Zoom kondigt verschillende updates aan, waaronder live vertalingen

Zoom kondigt verschillende updates aan, waaronder live vertalingen
Zoom kondigt verschillende updates aan, waaronder live vertalingen
Anonim

Zoom heeft maandag verschillende updates aangekondigd als onderdeel van de jaarlijkse conferentie, Zoomtopia 2021.

Het bedrijf zei vooral dat het zijn geautomatiseerde transcriptietechnologie tegen het einde van volgend jaar zou uitbreiden naar 30 talen en live vertalingen naar 12 talen zou toevoegen. Zoom zei dat het machine learning en natuurlijke taalverwerkingstechnologie zou gebruiken om de gesproken taal te transcriberen, en dan kunnen deelnemers het laten vertalen naar hun taalvoorkeur.

Image
Image

Een andere grote update zit in de whiteboard-functie van het platform, waarmee gebruikers altijd en overal toegang hebben tot Zoom Whiteboard. U kunt bijvoorbeeld een whiteboard delen via e-mail of Zoom Chat en plaknotities, opmerkingen en tekeningen toevoegen voor brainstormsessies.

"We zijn verheugd te kunnen delen dat we een nieuwe permanente whiteboard-ervaring bouwen die krachtige, gebruiksvriendelijke visuele samenwerking mogelijk maakt voor, tijdens en na een virtuele vergadering", zei Zoom in een aparte blog over zijn Whiteboard-functie.

“Zoom Whiteboard wordt uw krachtige virtuele hub voor re altime en asynchrone samenwerking, waardoor een boeiendere en efficiëntere vergaderervaring ontstaat.”

Whiteboard zal ook worden geïntegreerd in de virtuele werkruimte-ervaring van Facebook, Horizon Workrooms. Je kunt werken op een Zoom Whiteboard in een Horizon Workroom, zodat het voelt alsof je in dezelfde kamer bent met je collega's, zelfs als je mijlenver van elkaar verwijderd bent. Zoom zei dat de Horizon Workroom-compatibiliteit begin 2022 beschikbaar zou zijn.

Image
Image

Naast andere updates zei Zoom dat het een widget en een nieuwe schakelweergave met de naam Huddle View toevoegt, waarmee je een visuele weergave van een kanaal krijgt. Er komen ook veranderingen aan in Smart Gallery, zodat externe medewerkers gelijkelijk met andere deelnemers op het scherm kunnen worden weergegeven.

Deze nieuwe functies zullen van pas komen, aangezien velen nog steeds op afstand werken en videogesprekken gebruiken om met collega's te chatten. Volgens Okta's Businesses at Work-rapport 2021 is Zoom de beste app voor videoconferenties op de werkplek en groeide het aantal gebruikers tussen maart en oktober 2020 met meer dan 45%.

Aanbevolen: