Apple's Scam Reporting Tool is geweldig, maar alleen als het werkt

Inhoudsopgave:

Apple's Scam Reporting Tool is geweldig, maar alleen als het werkt
Apple's Scam Reporting Tool is geweldig, maar alleen als het werkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iOS App Store heeft nu een knop om oplichting te melden.
  • De App Store is niet zo veilig als je zou denken.
  • Was het beoordelingsproces van de App Store niet bedoeld om dit soort dingen op te vangen?
Image
Image

Ten slotte kun je Apple in de App Store vertellen over die zo voor de hand liggende-het-had-moeten-hebben opgemerkt.

Voorheen bood Apple een knop 'Een probleem melden' aan in de iOS App Store, maar die werd stopgezet, waardoor er geen mogelijkheid was om rechtstreeks over een app te klagen. Nu is de knop terug, en met veel meer kracht. U kunt nog steeds een terugbetaling aanvragen of een kwaliteitsprobleem melden, maar u kunt nu ook oplichting of fraude melden. Dat is prima, maar wat maakt het uit? En waarom heeft het zo lang geduurd?

"Externe onderzoekers vinden consequent scams en malware die Apple tijdens hun beoordelingsproces over het hoofd ziet", vertelde Sean O'Brien, oprichter van Yale Privacy Lab, via e-mail aan Lifewire. "Oplichting zal blijven toenemen totdat Apple de beoordeling serieuzer neemt, geautomatiseerde tests uitvoert en meer praktische tijd en moeite besteedt aan het bestuderen van apps voordat ze in de App Store worden geplaatst."

Een ellendige bijenkorf van oplichting en schurken

De App Store staat vol met oplichtingsapps, van verwarrende en dure abonnementen tot gokapps voor kinderen. Apple merkt dit toch zeker in de app-beoordelingsfase? Is dat niet waar app-recensies voor zijn? Een van de verkoopargumenten van de App Store is dat alle apps worden doorgelicht, waardoor het veel veiliger is dan het downloaden van een oude app van internet.

Het beoordelingsproces van Apple is zo ineffectief dat het routinematig door één man wordt verslagen. Kosta Eleftheriou is een "professionele App Store-recensent" en de ontwikkelaar achter het FlickType-toetsenbord voor de Apple Watch.

Scams zullen zich blijven verspreiden totdat Apple de beoordeling serieuzer neemt…

Eleftheriou onthult en publiceert apps die duidelijk oplichting zijn. Een app kan bijvoorbeeld vereisen dat de gebruiker zich aanmeldt voor een gratis proefperiode, en nadat deze proefperiode is afgelopen, schakelt deze over naar een duur weekabonnement, waarvan de gebruiker niets weet of niet weet hoe hij het moet opzeggen.

Eén blik op deze apps zal een slimme waarnemer de waarheid vertellen, dus waarom komen ze zelfs in de App Store?

Scams "mensen misleiden om geld of informatie op te geven. Dat is veel moeilijker of zelfs onmogelijk voor geautomatiseerde malwarescans om te controleren", vertelde Paul Bischoff, privacyadvocaat bij Comparitech, via e-mail aan Lifewire.

"Het handmatig controleren van apps op oplichting zoals Eleftheriou lijkt voor de hand liggend, maar handmatige inspectie is misschien niet haalbaar voor Apple om elke nieuwe app en update uit te voeren. In plaats daarvan heeft Apple besloten te vertrouwen op gebruikersrapporten om oplichting te identificeren."

Crowdsourced Bunco Squad

Als je betaalde om een supermarkt binnen te gaan, maar de zaak zat vol met zakkenrollers en winkeldieven, zou je je geld terugeisen. Maar de App Store is - om deze metafoor uit te rekken - de enige buurtwinkel in de stad, dus er is geen keus. Apple moet de zaak opruimen.

Image
Image

De nieuwe tool voor het melden van zwendel geeft aan dat Apple dit probleem eindelijk serieus neemt, maar rapporten betekenen niets als niemand er iets aan doet. En er zijn andere manieren om onbetrouwbare en frauduleuze apps te detecteren. Let gewoon op de opmerkingen van gebruikers.

"Ik zou Apple ook willen aanmoedigen om naar zijn gebruikers te luisteren - vaak vind ik tientallen negatieve opmerkingen die oplichting in app-vermeldingen identificeren voordat de oplichting door Apple wordt herkend en verwijderd", zegt O'Brien.

De App Store is enorm en moeilijk te controleren, maar dit is een gat dat Apple voor zichzelf heeft gegraven. Als het app-beoordelingsproces was ontworpen om vanaf het begin oplichting op te vangen, zouden we niet in deze puinhoop zitten. De winkel genereert $ 64 miljard per jaar, dus er is misschien een klein budget beschikbaar om de problemen op te lossen.

In 2018 stelde Apple-expert John Gruber voor dat Apple een Bunco Squad zou samenstellen, een klein team van mensen om apps te beoordelen en apps te verwijderen die de richtlijnen van Apple schenden. Gruber suggereerde dat het een enorm verschil zou maken om te beginnen met de lijst met meest winstgevende apps, en hij had waarschijnlijk gelijk.

Zou de beleidswijziging van Apple het begin kunnen zijn van die Bunco Squad? Het lijkt mogelijk.

Aanbevolen: