Hoe een Samsung S20 opnieuw op te starten

Inhoudsopgave:

Hoe een Samsung S20 opnieuw op te starten
Hoe een Samsung S20 opnieuw op te starten
Anonim

Wat te weten

  • Veeg in het startscherm omlaag om het paneel Snelle instellingen te openen en tik op het Power-pictogram.
  • Houd de knoppen Volume omlaag en Side (Bixby-knop) ingedrukt om Energie-instellingen te openen.
  • Je kunt ook wijzigen wat de zijknop doet in de Side Key Settings.

Dit artikel laat je zien hoe je de Samsung Galaxy S20 opnieuw opstart of uitschakelt, en legt de verschillende methoden uit om dit te doen.

Waar is de aan/uit-knop op de Samsung S20?

Vanaf de Galaxy S20, inclusief de Galaxy S21, heeft Samsung een kleine wijziging aangebracht in het fysieke ontwerp van het apparaat. Er is geen speciale aan / uit-knop meer, wat het opnieuw opstarten of afsluiten van de telefoon een beetje ingewikkelder maakt, tenminste totdat je weet hoe je het moet doen.

Er zijn echter verschillende manieren om de telefoon opnieuw op te starten en uit te schakelen. We zullen eerst de gemakkelijkste methoden bespreken.

Hoe herstart je een Samsung-telefoon?

Er zijn drie primaire methoden om een Samsung S20 opnieuw op te starten en uit te schakelen. Ze zijn:

  • De aan/uit-optie gebruiken in het paneel Snelle instellingen.
  • Met een combinatie van hardwareknoppen.
  • Door te veranderen wat de zijknop doet.

De S20 opnieuw opstarten met het paneel Snelle instellingen

Een van de gemakkelijkste en snelste manieren om de Samsung S20 opnieuw op te starten, is door het paneel Snelle instellingen te gebruiken, dat overal toegankelijk is. Zo open je het paneel:

  1. Veeg vanuit elk scherm omlaag om het paneel met snelle instellingen op het halve scherm te openen.
  2. Veeg nog een keer naar beneden om het venster Snelle instellingen op volledig scherm te openen. Tik op het aan/uit-pictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Het energie-instellingenmenu zal verschijnen, zodat u Uitschakelen, Herstart en Noodmodus kunt inschakelen. Tik op de tweede knop, Restart , om de telefoon opnieuw op te starten.

    Image
    Image

Wacht gewoon tot de telefoon opnieuw is opgestart en je bent klaar.

De S20 opnieuw opstarten met de hardwareknoppen

Hoewel Samsung de speciale aan / uit-knop heeft verwijderd, is er nog steeds een manier om de fysieke hardwareknoppen te gebruiken om de S20 opnieuw op te starten en uit te schakelen. Zo doe je dat:

Houd zowel de knoppen Volume omlaag als Side ingedrukt. Blijf vasthouden totdat het powermenu verschijnt. Het opent het menu met energie-instellingen. U ziet drie opties, waaronder Uitschakelen, Herstarten en inschakelen Noodmodus Tik op Herstart om de telefoon opnieuw op te starten.

De functie van de zijknop op een Samsung S20 wijzigen

Standaard activeert de zijknop op de Samsung Galaxy S20 Bixby, de stemassistent van Samsung. Dat betekent dat wanneer u erop drukt, Bixby start, maar u kunt de knop opnieuw configureren om een aangepaste taak of toepassing te starten. Dat betekent ook dat je de zijknop kunt aanpassen zodat het powermenu wordt geopend.

Hoe te veranderen wat de zijknop doet

Voordat we de zijknop kunnen gebruiken om de S20 opnieuw op te starten en uit te schakelen, moeten we veranderen wat hij doet in de Samsung-instellingen. Zo kun je dat aanpassen:

  1. Gebruik een van de bovenstaande methoden om het energie-instellingenmenu te openen - ofwel met het pictogram in het paneel met snelle instellingen of door op de hardwareknoppen te drukken.
  2. Tik op Side Key Settings onderaan, onder de power-opties.
  3. Kies in het gedeelte Ingedrukt houden Uitschakelen Menu.

    Image
    Image

In plaats van Bixby te openen wanneer je de zijknop ingedrukt houdt, wordt het menu voor energie-instellingen geopend, zodat je je Galaxy S20 snel opnieuw kunt opstarten of uitschakelen.

FAQ

    Hoe zet ik mijn Samsung S20 uit?

    Om een Samsung S20 uit te schakelen, opent u het menu Power en tikt u op Power Off. Druk eenmaal op de Bixby-knop om het scherm uit te schakelen.

    Hoe reset ik mijn Samsung S20?

    Als u een Samsung-apparaat wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen, gaat u naar Instellingen > Algemeen resetten > Fabrieksinstellingen herstellen. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van alles op uw iPhone dat u wilt opslaan.

    Hoe maak ik een screenshot op mijn Samsung S20?

    Als u een screenshot wilt maken op een Samsung S20, drukt u op Volume omlaag+ Power of gebruikt u de Smart Select-tool in het Edge Panel. Als je gebaren hebt ingeschakeld, plaats je de zijkant van je handpalm in het midden van het scherm en veeg je.

Aanbevolen: