Hoe een MacBook Pro opnieuw op te starten

Inhoudsopgave:

Hoe een MacBook Pro opnieuw op te starten
Hoe een MacBook Pro opnieuw op te starten
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste manier: Ga naar het Apple-menu en selecteer Herstart. Klik op Herstart in het dialoogvenster of laat de timer aftellen.
  • Vanaf het toetsenbord: Houd Control + Command + aan/uit-knop/uitwerpknop/Touch ID-sensor ingedrukt.
  • Een MacBook Pro geforceerd opnieuw opstarten: Houd de aan/uit-knop ingedrukt of Control + Option + Command+ aan/uit-knop.

Dit artikel legt de verschillende manieren uit om een MacBook Pro opnieuw op te starten, waarom u een MacBook Pro opnieuw zou willen opstarten en hoe u een MacBook Pro die niet op opdrachten reageert geforceerd opnieuw moet opstarten.

Een MacBook Pro opnieuw opstarten: Apple Menu

Misschien is de gemakkelijkste manier om een MacBook Pro opnieuw op te starten, door op een paar menu's te klikken die beschikbaar zijn vanaf vrijwel elk scherm op een Mac. Dit is wat je moet doen:

Deze optie werkt op elk model van de MacBook Pro, met alle versies van macOS.

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Herstart.

    Image
    Image
  2. Als u wilt dat al uw apps en documenten opnieuw worden geopend na het opnieuw opstarten, vinkt u het vakje aan naast Vensters opnieuw openen wanneer u zich opnieuw aanmeldt.

    Image
    Image
  3. Klik op Herstart of laat de timer aftellen om de herstart te voltooien.

Een MacBook Pro opnieuw opstarten: toetsenbord

Als je dat liever hebt of als je MacBook Pro niet reageert op muisklikken, kun je hem opnieuw opstarten met het toetsenbord. Dit is wat je moet doen:

  • Houd de Control + Command + power/eject/Touch ID-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat het scherm donker wordt en het herstartgeluid wordt afgespeeld. Nadat het geluid is afgespeeld, laat u de toetsen los en laat u de MacBook opnieuw opstarten. Deze methode werkt op elk MacBook Pro-model.
  • U kunt ook de Control + uitwerpknop ingedrukt houden om het afsluitdialoogvenster op sommige modellen op het scherm te laten verschijnen. Klik in dat dialoogvenster op Herstart.
  • Als geen van beide opties werkt, probeer dan een Force Restart door Control + Option + Command ingedrukt te houden+ de aan/uit/uitwerp/Touch ID-knop.

Bottom Line

We raden aan om je MacBook Pro regelmatig opnieuw op te starten voor goed systeemonderhoud. Dat komt omdat een herstart het actieve geheugen opruimt (maar er geen gegevens verloren gaan) en dit is vaak het moment waarop nieuwe software-updates worden geïnstalleerd. Andere keren dat u uw MacBook Pro opnieuw wilt opstarten, is bijvoorbeeld als deze langzaam werkt, als het besturingssysteem of programma's fouten bevatten of als de machine vastloopt.

Hoe herstarten, fabrieksreset en uitschakelen verschillend zijn

Het opnieuw opstarten van een MacBook Pro is niet hetzelfde als een fabrieksreset, en het is niet hetzelfde als het uitschakelen.

  • A restart reset je besturingssysteem en apps en ruimt het actieve geheugen op waarin programma's worden uitgevoerd. Je verliest geen gegevens en verandert niets aan de werking van je MacBook Pro.
  • Een fabrieksreset brengt uw laptop terug in de staat waarin deze zich bevond toen u hem voor het eerst uit de doos haalde. Dat betekent het verwijderen van alle apps die je hebt geïnstalleerd en de gegevens die je hebt gemaakt, het wissen van de harde schijf en het opnieuw installeren van macOS. U wilt alleen een fabrieksreset als u de MacBook verkoopt of extreme stappen voor probleemoplossing onderneemt.
  • Uitschakelen een MacBook Pro zet de computer uit en stopt alle programma's.

FAQ

    Hoe herstart je een MacBook Pro in de veilige modus?

    Er zijn een aantal manieren om toegang te krijgen tot de optie Veilig opstarten op een Mac. Als u een bedraad toetsenbord gebruikt: sluit de Mac af, druk lang op de Shift-toets, zet de Mac aan en laat de Shift-toets los wanneer u ziet het inlogvenster of bureaublad. Voor Bluetooth-toetsenborden: zet de Mac uit en weer aan, houd de Shift-toets lang ingedrukt wanneer u het opstartgeluid hoort en laat de Shift-toets los wanneer u ziet het inlogvenster of het bureaublad.

    Hoe start ik mijn MacBook Pro opnieuw op in de herstelmodus?

    Om uw Mac opnieuw op te starten in de herstelmodus, start u eerst de Mac opnieuw op en drukt u vervolgens op Command+ R. Op een M1-gebaseerde Mac houdt u de Power-knop lang ingedrukt en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

    Hoe herstart je de laptopcamera op een MacBook Pro?

    Als je Mac-camera niet werkt, probeer dan eerst de laptop opnieuw op te starten. Als de camera nog steeds niet werkt, reset dan de System Management Controller (SMC) en sluit je MacBook af. Zorg er vervolgens voor dat de voedingsadapter is aangesloten > druk lang op Shift+ Control+ Options > herstart de computer > wacht 30 seconden en laat de toetsen los.

Aanbevolen: