De geschiedenis van Sony-camera's

Inhoudsopgave:

De geschiedenis van Sony-camera's
De geschiedenis van Sony-camera's
Anonim

In tegenstelling tot de meeste fabrikanten van digitale camera's, was Sony geen grote speler op de filmcameramarkt voordat het de digitale markt betrad. Sony-camera's omvatten de Cyber-Shot-lijn van digitale camera's met vaste lens en hun Alpha-serie DSLR en spiegelloze ILC's.

Image
Image

Sony's geschiedenis

Sony werd in 1946 opgericht als Tokyo Tsushin Kogyo en maakte telecommunicatieapparatuur. Het bedrijf creëerde in 1950 een op papier gebaseerde magnetische opnameband, met de merknaam Sony, en het bedrijf werd in 1958 Sony Corporation.

Sony richtte zich op magnetische opnamebanden en transistorradio's, bandrecorders en tv's. In 1975 lanceerde Sony zijn Betamax-videorecorder van een halve inch voor consumenten. In 1984 introduceerde het een draagbare cd-speler genaamd de Discman. Beide vertegenwoordigden enorme innovaties op de markt voor consumentenelektronica.

De eerste digitale camera van Sony verscheen in 1988. Hij werd de Mavica genoemd en werkte met een tv-scherm. Sony heeft pas in 1996 een nieuwe digitale camera gemaakt met het eerste Cyber-shot-model van het bedrijf. In 1998 introduceerde Sony zijn eerste digitale camera die gebruikmaakte van de Memory Stick externe geheugenkaart. De meeste vorige digitale camera's gebruikten intern geheugen.

Sony's wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Sony Corporation of America, opgericht in 1960, is gevestigd in New York City.

Het Sony-aanbod van vandaag

Sony biedt digitale camera's voor fotografen van alle niveaus, van beginner tot gemiddeld tot gevorderd.

DSLR-camera's

Geavanceerde digitale spiegelreflexcamera's van Sony werken met verwisselbare lenzen en zijn het beste voor gemiddelde fotografen en gevorderde beginners. Sony maakt echter niet veel DSLR's meer en richt zich liever op spiegelloze camera's met verwisselbare lenzen.

Spiegelloze camera's

Sony biedt spiegelloze camera's met verwisselbare lenzen die geen spiegelmechanismen gebruiken om met een optische zoeker te werken. Ze zijn dus kleiner en dunner dan DSLR's. Dergelijke camera's bieden een goede beeldkwaliteit en veel geavanceerde functies.

Image
Image

Geavanceerde camera's met vaste lens

Sony heeft zich ook gericht op het maken van geavanceerde camera's met vaste lens en grote beeldsensoren, die beelden van hoge kwaliteit produceren. Dergelijke modellen spreken doorgaans de eigenaar van een DSLR-camera aan die een kleinere secundaire camera wil die nog steeds fantastisch uitziende afbeeldingen kan maken. Dergelijke geavanceerde camera's met vaste lens zijn duur - soms duurder dan een DSLR-camera op instapniveau - maar blijven aantrekkelijk, vooral voor portretfotografen.

Consumentencamera's

Sony biedt zijn Cyber-shot point-and-shoot-modellen met een verscheidenheid aan camerabehuizingen en functiesets. Ultradunne modellen variëren in prijs van ongeveer $ 300 tot $ 400. Sommige grotere modellen bieden hoge resoluties en grote zoomlenzen, en deze geavanceerde modellen variëren in prijs van $ 250 tot $ 500. Anderen zijn eenvoudige, low-end modellen, variërend in prijs van ongeveer $ 125 tot $ 250.

Vanwege de steeds betere kwaliteit van smartphonecamera's heeft Sony dit deel van de markt voor digitale camera's echter vrijwel verlaten, dus je zult op zoek moeten naar oudere camera's als je een Sony point-and- schiet model.

gerelateerde producten

Op de Sony-website kunt u een verscheidenheid aan accessoires voor Cyber-Shot digitale camera's kopen, waaronder batterijen, AC-adapters, batterijladers, cameratassen, verwisselbare lenzen, externe flitsers, kabels, geheugenkaarten, statieven en onder andere afstandsbedieningen.

Sony maakt ook videocamera's van consumenten- en professionele kwaliteit die veel worden gebruikt in de filmindustrie, maar ook voor thuisvideo's.

Hoewel Sony nog steeds veel camera's produceert, neemt het niet zo veel deel aan de point-and-shoot-markt als het ooit deed. Er zijn nog tal van Sony Cyber-Shot-modellen beschikbaar, hetzij als close-outmodellen of op de secundaire markt, dus fans van Sony-technologie hebben enkele opties.

Aanbevolen: