Een AirTag in de verloren modus zetten

Inhoudsopgave:

Een AirTag in de verloren modus zetten
Een AirTag in de verloren modus zetten
Anonim

Wat te weten

  • Open Vind mijn app en tik op Items. Selecteer de verloren AirTag. Tik onder Verloren modus op Inschakelen en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Je kunt de verloren modus inschakelen vanaf een iPhone, iPad of Mac.
  • Als AirTag in de Verloren-modus staat, kunt u de locatie op een kaart bekijken met de Find My app.

Dit artikel legt uit hoe je een Apple AirTag in de Verloren-modus zet met de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad of Mac. Daarnaast bevat het informatie over het uitschakelen van de verloren modus wanneer de AirTag is gevonden.

Een AirTag in de verloren modus zetten

Lost Mode is een van de belangrijkste AirTag-functies, omdat het je helpt bij het vinden van items die aan een AirTag zijn gekoppeld. Om een AirTag in deze modus te zetten, moet je je iPhone, iPad of Mac bij de hand hebben.

Hier leest u hoe u een AirTag in de verloren modus op een iPhone zet. De stappen zijn vergelijkbaar bij gebruik van een iPad of Mac.

  1. Open Vind mijn op je iPhone.
  2. Tik op Items.
  3. Selecteer de AirTag die je bent kwijtgeraakt in de lijst met items.

    Image
    Image
  4. Je ziet opties voor Een geluid afspelen of Routebeschrijving. Om het echter als verloren te markeren, veegt u omhoog in het menu om extra opties weer te geven.
  5. Tik op Enable in het gedeelte Verloren modus.
  6. Selecteer Doorgaan in het informatiescherm.

    Image
    Image
  7. Tik op het telefoonnummerveld.
  8. Voer je telefoonnummer in en tik op Volgende.

    Als iemand je AirTag vindt, kunnen ze het telefoonnummer zien dat je invoert. Tik desgewenst op Gebruik in plaats daarvan een e-mailadres.

  9. Tik op Activeren.

    Image
    Image

    Je kunt op de schakelaar Notify When Found tikken om een melding te ontvangen wanneer je item is gevonden.

Wat gebeurt er als je de verloren modus inschakelt voor een AirTag?

Als je de verloren modus inschakelt voor een AirTag, heb je opties om een telefoonnummer of e-mailadres en een kort bericht in te voeren of om meldingen in te schakelen. Apple markeert de AirTag als verloren en het systeem begint ernaar te zoeken. Telkens wanneer iemand met een compatibele iPhone in de buurt van uw verloren AirTag komt, detecteert hun telefoon de aanwezigheid ervan en stuurt die informatie door naar Apple.

Daarna kunnen er twee dingen gebeuren:

  • Als je meldingen hebt ingeschakeld toen je de Verloren-modus inschakelde, geeft je iPhone een waarschuwing dat je AirTag is gevonden en kun je de locatie op een kaart bekijken.
  • Als iemand met een iPhone of een Android-telefoon met een NFC-lezer je tag vindt, kunnen ze een melding bekijken. Als je een telefoonnummer of bericht hebt ingevoerd toen je de verloren modus instelde, zien ze het bericht op hun telefoon.

Hoe schakel je de verloren modus uit?

Als je je verloren voorwerp vindt en geen hulp meer nodig hebt van de Verloren-modus om het te vinden, is het een goed idee om de Verloren-modus onmiddellijk uit te schakelen. Dit verwijdert uw AirTag van het systeem van Apple als een verloren item en zorgt ervoor dat u geen ongewenste meldingen over uw item ontvangt nadat u het heeft gevonden.

Zo schakel je de verloren modus uit:

  1. Open Vind mijn op je apparaat.
  2. Tik Items.

  3. Selecteer uw verloren AirTag.

    Image
    Image
  4. Sleep het menu omhoog om meer opties weer te geven.
  5. Tik op Ingeschakeld in de Verloren modus sectie.
  6. Tik op Verloren modus uitschakelen en bevestig de beslissing.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe ver reiken AirTags?

    AirTags maken tijdens het instellen verbinding met iPhones via Bluetooth. Aangezien de theoretische limiet voor deze technologie 33 voet is, moet een AirTag zich binnen 10 voet van de iPhone bevinden om operationeel te zijn.

    Wat moet je doen als je een verloren AirTag vindt?

    Als u een AirTag vindt die niet van u is, houdt u de bovenkant van uw iPhone tegen de witte kant van de AirTag en tikt u vervolgens op de melding die verschijnt om een website te openen met informatie over de AirTag. Als het is gemarkeerd als verloren, zou u de contactgegevens van de eigenaar moeten zien.

Aanbevolen: