten tot apps zijn bijgewerkt om compatibiliteit met het apparaat op te nemen. Veel, maar zeker niet alle, apps werken op beide apparaten.

Display Mirroring

Een coole oplossing voor apps die niet compatibel zijn met Apple TV of Chromecast, is het gebruik van een functie die display-mirroring wordt genoemd. Met deze tool kun je alles wat op je apparaat of computerscherm staat rechtstreeks naar je tv uitzenden.

De Apple TV heeft ingebouwde ondersteuning voor een functie genaamd AirPlay Mirroring vanaf iOS-apparaten en Macs, maar ondersteunt geen mirroring vanaf Android- of Windows-apparaten. Chromecast ondersteunt weergave-mirroring vanaf Android-apparaten en vanaf desktopcomputers waarop de bijbehorende software wordt uitgevoerd, maar niet vanaf iOS-apparaten.

Kortom, beide apparaten ondersteunen mirroring, maar ze geven de voorkeur aan de producten van hun moederbedrijf.

Muziek, radio en foto's

Zowel de Apple TV als de Chromecast kunnen niet-video-inhoud, zoals muziek, radio en foto's, aan uw home-entertainmentsysteem leveren. De Apple TV biedt ingebouwde apps en functies voor het streamen van muziek van iTunes (ofwel de iTunes-bibliotheek van uw computer of nummers in uw iCloud-account), iTunes Radio, internetradio en podcasts. Het kan foto's weergeven als ze zijn opgeslagen in de fotobibliotheek van uw computer of in uw iCloud-fotostream.

Chromecast ondersteunt deze functies niet standaard. Sommige veelgebruikte muziek-apps, zoals Pandora en SoundCloud, ondersteunen Chromecast en er worden er steeds meer toegevoegd.

In het kort

Over het algemeen is het verschil tussen de Apple TV als platform en de Chromecast als accessoire dat Apple TV beter presteert op meer gevarieerde soorten inhoud, althans voorlopig. Chromecast heeft misschien meer opties, maar momenteel is het wat minder verfijnd. U kunt meer van de Apple TV genieten als u andere Apple-producten gebruikt, maar de Chromecast is misschien meer ideaal als u op Android-apparaten vertrouwt.

Aanbevolen: