Hoe een MacBook Air opnieuw op te starten

Inhoudsopgave:

Hoe een MacBook Air opnieuw op te starten
Hoe een MacBook Air opnieuw op te starten
Anonim

Wat te weten

  • Herstart een MacBook Air: Klik op het Apple-menu > Herstart. Klik dan op de Restart knop in de pop-up of laat de timer gewoon verlopen.
  • Start een MacBook Air opnieuw op vanaf het toetsenbord: Houd Control + Command + aan/uit-knop/uitwerpknop/Touch ID-sensor ingedrukt.
  • Geforceerd herstarten van een MacBook Air: Houd de aan/uit-knop ingedrukt of Control + Option + Command+ de aan/uit/uitwerp-/Touch ID-knop.

Dit artikel behandelt een aantal manieren om een MacBook Air opnieuw op te starten, redenen waarom je een MacBook Air opnieuw zou willen opstarten en hoe je een vastgelopen MacBook Air geforceerd opnieuw kunt opstarten.

Een MacBook Air opnieuw opstarten: Apple Menu

Waarschijnlijk de eenvoudigste manier om een MacBook Air opnieuw op te starten, is door op een paar menu's te klikken die je vanaf bijna elk scherm kunt openen. Hier is hoe:

Deze optie werkt op elk MacBook Air-model, op alle versies van macOS.

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op Herstart.

    Image
    Image
  2. Om ervoor te zorgen dat alle apps en documenten opnieuw worden geopend na het opnieuw opstarten, vinkt u het vakje aan naast Vensters opnieuw openen bij opnieuw inloggen.

    Image
    Image
  3. Klik op Herstart of laat de timer aftellen.

Een MacBook Air opnieuw opstarten: toetsenbord

Je kunt een MacBook Air ook opnieuw opstarten met het toetsenbord. Doe dit als je dat liever hebt of als de computer niet reageert op muisklikken. Hier is hoe:

  • Houd Control + Command + power/eject/Touch ID tegelijkertijd ingedrukt totdat het scherm zwart wordt en u de herstart geluid. Nadat het geluid is afgespeeld, laat u de toetsen los en laat u de MacBook Air opstarten. Het gebruik van Power OR Eject doet twee verschillende dingen: Power, dwingt de Mac om opnieuw op te starten zonder te vragen om documenten op te slaan; Eject sluit alle apps af, maar vraagt u om alle geopende documenten met niet-opgeslagen wijzigingen op te slaan en start vervolgens opnieuw op.
  • Op sommige oudere modellen: Houd Control + eject-knop ingedrukt en het dialoogvenster voor afsluiten verschijnt. Klik in die pop-up op Herstart.
  • Als geen van deze opties werkt, probeer dan een Force Restart. Om dat te doen, houdt u Control + Command + de aan/uit-knop ingedrukt.

Wanneer MacBook Air opnieuw opstarten

We raden aan om je MacBook Air regelmatig opnieuw op te starten, omdat deze geschikt is voor de algehele werking van je laptop. Elke herstart ververst het actieve geheugen van je laptop (maar maak je geen zorgen, er is geen gegevensverlies), en het is ook wanneer nieuwe software-updates worden geïnstalleerd. Het opnieuw opstarten van een MacBook Air kan ook helpen bij het oplossen van problemen zoals trage prestaties, problemen met het openen van apps, over het algemeen bugs of vastlopen. In die situaties zal een herstart vaak de meeste problemen oplossen.

Wat maakt een herstart, fabrieksreset en uitschakelen anders

Een MacBook Air opnieuw opstarten is niet hetzelfde als hem uitschakelen of de fabrieksinstellingen herstellen.

  • A restart reset je besturingssysteem en ruimt het geheugen van programma's op. Er is geen gegevensverlies bij een herstart, maar je MacBook Air zal daarna beter werken.
  • Uitschakelen een MacBook Air schakelt deze uit en stopt programma's en bespaart batterijstroom.
  • Een factory reset brengt je laptop terug naar zijn oorspronkelijke staat, net als toen je hem voor het eerst kreeg. Het verwijdert al uw apps en gegevens, wist de harde schijf en installeert macOS opnieuw. Je moet je MacBook Air alleen terugzetten op de fabrieksinstellingen als je de laptop verkoopt, hem opstuurt voor onderhoud of een laatste wanhopige probleemoplossing probeert.

FAQ

    Hoe herstart je een Macbook Air naar de fabrieksinstellingen?

    Maak eerst een back-up van alle belangrijke gegevens die u niet wilt verliezen. Sluit vervolgens uw Macbook af en druk, zodra deze helemaal is uitgeschakeld, lang op de Command+ R sneltoets terwijl u tegelijkertijd op de Power knop. Zodra het opstart in de herstelmodus, selecteert u macOS opnieuw installeren

    Hoe maak je een screenshot op een Macbook Air?

    Druk op de Shift+ Command+ 3 sneltoets totdat er een miniatuur in het hoek van je scherm. Selecteer de miniatuur om de schermafbeelding te bewerken of wacht tot deze op uw bureaublad is opgeslagen.

    Hoe update je een Macbook Air?

    Als u uw Macbook Air wilt bijwerken, selecteert u Systeemvoorkeuren > Software-update > Nu bijwerken. Als er geen nieuwe update beschikbaar is, ontvang je het bericht "Je Mac is up-to-date."

Aanbevolen: