Nieuwe PS5-update wordt woensdag gelanceerd

Nieuwe PS5-update wordt woensdag gelanceerd
Nieuwe PS5-update wordt woensdag gelanceerd
Anonim

De PlayStation 5 krijgt woensdag zijn tweede grote software-update en voegt nieuwe functies toe.

Volgens de PlayStation Blog-post bevat de update een SSD-opslaguitbreiding, 3D-audio-ondersteuning en nieuwe aanpassingsopties die de gebruikerservaring verbeteren.

Image
Image

Spelers kunnen hun opslagcapaciteit verbeteren met een M.2 SSD, die PS4- en PS5-games kan downloaden, kopiëren en spelen. Deze specifieke schijven staan bekend om hun hoge snelheid en kleine afmetingen en kunnen zowel op de standaardconsole als op de Digital Edition-console worden geïnstalleerd.

De post merkt op dat de M.2 SSD aan bepaalde vereisten moet voldoen, zoals een effectieve heatsink.

De update maakt ook 3D-audio op standaard tv-luidsprekers mogelijk om de game-ervaring te verbeteren. Spelers kunnen de akoestiek van de kamer controleren met de microfoon op hun DualSense-controller om optimale instellingen toe te passen. En degenen met een Pulse 3D Wireless Headset hebben nu toegang tot equalizerinstellingen om hun audio-ervaring aan te passen.

De nieuwe PS5-gebruikerservaring maakt het voor eigenaren ook gemakkelijker om hun consoles te personaliseren en te beheren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun Control Center-paneel aanpassen door de opties te herschikken en te kiezen wat ze willen tonen of verbergen.

Game Base heeft een nieuwe functie die het gemakkelijker maakt om te zien hoeveel van hun vrienden online zijn en om meerdere vriendschapsverzoeken tegelijk te accepteren (of af te wijzen).

Image
Image

PlayStation Now-abonnees kunnen kiezen tussen twee resoluties, 720p of 1080p, afhankelijk van de game, en er wordt een streamingverbindingstest meegeleverd om verbindingsproblemen op te lossen.

Zelfs PS4-bezitters krijgen bijgewerkte functies, zoals de mogelijkheid om PS5-trofeeën op de oudere consoles te bekijken.

Aanbevolen: