De 9 beste kabelmodem/router-combo's van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste kabelmodem/router-combo's van 2022
De 9 beste kabelmodem/router-combo's van 2022
Anonim

Het upgraden van je kabelmodem (de doos die de kabel die je huis binnenkomt verandert in een internetsignaal) en wifi-router (de doos die deze verbinding opneemt en er wifi van maakt) is een trefzekere manier om maak uw internetervaring beter en goedkoper, aangezien de meeste kabelmaatschappijen een maandelijks bedrag vragen om ze te huren. De beste combinaties van kabelmodem/router doen hetzelfde werk voor een fractie van de kosten van twee apparaten, en op een veel eenvoudigere manier, met minder kabels en stekkers.

Het is echter niet zo eenvoudig. Niet alle modems werken met alle providers en u moet ervoor zorgen dat het apparaat dat u koopt compatibel is met uw kabelbedrijf (zoals Spectrum, Cox of AT&T). Informatie over compatibiliteit vindt u meestal op de website van uw kabelaanbieder. Als dat niet het geval is, kunt u het beste bellen en controleren voordat u iets koopt.

Hier zijn de beste kabel/router-combinaties om u te helpen de best mogelijke keuze te maken.

Bent u op zoek naar een standaard kabelmodem en router? Als je een Comcast Xfinity-, Cox- of Spectrum-klant bent, koop dan de Motorola MG7700-kabelmodem en -router (tenzij je een enorm huis hebt of extra beta alt voor een supersnelle verbinding).

Beste algemeen: Motorola MG7700 kabelmodem en router

Image
Image

Als het tijd is om je modem en je router te upgraden, is de Motorola MG7700 waarschijnlijk de juiste keuze voor jou als je een klant bent van Comcast Xfinity, Cox of Spectrum en niet extra beta alt voor een supersnel abonnement. Uw kabelmaatschappij (of zelfs uw factuur van hen) kan u vertellen welke snelle verbinding u heeft. Toch, als een ruwe gids, als je een basisplan hebt, zal het vrijwel zeker niet zijn wat bekend staat als een 1-gigabit-verbinding, en als dat zo is, hebben we hieronder keuzes voor je.

Een van de beste eigenschappen van de Motorola MG7700 die we het leukst vinden, heeft niets te maken met zijn technische bekwaamheid: hij is niet erg lelijk. Om het beste bereik uit het draadloze signaal te halen, wil je de modem/router niet achter meubels of in een kast verstoppen. Maar dit apparaat is zo ongevaarlijk dat je het op een bijzettafeltje in de woonkamer kunt zetten en je er niet voor hoeft te schamen.

Cruciaal voor als er iets misgaat, zijn de lichtindicatoren ook gemakkelijk te zien en te begrijpen, iets wat je normaal gesproken niet aantreft in een modem van een kabelbedrijf.

De MG7700 heeft vier ethernetpoorten waarop je wat apparatuur kunt aansluiten via een fysieke kabel voor een betere snelheid en betrouwbaarheid, wat vaak een goed idee is voor apparaten zoals een gameconsole, Smart TV of Apple TV. Hij kan je films en tv gemakkelijk streamen in 4K, ook wel Ultra HD genoemd. Het is de standaard voor echt, echt scherpe foto's. Het is ook meer dan in staat om geweldig werk te leveren met Zoom- of FaceTime-oproepen.

Nog een waarschuwing is dat als je internetverbinding een spraakpakket bevat (verwarrend VOIP genoemd, je weet of je het hebt omdat je een telefoonnummer hebt als onderdeel van je internetpakket), je nodig hebt om naar de oudere broer van dit model te kijken: de Motorola MT7711.

Toen we de Motorola MG7700 eenmaal in gebruik hadden genomen, leverde deze uitstekende snelheden, waardoor ons 100 Mbps Spectrum-abonnement betrouwbaar werd benut toen we via de LAN-poorten bekabeld waren. Toen we draadloos gingen werken, varieerden de prestaties enorm.

We hebben de Motorola MG7700 getest in ons 4500 vierkante meter grote huis terwijl we verbonden waren met een paar dozijn apparaten (inclusief tablets, gameconsoles, computers en smartphones). De router bood een sterk wifi-signaal op zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band op beide verdiepingen van ons huis. Alles, van surfen op het web tot het streamen van video, was solide binnen een straal van ongeveer 2.000 vierkante meter. In de kelder en verder weg van het huis was het signaal zwak, maar dat is te verwachten.

Over het algemeen, als je in een groot appartement of een bescheiden huis woont, zul je niet teleurgesteld zijn door de prestaties van de MG7700. - Don Reisinger, producttester

Image
Image

Beste prestaties: Netgear Nighthawk C7000 DOCSIS 3.0 AC1900 wifi-kabelmodemrouter

Image
Image

Als je jezelf als een krachtige gebruiker beschouwt en je bent een Xfinity-, Spectrum- of Cox-gebruiker, dan kan de Netgear Nighthawk C7000 alle vakjes aanvinken. Laten we zien. In staat tot een behoorlijk snelle verbinding? Controleren! Vier poorten voor veel extra apparaten? Controleren! Een goed aanbod voor grote huizen (2500 vierkante voet): Check! Niet lelijk: Controleer (meestal)!

Deze mogelijkheden worden weerspiegeld in het hogere prijskaartje en het kan overdreven zijn voor de internetbehoeften van de gemiddelde gebruiker. Het komt er echt op aan of je een gamer bent of tegelijkertijd naar verschillende tv's in huis streamt. Een andere bonus is dat als u een Xfinity-telefoonserviceklant bent, u uw vaste telefoon direct kunt aansluiten.

Als je een huis hebt dat groot genoeg is waar een kamer niet zo vaak wordt gebruikt (of kamers, wat dat betreft), en je hebt een supersnelle gigabit-verbinding (je kabelbedrijf kan je dit vertellen), zou dit de combo-modemrouter voor u kunnen zijn.

Wireless Spec: Wi-Fi 5 (802.11ac) | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: DOCSIS 3.0 / AC1900 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 4

Voor zo'n high-end modem is de Netgear Nighthawk C7000 verrassend dun en licht. Vergeleken met het Xfinity-modem dat we hebben liggen is het een enorme verbetering. Hoewel de C7000 niet over de meest uitgebreide software beschikt, is het voldoende om uw netwerk effectief en met weinig tot geen gedoe te beheren. Het apparaat heeft niet de rijkste reeks poorten die we ooit hebben gezien, maar voor de meeste mensen zou het goed moeten zijn - we konden een paar verschillende gameconsoles en een desktop aansluiten.

Nadat je je hebt aangemeld en de installatie uit de weg hebt geruimd, word je begroet door zes tegels op de startpagina. Netgear maakt dit gemakkelijk te navigeren en te begrijpen - zelfs minder technisch onderlegde gebruikers zouden alles moeten kunnen afhandelen, van installatie tot beveiliging zonder al te verdwaald te raken.

We waren aangenaam verrast door hoe goed de C7000 presteerde, aangezien het een alles-in-één is. We hebben deze modem getest in een huis van 2.500 vierkante meter en we kregen betrouwbare prestaties in elke hoek, alleen aan de verste kant van het huis ondervonden we vertragingen. Zelfs toen daalden de netwerkprestaties van ongeveer 230 Mbps naar 130 Mbps. Dat is niet super snel, maar het is nog steeds bruikbaar. De bekabelde prestaties waren daarentegen niet zo goed. - Bill Thomas, producttester

Image
Image

Beste budget: Netgear C6220 AC1200 wifi-kabelmodemrouter

Image
Image

Het pluspunt van de Netgear C6220 AC1200: hij is betaalbaar! Het negatieve (anders dan de naam, kom op bedrijven, verenig jezelf): bescheiden prestaties. En het is een beetje lelijk (smaken verschillen, maar we wedden dat je het met ons eens bent).

Voor dit model moet je ervoor zorgen dat je geen snellere verbinding hebt dan deze modem aankan. Voor wie is dit model bedoeld? Mensen die hun modems huren bij hun kabelmaatschappijen, geen supergrote huizen hebben, geen echt snelle verbinding hebben (niet meer dan een verbinding van 200 Mbps, wat uw kabelmaatschappij u kan vertellen als u hebben), en niet veel extra apparaten hebben om aan te sluiten. Er zijn slechts twee Ethernet-poorten, waarmee u apparaten met een kabel kunt aansluiten, wat sneller en betrouwbaarder is, maar u moet er een kabel tussen trekken.

Over het algemeen kan hij, ondanks zijn bescheiden prestaties, met gemak Zoom-oproepen en 4K-streaming (dat wil zeggen haarscherpe tv-programma's en films) aan.

Wireless Spec: Wi-Fi 5 (802.11ac) | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: DOCSIS 3.0 / AC1200 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 2

Beste waarde: Arris Surfboard SBG7600AC2 DOCSIS 3.0 kabelmodem en wifi-router

Image
Image

De SBG7600AC2 is een zeer goede modem/router met een vreselijke naam. Wat je moet weten: het kan een heel snelle verbinding aan (1,4 gigabit, wat vrijwel zeker sneller is dan jij hebt), heeft vier snelle Ethernet-poorten voor het aansluiten van tv's en gameconsoles via een kabel, en het ziet er een beetje nerdy uit.

Wireless Spec: Wi-Fi 5 (802.11ac) | Beveiliging: McAfee Home Security, WPA2 | Standaard/Snelheid: Tot 1,4 Gbps | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 4

Beste uitgave: Netgear Nighthawk CAX80 DOCSIS 3.1 AX6000 Wi-Fi 6-kabel modemrouter

Image
Image

Laten we doorgaan: de Nighthawk CAX80 heeft veel functies met veel letters die echt (niet letterlijk) "toekomstbestendig" beschrijven. Maar het is duur.

Als je een zeer snelle internetverbinding hebt en denkt dat je eerder dan later kunt upgraden naar een nog snellere verbinding, zeggen we, pak dan de CAX80. Dit is ook een geweldige gaming-router omdat het ingebouwde Ethernet, waarmee je je Xbox of Playstation via een kabel kunt aansluiten in plaats van wifi, veel sneller is dan het Ethernet dat je waarschijnlijk gewend bent. Je moet veel vakjes aanvinken om het meeste uit deze modem/router te halen, maar als jij dat bent, heb je zojuist je toekomstige verbinding met internet ontmoet.

Wireless Spec: Wi-Fi 6 (802.11ax) | Beveiliging: Netgear Armor, WPA2, VPN | Standaard/Snelheid: DOCSIS 3.1 / AX6000 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Ja | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 5

Beste mesh: Netgear Orbi Whole Home Wi-Fi 6-systeem met DOCSIS 3.1-kabelmodem (CBK752)

Image
Image

De Orbi CBK752 is anders dan de andere producten op deze pagina omdat het een ander product is. Natuurlijk, het is dezelfde modem/router-combinatie, maar in plaats van één eenheid te zijn, zijn het er twee om ervoor te zorgen dat je huis wordt gedekt door een sterk wifi-signaal - en als je een heel groot huis hebt, kun je er meer toevoegen om vrijwel onbeperkt te krijgen Dekking.

In plaats van sterke en zwakke delen van je huis te hebben, praten de Orbi-units met elkaar om ervoor te zorgen dat het signaal overal sterk is. Of dat is in ieder geval het idee. Dankzij gebruiksvriendelijke software is de configuratie vrij eenvoudig.

De hoofdeenheid heeft vier Ethernet-poorten en elke satelliet heeft er ook twee. De Ethernet-poorten op de satellieten zijn niet op dezelfde manier bedraad als de basiseenheid (aangezien de basiseenheid fysiek is verbonden met de lijn van uw ISP) en met de satellieten kunnen apparaten zonder wifi verbinding maken met internet. Dat is echt heel gaaf.

Wireless Spec: Wi-Fi 6 (802.11ax) | Beveiliging: WPA3 | Standaard/Snelheid: DOCSIS 3.1 / AX4200 | Bands: Tri-band | MU-MIMO: Ja | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 4 (basis) / 2 (satelliet)

Beste voor Gigabit-internet: Arris Surfboard SBG8300 DOCSIS 3.1 Gigabit-kabelmodem en wifi-router

Image
Image

Op deze lijst hebben we twee Arris-modem/routers. We aarzelen om de complexe technische verschillen tussen hen naar voren te brengen, maar één Arris-product is voor langzamere verbindingen en één (deze, de SBG8300) is voor snellere verbindingen.

Je weet of je een snellere verbinding hebt omdat je elke maand meer beta alt en je waarschijnlijk moest vragen om te upgraden naar de snellere verbinding. Dus ja, het snellere Arris-model kost meer, maar je beta alt al voor de verbinding, dus je hebt de snellere modem/router nodig om te profiteren van waar je al voor beta alt.

Wireless Spec: Wi-Fi 5 (802.11ac) | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: DOCSIS 3.0 / AC2350 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Nee | Bekabelde poorten: 4

Beste bereik: Netgear Nighthawk C7800 DOCSIS 3.1 AC3200 wifi-kabelmodemrouter

Image
Image

Met Netgear's Nighthawk C7800 kunt u niet alleen profiteren van de snelste kabelinternetabonnementen die zowel vandaag als in de toekomst beschikbaar zijn, maar het biedt ook solide dekking voor een groot en druk huis. Het is een heel goed product, maar het ziet er ook nogal uniek uit. Het is niet iets wat we graag in onze woonkamer zouden willen hebben.

We zijn ons ervan bewust dat we een beetje snobistisch gaan klinken, maar als we voor een van de twee Netgear-producten op deze pagina zouden gaan, zouden we alleen voor de CAX80 sparen omdat hij er zo uitziet veel leuker. Dat gezegd hebbende, als we deze in de uitverkoop vinden, is het moeilijk te verslaan. Hij is snel, heeft veel poorten en zijn vier antennes kunnen helpen om een behoorlijk groot huis te bedekken.

Wireless Spec: Wi-Fi 5 (802.11ac) | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: DOCSIS 3.1 / AC3200 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Ja | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 4

Beste voor Xfinity-spraakdiensten: Motorola MT7711 kabelmodem/router met spraakgateway

Image
Image

Dit is een zeer gespecialiseerd product. Het werkt alleen met de ISP Xfinity en je hebt het alleen nodig als je ook de spraakservice van Xfinity hebt. Als je aan beide eisen voldoet, is dit een prima product.

Omdat het is ontworpen met de internetservice van Comcast in gedachten, is het ook moeiteloos in gebruik te nemen met al uw Xfinity-services door een eenvoudige Quick Start-procedure te volgen om het automatisch bij uw ISP te registreren.

Het is niet lelijk, heeft alle poorten die je nodig hebt en wordt geleverd met een back-upbatterij, dus als de stroom uitv alt, werkt je telefoon nog steeds. Houd er rekening mee dat het niet de snelste internetverbinding heeft die er is, maar voor de rest is het misschien precies wat je nodig hebt.

Wireless Spec: Wi-Fi 5 (802.11ac) | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: DOCSIS 3.0 / AC1900 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: Ethernet: 4 / Telefoon: 2

Motorola's MG7700 (bekijk bij Amazon) vinkt alle juiste vakjes aan als het gaat om het leveren van de prestaties en functies die de meeste gebruikers nodig hebben in een kabelmodem/router. Als u op zoek bent naar een nog bredere dekking, dan combineert Netgear's Orbi CBK752 (bekijk bij Amazon) een eersteklas Wi-Fi 6 mesh-systeem met een snelle (en toekomstbestendige) kabelmodem zodat u optimaal kunt profiteren van de snelste internetabonnementen in zelfs de grootste huizen.

Waar u op moet letten bij een modem/router-combinatie

Bandbreedte

Om optimaal te profiteren van de bandbreedte die uw ISP biedt, heeft u een modem/router-combinatie nodig die op zijn minst overeenkomt met, en idealiter hoger is dan de door uw provider beloofde topsnelheid. De maximale bandbreedte wordt aangegeven in gigabits per seconde (Gbps) en wordt meestal prominent weergegeven in de titel of beschrijving van een modem/router.

Banden

Routers bieden in toenemende mate meerdere databanden aan (denk aan verkeersstroken) in een poging knelpunten te verminderen en de efficiëntie bij het sturen van netwerkverkeer te vergroten. Dual-band apparaten leveren doorgaans 2,4 GHz- en 5 GHz-banden, waarbij de 5 GHz-band meer piekbandbreedte biedt. Tri-band routers bieden een extra 5 GHz-band om apparaten in te sorteren, waardoor de congestie verder wordt verminderd wanneer meerdere apparaten tegelijk op een netwerk zijn aangesloten.

Bereik

Als je in een appartement of een bescheiden huis woont, biedt bijna elke modem/router-combinatie voldoende dekking voor je hele leefruimte. Let bij grotere huizen echter goed op het bereik dat wordt aangegeven door het model dat u overweegt. U kunt ook een modem/router overwegen met de zogenaamde beamforming-technologie, die het signaal van de router in een strakkere straal vormt om het naar specifieke apparaten te sturen, waardoor een sterker en sneller signaal wordt geleverd. Als alternatief bent u misschien beter af met een aparte kabelmodem en een mesh-netwerk.

Ethernet-poorten

Zorg ervoor dat uw router voldoende Ethernet-poorten heeft voor de apparaten die u wilt aansluiten. Als u een internetabonnement heeft dat snelheden van meer dan 100 Mbps biedt, wilt u er een aanschaffen met Gigabit Ethernet-poorten maximaal voordeel uit uw abonnement.

Wi-Fi-standaarden

Tenzij je een vrij eenvoudig internetabonnement hebt, wil je ondersteuning voor relatief moderne wifi-standaarden. Aan de Wi-Fi-kant werkt een combinatie van kabelmodem/router hetzelfde als elke andere draadloze router, wat betekent dat u kunt kiezen uit dezelfde Wi-Fi-standaarden en -frequenties, zoals 802.11n en 802.11ac, die onlangs opnieuw zijn aangewezen als respectievelijk Wi-Fi 4 en Wi-Fi 5 om het leven gemakkelijker te maken. Je hebt misschien ook gehoord van de nieuwere Wi-Fi 6 802.11ax-standaard, die begint te verschijnen.

Het is geen slecht idee om te investeren in technologie voor de toekomst, maar het zal nog wel even duren voordat je Wi-Fi 6 in je huis echt nodig hebt of er zelfs volledig van kunt profiteren.

FAQ

    Wat is een combinatie van kabelmodem/router?

    Een kabelmodem/router-combinatie is een enkel apparaat dat de mogelijkheden van een kabelmodem combineert met de functies van een wifi-router. U sluit hem rechtstreeks aan op uw coaxkabel, net zoals u een kabelmodem zou doen, en sluit vervolgens uw computers, smartphones, tablets en andere apparaten rechtstreeks aan via bedrade Gigabit Ethernet-verbindingen of via Wi-Fi.

    Is het beter om een modem/router-combinatie of aparte apparaten te krijgen?

    Het kopen van een kabelmodem/router-combinatie kan je behoorlijk wat geld besparen, aangezien deze alles-in-één-eenheden meestal veel goedkoper zijn dan het apart kopen van een kabelmodem en een router. En als u uw kabelmodem huurt, kunt u nog meer besparen door dat terug te sturen naar uw ISP, waardoor uw maandelijkse factuur lager wordt. Dat gezegd hebbende, hoewel moderne kabelmodems/routers zeer geschikt zijn als je meer geavanceerde behoeften hebt, zijn er veel meer opties en geavanceerde functies te vinden bij de beste draadloze routers.

    Wat is DOCSIS?

    DOCSIS, wat staat voor Data Over Cable Service Interface Specificaties, is de standaard kabel die bedrijven gebruiken om je thuis internettoegang te geven. Het bestaat al meer dan 20 jaar, dus er zijn veel verschillende versies van. Tenzij je een echt supersnelle internetverbinding hebt, is dit meestal niet iets om je zorgen over te maken.

    Verhoogt DOCSIS 3.1 de snelheid?

    De snelheid van je kabelmodem wordt bepaald door de DOCSIS-standaard die het ondersteunt en het aantal kanalen dat het biedt, hoewel je ISP deze standaarden aan de andere kant ook moet ondersteunen. Het kopen van een DOCSIS 3.1-kabelmodem levert geen betere prestaties op als uw kabelaanbieder alleen DOCSIS 3.0 ondersteunt, hoewel het voor de toekomst nog steeds een goede investering kan zijn.

    Verder, hoewel 32-kanaals DOCSIS 3.0-modems theoretische snelheden tot 1 Gbps bieden, halen de meeste kabelaanbieders 600 Mbps boven DOCSIS 3.0, dus als uw ISP multi-gigabit-abonnementen aanbiedt, vrijwel zeker een DOCSIS 3.1-modem nodig om van die snelheden te profiteren.

    Moet mijn kabelmodem/router worden goedgekeurd door mijn internetprovider?

    In de meeste gevallen wel. Aangezien uw kabelmodem geregistreerd moet zijn bij uw ISP om correct te werken, is het belangrijk om er een te kopen die gegarandeerd compatibel is. Hoewel sommige ISP's u toestaan om een kabelmodem te registreren, zullen de meeste weigeren er een in te stellen die niet op de goedgekeurde lijst staat.

    Gelukkig hebben de meeste grote kabelaanbieders in de VS de kabelmodems van alle grote fabrikanten al "pre-goedgekeurd". U vindt deze informatie normaal gesproken op de verpakking of op de website van de fabrikant. Als u het echter nog steeds niet zeker weet, kunt u altijd uw kabelaanbieder vragen of de modem/router die u overweegt met hun netwerk zal werken.

    Wat betekent 'Goedgekeurd voor plannen tot'?

    Wanneer een kabelaanbieder een modem test en deze certificeert als compatibel met hun netwerk, specificeren ze ook de maximale snelheid die ze willen garanderen op hun netwerk. Dit aantal is meestal lager dan de maximaal mogelijke snelheid van een kabelmodem, en het is niet altijd hetzelfde voor elke ISP. Zie het als het verschil tussen hoe snel uw auto kan gaan en de variërende snelheidslimieten op uw lokale snelwegen. U krijgt misschien betere prestaties dan de maximale beoordeling van de ISP, maar reken er niet op.

Waarom vertrouwen op Lifewire?

Jesse Hollington is een freelance schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het schrijven over technologie en drie decennia ervaring in informatietechnologie en netwerken. Hij heeft zowat elk type en merk router, firewall, draadloos toegangspunt en netwerkextender geïnstalleerd, getest en geconfigureerd op plaatsen variërend van eengezinswoningen tot kantoorgebouwen, universiteitscampussen en zelfs van kust tot kust netwerk (WAN) implementaties.

Don Reisinger is een fulltime freelance schrijver gevestigd in New York City. Hij behandelt al meer dan 12 jaar technologie, videogames, sport en entertainment. Hij is een expert in consumententechnologie, waaronder kabelmodems en routercombinaties.

Bill Thomas is een freelance schrijver uit Denver die zich bezighoudt met technologie, muziek, film en gaming. Ze hebben de Netgear Nighthawk C7000 op deze lijst beoordeeld.

Aanbevolen: