The AirThings View Plus lost het mysterie van de luchtkwaliteit binnenshuis op

Inhoudsopgave:

The AirThings View Plus lost het mysterie van de luchtkwaliteit binnenshuis op
The AirThings View Plus lost het mysterie van de luchtkwaliteit binnenshuis op
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De AirThings View Plus is een monitor voor de luchtkwaliteit binnenshuis die radon, deeltjes, VOS, koolstofdioxide, luchtdruk en vochtigheid meet.
  • Het vereist geen permanente installatie, waardoor het geschikt is voor zowel huiseigenaren als huurders.
  • De gebruiksvriendelijke app demystificeert luchtkwaliteit met kleurgecodeerde waarschuwingen en uitvoerbaar advies.

Image
Image

Wat weet u over de luchtkwaliteit in uw huis?

De kans is groot dat je antwoord kort is: niets. Tienduizenden monitoren over de hele wereld bieden up-to-date statistieken voor de buitenluchtkwaliteit die u gemakkelijk kunt openen via weer-apps en websites, maar de luchtkwaliteit binnenshuis wordt minder vaak gemeten.

AirThings View Plus kan dat veranderen, in ieder geval bij jou thuis. Nu beschikbaar voor pre-order voor $ 299 (met geschatte levering in september), levert de View Plus eenvoudige, bruikbare metingen van de luchtkwaliteit in uw huis.

Eén monitor, zes metingen

De AirThings View Plus kan zeven meetwaarden van luchtkwaliteit meten: radon, deeltjes (PM2.5, om specifiek te zijn), VOS, koolstofdioxide, luchtdruk, vochtigheid en temperatuur.

Deze meetwaarden zijn niet nieuw voor luchtkwaliteitsmonitoren voor consumenten, maar de View Plus onderscheidt zich door ze in één apparaat te combineren. Eerdere monitoren van AirThings bevatten geen deeltjes, terwijl populaire alternatieven zoals de Kaiterra Laser Egg+ wel deeltjes bevatten, maar geen radon.

Image
Image

Niet iedereen woont in een gebied dat vatbaar is voor radon, maar ik wel. Het komt zo vaak voor dat, toen ik een huis kocht, mijn makelaar zei dat ik gek zou zijn om geen radoninspectie te doen. De resultaten waren verschrikkelijk: de radonniveaus waren zeven keer hoger dan de EPA-aanbeveling. Er werd een radonverminderingssysteem geïnstalleerd en een nieuwe test vond niveaus in veilige limieten, maar dat was jaren geleden. Gelukkig ontdekte de View Plus dat de radonniveaus in mijn huis laag blijven.

De View Plus was minder aardig tegen fijnstof. Ik ontdekte al snel dat de geur van spek een donkere kant heeft.

Elk gebruik van mijn oven verrijkte deeltjes boven de aanbevolen niveaus. Dit alarmerende inzicht dwong me niet zo voorzichtig om de ventilatieopening van mijn oven te gebruiken. Ik wist al dat ik het moest gebruiken, maar voordat ik wist hoe slecht de luchtkwaliteit in mijn huis was, liet ik het vaak weg. Ik had nooit gedacht dat dit simpele onoplettendheid deeltjes geproduceerd door het diner na middernacht in de lucht zou laten hangen.

De app is een onmiskenbaar succes

De luchtkwaliteit meten is één ding. Die meting omzetten in bruikbare informatie is een andere. De meeste mensen, waaronder ikzelf, zijn niet bekend met de bijzonderheden van luchtkwaliteit. Ik bedoel, wat is zelfs een VOC?

AirThings ruimt de verwarring op. De View Plus heeft een e-Ink-display dat twee gekozen statistieken toont, maar u kunt met uw hand over het apparaat zwaaien om te zien of de luchtkwaliteit goed, redelijk of slecht is. Dit oordeel is gebaseerd op de laagste van alle metingen.

Image
Image

Je kunt nog dieper duiken met de AirThings Wave-app. Het biedt gegevens over elke statistiek en bevat een geschiedenis van hoe elk is veranderd in uren, weken, maanden, jaren. De app heeft ook tooltips die verwijzen naar meer gedetailleerde uitleg over wat elke meting betekent.

Het helpt dat de app intuïtief en snel is. De app opent een overzicht van aangesloten AirThings-apparaten met groene, gele of rode cirkels die de luchtkwaliteit in één oogopslag weergeven. U kunt zelfs meldingen instellen om u te waarschuwen wanneer de luchtkwaliteit een bepaalde drempel overschrijdt.

Eenvoudig te installeren, eenvoudig te installeren

De focus van AirThings op gebruiksgemak strekt zich uit tot de installatie. Ik wist niet zeker wat ik kon verwachten voordat ik de doos opende en las de instructies niet van tevoren, maar toch had ik het apparaat in minder dan 10 minuten werkend en verbonden met mijn smartphone.

Een bron van wrijving is de zevendaagse kalibratieperiode. De View Plus begint vrijwel onmiddellijk resultaten te rapporteren, maar de sensoren moeten een week worden gekalibreerd voordat de metingen nauwkeurig zijn.

Het helpt dat de app intuïtief en snel is.

Gelukkig vereist de View Plus geen permanente installatie. Hoewel je hem via USB op de voeding kunt aansluiten, bevat hij zes AA-batterijen voor gebruik zonder stopcontact. Dit is hoe ik de monitor heb gebruikt en na twee maanden melden de batterijen dat de batterij nog 83% is opgeladen. De View Plus werkt perfect op een plank, daar heb ik hem ook geplaatst. Dat is goed nieuws voor huurders.

Eenvoud van installatie is hier van cruciaal belang. De AirThings View Plus heeft mijn gewoonten veranderd en zal ze in de loop van de tijd waarschijnlijk nog meer veranderen, maar dit gebeurde alleen omdat ik begreep hoe ik de monitor moest instellen en wat de resultaten betekenden. De View Plus is gemakkelijker te installeren dan de meeste slimme thermostaten voor thuis, beveiligingscamera's en sloten, waardoor een belangrijke barrière tussen u wordt opgeheven en de luchtkwaliteit binnenshuis wordt verbeterd.

Aanbevolen: