Wat is een kabelmodem?

Inhoudsopgave:

Wat is een kabelmodem?
Wat is een kabelmodem?
Anonim

Een kabelmodem is een cruciaal stuk hardware dat u van uw internetprovider ontvangt of afzonderlijk aanschaft. Het ontvangt en verzendt informatie zoals e-mails, webpagina's, sms-berichten en andere gegevens via de primaire gegevensverbinding.

Image
Image

Wat doet een kabelmodem?

Zoals alle modems verwerkt en verspreidt de kabelversie internetinformatie voor een huis of gebouw. Wat de kabelversie uniek maakt, is dat het gegevens door dezelfde aansluiting en kabels verplaatst die u gebruikt om tv te kijken.

De meeste bedrijven die kabelinternet aanbieden, gebruikten hun bestaande infrastructuur om de extra functie bovenop tv-programma's toe te voegen. Deze overgang is vergelijkbaar met aanbieders van vaste telefoondiensten die uitbreidden naar hun snelle internet, DSL. Meestal kun je geld besparen door kabelservice te bundelen met internet via dezelfde provider.

Kabelinternet is een breedbandtype, wat betekent dat het meerdere processen tegelijk kan uitvoeren. Het is over het algemeen sneller dan DSL, maar langzamer dan nieuwere glasvezeltechnologie.

Wat is het verschil tussen een modem en een kabelmodem?

Elk modem doet hetzelfde werk: het dient als een brug voor het ontvangen en verzenden van gegevens via internet. De verschillen tussen verschillende soorten komen uiteindelijk neer op de verbinding die ze gebruiken om hun werk te doen.

De oudste modems gebruikten de telefoonlijn van een huis om internet te ontvangen, maar ze konden niet tegelijkertijd werken. Als u op de computer zat en werd gebeld, zou u uw verbinding verliezen. Sneller DSL-internet maakt ook gebruik van de telefoonlijn, maar deze werkt op een andere frequentie, zodat u kunt bellen terwijl u e-mails verzendt en u zich geen zorgen hoeft te maken over interferentie.

Kabelinternet omzeilt de telefoon volledig en gebruikt de kabel-tv-aansluiting van een gebouw en coaxkabels om internet te laten lopen. Daarentegen gebruiken glasvezelmodems een specifieke muurpoort die de ISP moet komen installeren (dit betekent een ander gat in uw gebouw of in ieder geval uw vloer).

Werkt een kabelmodem voor wifi?

De hardware die u een draadloze internetverbinding geeft, is compatibel met de meeste, zo niet alle soorten verbindingen. Uw internetprovider zal u waarschijnlijk een kabelmodem verstrekken met een ingebouwde draadloze router. Deze apparaten kunnen de datastromen in en uit een gebouw verwerken en door de lucht verzenden.

Als je ISP je echter geen combinatiemodem en router geeft, kun je er ook een apart kopen. Je hebt niet per se een router nodig als je van plan bent al je apparaten via ethernetkabels rechtstreeks op de modem aan te sluiten. Als je echter van plan bent dingen te gebruiken waarvoor dit onpraktisch of onmogelijk is, zoals smartphones, tablets of smarthome-accessoires, moet je een draadloos netwerk opzetten.

FAQ

    Hoe stel ik mijn kabelmodem in?

    Sluit je modem aan op een tv-wandcontactdoos met de coaxkabel die bij je modem is geleverd en sluit vervolgens de stroombron aan. Als je een externe router hebt, sluit deze dan aan op je modem om een draadloos netwerk in te stellen, of sluit je apparaten rechtstreeks aan op de modem via Ethernet.

    Hoe sluit ik een router aan op mijn modem?

    Steek het ene uiteinde van een Ethernet-kabel in uw modem en het andere uiteinde in de WAN-poort van de router. Zoek de netwerknaam en netwerksleutel van uw router (meestal te vinden aan de onderkant van het apparaat) en maak vervolgens verbinding met het wifi-netwerk op uw computer.

    Waarom werkt mijn modem niet?

    Mogelijke redenen waarom je modem niet werkt, zijn onder meer losse of beschadigde kabelverbindingen, miscommunicatie met de router, oververhitting en verouderde firmware of apparatuur. Als je geen verbinding kunt maken met je wifi-netwerk, moet je problemen met je router oplossen.

    Hoe sluit ik mijn tv en modem aan op één kabeluitgang?

    Om een modem en tv op dezelfde coaxkabel aan te sluiten, heb je een kabelsplitter nodig. Sluit de kabelsplitter aan op het stopcontact en sluit vervolgens de modem en de tv aan op de splitter.

    Wat is een goede signaal-ruisverhouding voor een kabelmodem?

    De minimale vereiste signaal-ruisverhouding (SNR) voor een kabelmodem is 23,5 dB, maar 30 dB of hoger wordt aanbevolen.

Aanbevolen: