Vimeo ondersteunt nu Dolby Vision voor Apple-apparaten

Vimeo ondersteunt nu Dolby Vision voor Apple-apparaten
Vimeo ondersteunt nu Dolby Vision voor Apple-apparaten
Anonim

Video-hostingplatform Vimeo ondersteunt nu Dolby Vision-video's voor Apple-apparaten.

Volgens een blogpost kunnen alle gebruikers op het platform beginnen met het hosten en delen van Dolby Vision, ongeacht hun niveau.

Image
Image

Dolby Vision is een nieuw videoformaat dat content van bioscoopkwaliteit kan produceren dankzij de HDR-technologie (high dynamic range). Het formaat kan levendige kleuren leveren met helderdere highlights en diepere zwarttinten. Het werd geïmplementeerd in de iPhone 12 en 12 Pro toen ze afgelopen oktober werden gelanceerd, maar er was geen platform waar gebruikers hun Dolby Vision-video's konden delen.

Vanwege de beperkte implementatie van het formaat, zullen gebruikers beperkt zijn tot het platform als ze de hoge kwaliteit van het formaat willen behouden. Vimeo lijkt zich hiervan bewust te zijn, aangezien de blogpost bedoeld lijkt te zijn voor professionals en makers die serieus bezig zijn met fotograferen in Dolby Vision.

Het platform geeft mensen die dit soort inhoud uploaden tot 7 TB aan opslagruimte, een aanpasbare videospeler en een speciale badge op de website die de hoge kwaliteit aangeeft, zodat kijkers weten wat ze kunnen verwachten.

Image
Image

Om de hoge kwaliteit van Dolby Vision te ervaren, moeten gebruikers kijken op een compatibel Apple-apparaat, zoals een Apple TV 4K, een iPad Pro van de tweede generatie en hoger.

Elke Windows-computer of -apparaat dat Dolby Vision-video's kan streamen, wordt niet ondersteund. Dit is een functie die uitsluitend bedoeld is voor Apple-apparaten, er wordt geen nieuws gegeven over of/wanneer andere apparaten zijn toegestaan.

Aanbevolen: