De grondbeginselen van een Ethernet-LAN, uitgelegd

Inhoudsopgave:

De grondbeginselen van een Ethernet-LAN, uitgelegd
De grondbeginselen van een Ethernet-LAN, uitgelegd
Anonim

Ethernet is de technologie die veel wordt gebruikt in bekabelde lokale netwerken (LAN's). Een LAN is een netwerk van computers en andere elektronische apparaten dat een klein gebied beslaat, zoals een kamer, kantoor of gebouw. Het contrasteert met een wide area network (WAN), dat een groot geografisch gebied bestrijkt.

Ethernet is een netwerkprotocol dat bepa alt hoe gegevens via een LAN worden verzonden en wordt het IEEE 802.3-protocol genoemd. Het protocol is in de loop van de tijd geëvolueerd en verbeterd om gegevens over te dragen met een snelheid van meer dan een gigabit per seconde.

Image
Image

Veel mensen hebben hun hele leven Ethernet-technologie gebruikt zonder het te weten. Het is waarschijnlijk dat elk bekabeld netwerk in uw kantoor, bij de bank en thuis een Ethernet-LAN is. De meeste desktop- en laptopcomputers worden geleverd met een geïntegreerde Ethernet-kaart en zijn klaar om verbinding te maken met een Ethernet-LAN.

Wat u nodig heeft in een Ethernet-LAN

Om een bekabeld Ethernet-LAN in te stellen, hebt u het volgende nodig:

  • Computers en apparaten om aan te sluiten: Ethernet verbindt elke computer of ander elektronisch apparaat met zijn netwerk, zolang het apparaat een Ethernet-adapter of netwerkkaart heeft.
  • Netwerkinterfacekaarten in de apparaten: Een netwerkinterfacekaart is ofwel geïntegreerd in het moederbord van de computer of afzonderlijk in het apparaat geïnstalleerd. Er zijn ook USB-versies van Ethernet-kaarten, zoals externe dongles. Een Ethernet-kaart staat bekend als een netwerkkaart. Het heeft poorten waar je kabels op aansluit. Er kunnen twee poorten zijn, een voor een RJ-45-aansluiting die unshielded twisted pair (UTP)-kabels verbindt en een voor een coaxiale aansluiting op de netwerkkaart.(Coaxiale verbindingen zijn echter uiterst zeldzaam.)
  • Een router, hub, switch of gateway om apparaten aan te sluiten: Een hub is een apparaat dat fungeert als verbindingspunt tussen apparaten in een netwerk. Het bestaat uit verschillende RJ-45-poorten waarop u de kabels aansluit.
  • Cables: UTP-kabels (Unshielded Twisted Pair) worden vaak gebruikt in Ethernet-LAN's. Deze kabel is vergelijkbaar met het soort dat wordt gebruikt voor vaste telefoontoestellen, maar is dikker, met acht getwiste paren draden van verschillende kleuren erin. Het uiteinde is gekrompen met een RJ-45-connector, een grotere versie van de RJ-11-aansluiting die op een vaste telefoon kan worden aangesloten.
  • Software om het netwerk te beheren: Moderne besturingssystemen zoals recente versies van Windows, Linux en macOS zijn meer dan voldoende om Ethernet-LAN's te beheren. Er is software van derden beschikbaar die meer functies en betere controle biedt.

Hoe Ethernet werkt

Ethernet-protocol vereist technische kennis in de informatica om volledig te begrijpen hoe het werkt. Hier is een eenvoudige uitleg:

Wanneer een machine op het netwerk gegevens naar een andere wil verzenden, detecteert het de drager, de hoofddraad die de apparaten verbindt. Als het gratis is, wat betekent dat niemand iets verzendt, verzendt het het datapakket op het netwerk en de andere apparaten controleren het pakket om te zien of zij de ontvanger zijn. De ontvanger consumeert het pakket. Als er een pakket op de snelweg is, houdt het apparaat dat wil verzenden enkele duizendsten van een seconde in om het opnieuw te proberen totdat het kan verzenden.

FAQ

    Wat is een Ethernet-kabel?

    Ethernet-kabels zijn de primaire connectoren die in een Ethernet-netwerk worden gebruikt. In een Ethernet-LAN worden Ethernet-kabels rechtstreeks van computers op een router/modem aangesloten, zodat de computers met elkaar kunnen praten zonder het bredere internet te gebruiken.

    Hoe laat je Ethernet-kabels door muren lopen?

    Maak een opening in je muur en steek de kabel erdoor. Trek hem naar buiten door een andere gecreëerde ruimte waar je de kabel wilt hebben. Ethernet-kabels zijn ontworpen voor een breed scala aan gebruikssituaties en er zijn over het algemeen geen speciale voorzorgsmaatregelen te nemen.

    Waar kun je Ethernet-kabels kopen?

    Ethernetkabels worden offline en online verkocht, van Amazon tot Best Buy en overal daar tussenin. Als de winkelier elektronica verkoopt, is de kans groot dat ze ook Ethernet-kabels hebben.

Aanbevolen: