Ja, je moet een AirTag helemaal op je hond zetten

Inhoudsopgave:

Ja, je moet een AirTag helemaal op je hond zetten
Ja, je moet een AirTag helemaal op je hond zetten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's AirTags zijn lichtgewicht, vereisen geen mobiel abonnement en gaan een jaar of langer mee.
  • Cellular+GPS-hondentrackers zijn beter buiten de stad.
  • Katten kunnen ook worden gevolgd.
Image
Image

Iedereen heeft het over het gebruik van AirTags van Apple om je sleutels te vinden, maar weet je waar ze echt voor zijn? Je weggelopen huisdier volgen.

We weten allemaal dat je kleine vriend een heel braaf hondje is. Maar af en toe kunnen ze overenthousiast worden en in de verte wegrennen, om mogelijk nooit meer gezien te worden. Er zijn tal van dure manieren om uw huisdier te volgen, maar deze kunnen maandelijkse kosten omvatten en betekenen dat de batterij vaak moet worden opgeladen. Voer AirTags in. Zijn ze echt goed om honden in de gaten te houden?

"In werkelijkheid geloven we, ondanks het advies van Apple, dat dit een van de belangrijkste verkoopargumenten van AirTags zal worden", vertelde Tammi Avallone, hoofdredacteur van het FiveBarks-hondenblog, via e-mail aan Lifewire. "Door de Zoek mijn-app op uw compatibele smartphone te openen, kunt u zien waar uw hond of kat is."

Hoe kunnen AirTags uw huisdier volgen?

Doelgerichte hondentrackers zoals Fi of Whistle gebruiken een combinatie van mobiele verbindingen en GPS-satellieten. De GPS-tracker bepa alt de positie van je beste vriend en de 4G-verbinding stuurt die locatie naar je, meestal via een app op je telefoon.

Het voordeel van deze aanpak is dat je je hond overal kunt vinden met mobiele dekking. Het nadeel is dat het een actief apparaat is, vergelijkbaar met een kleine mobiele telefoon, en daarom vaak moet worden opgeladen. De Whistle gaat 2-10 dagen mee en de Fi kan tot drie maanden meegaan in ideale omstandigheden.

Image
Image

AirTags gaan een jaar of langer mee op een knoopcelbatterij. Hun nadeel is dat ze hun locatie niet actief naar het internet sturen. In feite kan een AirTag geen verbinding maken met internet en weet hij ook nooit waar hij is.

In plaats daarvan zenden AirTags een normale Bluetooth-blip uit die wordt opgepikt door elk passerend iOS-apparaat. Dit passerende apparaat geeft vervolgens anoniem de locatie van de tag door aan Apple en vervolgens aan jou. Je kunt de positie op elk moment controleren in de Zoek mijn-app.

Nadelen

"Het grootste nadeel is natuurlijk dat AirTags alleen kunnen werken in de buurt van andere Apple-apparaten die zich op het Find My-netwerk bevinden", vertelde Aiden Taylor, oprichter van hondenblog Furdooz, via e-mail aan Lifewire. Maar er zijn andere plaatsen waar de tags van Apple niet overeenkomen met de juiste hondentrackers.

Hondentrackers zijn speciaal gebouwd om knoeien en misbruik door honden te weerstaan, terwijl een losse AirTag door het luik kan gaan, hoewel het vermoedelijk zou blijven werken vanuit de buik van de hond.

Image
Image

"Mijn teckel kauwt nog steeds, zoals veel jonge honden", zegt Taylor. "Ik zou me constant voorstellen dat hij zijn halsband afpakt en het label verkruimelt, wat een verschrikkelijk scenario zou zijn."

Honden houden ook van zwemmen, maar tenzij het ze lukt om meer dan een meter onder water te duiken en daar een half uur te blijven, zijn AirTags meer dan geschikt voor hun taak.

Niet-hondendieren

Het zijn niet alleen honden die baat kunnen hebben bij AirTags. Kattenliefhebbers die in de stad wonen, willen misschien ook hun harige vrienden volgen. Maar als je een kleine kat hebt, kan zelfs een AirTag te groot zijn voor hun halsband. Aan de andere kant kan het niet vervelender zijn dan de bellen die sommige halsbanden van katten sieren en constant rinkelen, de hele dag door, elke keer dat het arme dier beweegt.

Katten hebben niet de neiging om de wildernis in te rennen. In de stad is de kans groter dat een rondzwervende kat vast komt te zitten in een verlaten gebouw of door een gat in het dak van een garage sluipt en er niet meer uit kan springen. In deze gevallen zou een AirTag perfect zijn.

Moet u huisdieren volgen met AirTags?

De markt voor huisdieraccessoires denkt al dat u een AirTag aan uw hond wilt bevestigen.

"Fabrikanten van halsbanden voor honden bieden nu vervangingen aan die kunnen worden gebruikt met AirTags. Klassieke leren halsbanden, halsbanden met V-gesp en meer zijn beschikbaar", zegt Avallone.

Image
Image
Pet Tag AirTag houder voor een halsband van NormaJeanDesignsLLC op Etsy.com.

NormaJeanDesignsLLC

Praktisch gesproken hangt het er echter allemaal van af. AirTags zijn nutteloos als u uw hond meeneemt op lange wandelingen in de wildernis. Maar in steden en stadsparken, waar genoeg iOS-gebruikers in de buurt zijn om het signaal op te vangen, zijn AirTags ideaal.

Het is echter gemakkelijk om een weloverwogen beslissing te nemen. In dorpen en steden zal AirTags geweldig werken. Als je vaak weg bent van de bewoonde wereld met je hond, heb je waarschijnlijk de GPS/mobiele optie nodig.

Maar als u vaak volledig buiten het netwerk bent, buiten het bereik van uw mobiele telefoon, kunt u misschien teruggaan naar AirTags. Immers, als je beste vriend weken of maanden later terugkeert naar de bewoonde wereld, dan werkt de batterij in de AirTag nog steeds.

Aanbevolen: