Hoe FLAC naar MP3 te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe FLAC naar MP3 te converteren
Hoe FLAC naar MP3 te converteren
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Online Audio Converter, selecteer Bestanden openen > zoek FLAC-bestand > Kies > selecteer bestandsformaat > selecteer kwaliteitsniveau >Converteren.
  • Audacity gebruiken, bestand > Open > zoek bestand > Open > File > Export > Exporteren als MP3 > selecteer kwaliteit en andere instellingen > Opslaan > OK.
  • Online Audio Converter is het meest geschikt voor individuele bestanden, terwijl Audacity beter is voor meerdere bestanden.

Dit artikel legt twee manieren uit om FLAC naar MP3 te converteren. Instructies zijn van toepassing op alle webbrowsers en Audacity 2.4.2.

Hoe FLAC naar MP3 te veranderen met behulp van een online FLAC-converter

Er zijn veel apps die FLAC naar MP3 converteren, maar een van de eenvoudigste methoden is om in plaats daarvan een website te gebruiken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het installeren van iets. We raden Online Audio Converter aan als een eenvoudige en gratis manier om bestanden te converteren. Dit is wat je moet doen.

Online Audio Converter werkt in alle webbrowsers en met alle besturingssystemen, maar het vereist een internetverbinding. Voor een app-gebaseerde oplossing, scroll naar beneden om te lezen hoe je Audacity gebruikt.

  1. Ga naar
  2. Klik op Bestanden openen.

    Image
    Image
  3. Zoek het FLAC-bestand op uw computer.

    Je kunt ook een bestand uploaden via je Google Drive- of Dropbox-account en door een URL in te voeren.

  4. Klik op Kies of Open.

    Image
    Image
  5. Kies het bestandsformaat waarnaar u wilt converteren: MP3, terwijl het bestand naar de site wordt geüpload.

    Image
    Image
  6. Kies het kwaliteitsniveau voor het MP3-bestand.

    De site is standaard ingesteld op Standard/128kbps-kwaliteit, wat goed is voor de meeste doeleinden, maar u kunt het aanpassen naar Best/320kbps als u de voorkeur geeft aan een hogere kwaliteit.

  7. Klik op Convert.

    Image
    Image

    U kunt ook op Geavanceerde instellingen klikken om de bitrate of samplefrequentie aan te passen. Het is ook mogelijk om op Bewerk Track Info te klikken om de details van de track te wijzigen.

  8. Wacht tot het bestand is geconverteerd naar MP3.

    Image
    Image
  9. Klik op Download om het bestand naar uw computer te downloaden.

    Image
    Image

    Je kunt het bestand ook rechtstreeks opslaan in Google Drive of Dropbox als je dat liever hebt.

Hoe u uw FLAC-bestanden kunt converteren met Audacity

Online Audio Converter is perfect voor individuele bestanden en als je een snelle internetverbinding hebt, maar als je meerdere bestanden tegelijk moet converteren of als je internetverbinding onbetrouwbaar is, kan een app handiger zijn. Audacity is een geweldige oplossing die beschikbaar is voor Windows-, macOS- en Linux-gebruikers. Het kan in het begin een beetje verwarrend zijn om te gebruiken, omdat het een krachtige audio-editor is, dus hier is hoe je er bestanden mee kunt converteren.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

  1. Open Audacity.
  2. Klik File > Open.

    Image
    Image
  3. Zoek het bestand dat u wilt converteren en klik op Open.
  4. Klik op Bestand.
  5. Beweeg over Export.
  6. Klik op Exporteren als MP3.

    Image
    Image
  7. Kies de kwaliteit van het bestand en wijzig eventuele andere instellingen die u wenst, zoals Bit Rate of de locatie van de geëxporteerde MP3.
  8. Klik op Opslaan.

    Image
    Image
  9. Klik op OK.

    Image
    Image

    Je kunt hier alle metadata die aan het nummer zijn gekoppeld, zoals de naam van de artiest of de titel van het nummer, wijzigen.

  10. Wacht tot het bestand klaar is met exporteren.

    Image
    Image
  11. Je hebt je bestand succesvol geconverteerd van FLAC naar MP3.

Aanbevolen: