Uw beste opties voor draagbare autoverwarming

Inhoudsopgave:

Uw beste opties voor draagbare autoverwarming
Uw beste opties voor draagbare autoverwarming
Anonim

Sommige autoverwarmingskernen zijn moeilijk te vervangen, wat hoge arbeidskosten kan veroorzaken. Sommige monteurs bieden mogelijk de mogelijkheid om de verwarmingskern te omzeilen. Het is geen ideale oplossing. Toch zijn er andere manieren om het probleem te omzeilen.

Dingen om te overwegen

Als het niet mogelijk is om de verwarmingskern op uw auto te bevestigen voordat u het koud krijgt, is een draagbare autoverwarming een haalbare optie. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Residentiële verwarmingen (zelfs draagbare) zijn niet altijd veilig voor gebruik in de auto.
  • Hoewel sommige propaanverwarmers veilig zijn voor gebruik binnenshuis, mag u ze nooit in bewegende voertuigen gebruiken.
  • Een draagbare autoverwarming van 12 V heeft elektriciteit nodig om te werken, wat problemen kan veroorzaken met een zwakke dynamo of een heleboel andere accessoires.

Waar het op neerkomt, is dat hoewel zelfs de beste elektrische autoverwarming een kapotte autoverwarming niet kan vervangen, dat niet betekent dat u ijskoud moet rondrijden.

Image
Image

Huisverwarming als draagbare autoverwarming

Aangezien ruimteverwarmers voor woningen relatief grote hoeveelheden lucht verwarmen, zou je er een moeten kunnen gebruiken om een auto te verwarmen. En hoewel de meeste ruimteverwarmingstoestellen voldoende warmte afgeven om je in een mum van tijd lekker warm te maken, zijn er twee mogelijke problemen met deze oplossing.

  • Residentiële ruimteverwarmingstoestellen zijn niet ontworpen voor kleine, besloten ruimtes. Ze worden meestal geleverd met waarschuwingen om ontvlambare voorwerpen (zoals de bekleding van een auto) 2 voet, 4 voet of verder weg te houden van de voor- en achterkant van het apparaat. In een auto of vrachtwagen is dat meestal geen optie. Dus hoewel je misschien prima in orde bent als je een ruimteverwarming op de vloer van je auto plaatst, doe je dit op eigen risico.
  • Het andere probleem met het gebruik van een ruimteverwarming voor woningen is het wattage. U moet een omvormer installeren die voldoende wattage levert om de verwarming te laten werken. Zelfs dan zou je in een situatie kunnen komen waarin de dynamo de vraag niet kan bijhouden.

Er v alt nog veel meer te weten over het gebruik van een kachel als verwarming voor een elektrische auto.

Draagbare propaanverwarmers

Hoewel sommige draagbare propaanverwarmers relatief veilig binnenshuis kunnen worden gebruikt, brengen deze verwarmers het inherente risico van brand of verstikking met zich mee. Propaankachels die afhankelijk zijn van een open vlam mogen vanwege het brandgevaar nooit in een auto worden gebruikt. Verwarmingstoestellen die afhankelijk zijn van onvolledige verbranding, brengen het risico van koolmonoxidevergiftiging met zich mee.

Draagbare propaanverwarmers die worden gefactureerd als veilig voor gebruik binnenshuis, bevatten meestal een veiligheidsklep die wordt geactiveerd als het zuurstofniveau gevaarlijk laag wordt. Dat maakt ze relatief veilig om binnenshuis te gebruiken, maar het wordt niet aanbevolen om er een in je auto te gebruiken terwijl je aan het rijden bent.

Draagbare 12V autoverwarmers

Het beste en veiligste alternatief voor een fabrieksverwarming is een 12V-verwarming die is ontworpen voor gebruik in de auto. U zult echter meestal merken dat degenen die zijn ontworpen om op een sigarettenaansteker aan te sluiten, niet genoeg warmte afgeven. Dat komt omdat accessoires die op de sigarettenaansteker zijn aangesloten, maar zoveel stroomsterkte kunnen trekken (meestal 10 of 15 ampère) zonder dat een zekering doorbrandt.

Grotere 12V-autoverwarmingen moeten rechtstreeks op de accu worden aangesloten (meestal met een inline-zekering voor de veiligheid) om voldoende stroom te trekken om de warmte te doven die nodig is tijdens de koude wintermaanden.

Wat betreft hoe goed deze kachels werken, uw kilometerstand zal variëren. Ze geven zelden zoveel warmte af als een fabrieksverwarming, maar u moet niet al te teleurgesteld zijn als u uw verwachtingen tempert. Toch moet je nadenken over hoeveel stroom de verwarming trekt. Als de dynamo niet aan de taak voldoet, kunt u misschien beter geld sparen om het probleem op te lossen.

Waar het op neerkomt: draagbare autoverwarmers zijn geen echte vervangingen

Hoewel sommige draagbare autoverwarmingsopties u kunnen helpen, afhankelijk van wat u van een dergelijk apparaat verwacht, zal geen enkele draagbare elektrische verwarming ooit een fabrieksverwarmingssysteem vervangen.

Als geld een probleem is tot het punt waarop de verwarmingskern duur is om te openen en te vervangen, zijn er echte vervangingen voor autoverwarming die gebruik maken van het koelsysteem van uw auto of vrachtwagen. Beide zijn echter duurder in aanschaf en vereisen wat installatiewerk.

Aan de andere kant, als alles wat je hoeft te doen is de kou weg te nemen voor of tijdens je rit, kan een ruimteverwarming op een timer of een zwakke 12V-kachel je de ergste winter doorkomen. Zorg ervoor dat u eerst bundelt.

Aanbevolen: