Audiocassettes converteren en digitaliseren naar MP3

Inhoudsopgave:

Audiocassettes converteren en digitaliseren naar MP3
Audiocassettes converteren en digitaliseren naar MP3
Anonim

Net als magnetische videobanden verslechtert het materiaal dat in oude audiocassettebanden wordt gebruikt na verloop van tijd. Dit is algemeen bekend als Sticky Shed Syndrome (SSS). Wanneer dit gebeurt, v alt de metaaloxidelaag (die de audio-opname bevat) geleidelijk van het achtergrondmateriaal af. Dit komt normaal gesproken door het binnendringen van vocht, waardoor het bindmiddel dat wordt gebruikt om aan de magnetische deeltjes te hechten geleidelijk wordt verzwakt.

Met dit in gedachten is het absoluut noodzakelijk dat u alle waardevolle opgenomen audio die mogelijk nog op uw oude cassettes staat, zo snel mogelijk converteert naar digitaal, voordat het degradatieproces het onherstelbaar beschadigt.

Basisuitrusting voor het overbrengen van audiocassettes naar uw computer

Hoewel je muziekbibliotheek meestal in digitale vorm is, zoals audio-cd's, geripte cd-tracks en inhoud die is gedownload of gestreamd, heb je misschien oude opnamen die zeldzaam zijn en moeten worden overgedragen. Om deze muziek (of een ander type audio) op de harde schijf van uw computer of een ander type opslagoplossing te krijgen, moet u het opgenomen analoge geluid digitaliseren.

Dit klinkt misschien als een ontmoedigende taak en niet de moeite waard, maar het is eenvoudiger dan het klinkt. Voordat u echter begint met het overzetten van uw banden naar een digitaal audioformaat zoals MP3, is het verstandig om eerst alles te lezen wat u nodig heeft voordat u begint.

Image
Image

Audiocassettespeler/recorder

Je hebt een cassettespeler nodig die in goede staat verkeert om je oude muziekcassettes af te spelen. Dit kan onderdeel zijn van een stereosysteem voor thuis, een draagbare cassette/radio (Boombox) of een zelfstandig apparaat zoals een Sony Walkman.

Om het analoge geluid op te nemen, heeft het apparaat dat je gaat gebruiken een audio-uitgang nodig. Dit wordt meestal geleverd via twee RCA-uitgangen (rode en witte phono-aansluitingen) of een 1/8 (3,5 mm) stereo mini-jack die vaak wordt gebruikt voor hoofdtelefoons.

Bottom Line

De meeste computers hebben tegenwoordig een Line In- of microfoonaansluiting om extern analoog geluid op te vangen en digitaal te coderen. Als de geluidskaart van je computer een Line In jack-aansluiting heeft (meestal blauw gekleurd), gebruik deze dan. Als je deze optie niet hebt, gebruik dan een microfooningang (roze gekleurd).

Goede kwaliteit audiokabels

Om elektrische interferentie tot een minimum te beperken tijdens het overzetten van je muziek, is het een goed idee om audiokabels van goede kwaliteit te gebruiken, zodat het gedigitaliseerde geluid zo zuiver mogelijk is. Controleer voordat u een kabel koopt het type aansluitingen dat nodig is om de cassettespeler aan te sluiten op de geluidskaart van uw computer. Kies bij voorkeur afgeschermde kabels met vergulde aansluitingen en gebruik zuurstofvrije koperen (OFC) bedrading:

  • Stereo 3,5 mm mini-jack (mannelijk) naar 2 x RCA-phono-stekkers.
  • Stereo 3,5 mm mini-jack (mannelijk) aan beide uiteinden.

Software

Veel computerbesturingssystemen hebben een standaard ingebouwd softwareprogramma voor het opnemen van analoog geluid via de line-in of microfooningangen. Dit is prima voor het snel vastleggen van audio, maar als u de ruimte wilt hebben om audiobewerkingstaken uit te voeren, zoals het verwijderen van ruis op de band, het opschonen van pops/clicks, het splitsen van de vastgelegde audio in afzonderlijke tracks, exporteren naar verschillende audioformaten en meer, overweeg om een speciaal softwareprogramma voor audiobewerking te gebruiken.

Heel wat zijn gratis te downloaden, zoals de populaire open-source Audacity-applicatie, beschikbaar voor een reeks besturingssystemen.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Aanbevolen: