TCP/IP in computernetwerken

Inhoudsopgave:

TCP/IP in computernetwerken
TCP/IP in computernetwerken
Anonim

Transmission Control Protocol en Internet Protocol zijn twee verschillende computernetwerkprotocollen. TCP en IP worden echter zo vaak samen gebruikt dat TCP/IP de standaardterminologie is geworden om naar deze reeks protocollen te verwijzen.

Een protocol is een afgesproken reeks procedures en regels. Als twee computers dezelfde protocollen volgen - dezelfde set regels - begrijpen ze elkaar en wisselen ze gegevens uit.

TCP/IP-functionaliteit

Image
Image

TCP/IP-functionaliteit is verdeeld in vier lagen, elk met zijn eigen set van overeengekomen protocollen:

  • De link laag bestaat uit methoden en protocollen die alleen werken op een link, de netwerkcomponent die knooppunten of hosts in het netwerk met elkaar verbindt. Protocollen in de laag omvatten Ethernet en Address Resolution Protocol.
  • De internet (of networking) laag verbindt onafhankelijke netwerken om de pakketten met de data over netwerkgrenzen te transporteren. Protocollen zijn IP en Internet Control Message Protocol.
  • De transport laag verwerkt de communicatie tussen hosts en is verantwoordelijk voor flow control, betrouwbaarheid en multiplexing. Protocollen omvatten TCP en User Datagram Protocol.
  • De application laag standaardiseert gegevensuitwisseling voor applicaties. Protocollen omvatten HyperText Transfer Protocol, File Transfer Protocol, Post Office Protocol versie 3, Simple Mail Transfer Protocol en Simple Network Time Protocol.

TCP/IP is technisch van toepassing op netwerkcommunicatie waarbij het TCP-transport wordt gebruikt om gegevens over IP-netwerken te leveren. TCP staat bekend als een verbindingsgericht protocol en werkt door een virtuele verbinding tot stand te brengen tussen twee apparaten via een reeks verzoek-en-antwoordberichten die over het fysieke netwerk worden verzonden.

  • TCP verdeelt een bericht of bestand in pakketten die via internet worden verzonden en vervolgens weer worden samengevoegd wanneer ze hun bestemming bereiken.
  • IP is verantwoordelijk voor het adres van elk pakket zodat het de juiste bestemming bereikt.

De gemiddelde persoon op internet werkt in een overwegend TCP/IP-omgeving. Webbrowsers gebruiken bijvoorbeeld TCP/IP om te communiceren met webservers. De overdracht van informatie werkt zo naadloos dat miljoenen mensen elke dag TCP/IP gebruiken om e-mail te verzenden, online te chatten en online games te spelen zonder dat ze zich daarvan bewust zijn.

FAQ

    Welke netwerkdiensten of protocollen gebruiken TCP/IP-poort 22?

    Over het algemeen gebruikt het netwerkprotocol Secure Shell (SSH) poort 22. Dat nummer wordt ook vaak gebruikt voor veilige logins, bestandsoverdrachten en port forwarding.

    Wat is het verschil tussen TCP en IP?

    Omdat TCP en IP twee verschillende protocollen zijn, voeren ze twee verschillende functies uit. IP is verantwoordelijk voor het vinden van het adres waar informatie naartoe wordt gestuurd, terwijl TCP verantwoordelijk is voor het afleveren van die informatie aan het adres.

    Wat staat bekend als het TCP/IP Swiss Army Knife?

    Het "TCP/IP Swiss Army Knife" is een veel voorkomende bijnaam voor Netcat, een tool die wordt gebruikt om gegevens over netwerken te schrijven met behulp van TCP- of UDP-protocollen.

Aanbevolen: