Wat is Facebook Marketplace?

Inhoudsopgave:

Wat is Facebook Marketplace?
Wat is Facebook Marketplace?
Anonim

Facebook Marketplace is een online advertentieservice die kopers en verkopers met elkaar verbindt, zodat iedereen items te koop kan plaatsen of doorbladeren. Het is beschikbaar op de hoofdwebsite van Facebook en via de officiële Facebook-app.

Vanwege het grote aantal mensen dat Facebook wereldwijd gebruikt, kan Facebook Marketplace een effectieve methode zijn voor het verkopen van producten of persoonlijke items, aangezien vermeldingen het potentieel hebben om een groter gebruikersbestand te bereiken dan concurrerende diensten zoals Craigslist.

Image
Image

Hoe werkt Facebook Marketplace?

In tegenstelling tot de Facebook-winkelfunctie, die fungeert als een online winkel, verwerkt Facebook Marketplace geen transacties. In plaats daarvan koppelt het een gebruiker die geïnteresseerd is in het kopen van een product of item aan een potentiële verkoper; eenmaal verbonden, onderhandelen ze over een betalingsmethode en locatie voor het maken van de transactie, vergelijkbaar met een Craigslist- of advertentieadvertentie.

Facebook Marketplace wordt voornamelijk gebruikt voor het lokaal kopen en verkopen van producten.

De verkoop van een product op Facebook Marketplace volgt doorgaans dit patroon:

  1. De verkoper maakt een gratis productvermelding op Facebook Marketplace met een foto van het product, een gedetailleerde beschrijving en een adviesprijs.
  2. Een potentiële koper ziet de aanbieding en stuurt hem een bericht via Facebook.
  3. De verkoper en koper onderhandelen over een betaling en locatie voor het ruilen van het item.
  4. De koper en verkoper ontmoeten elkaar persoonlijk en ruilen het product of de dienst in voor de betaling.

Geaccepteerde betaalmethoden variëren afhankelijk van de verkoper. Sommige verkopers op Facebook Marketplace geven de voorkeur aan contant geld of een directe storting, terwijl anderen om betaling kunnen vragen via een peer-to-peer betalingsapp of in een cryptocurrency zoals Bitcoin of Ripple.

Hoe toegang te krijgen tot Facebook Marketplace

Je voegt Facebook Marketplace niet toe aan Facebook; de dienst maakt al deel uit van het sociale netwerk. U hoeft alleen maar Facebook Marketplace te vinden in de iOS- of Android-apps of op de Facebook-website. Als je het niet ziet, probeer dan deze tips voor het oplossen van problemen.

Om tijd te besparen, kunt u rechtstreeks naar het gedeelte Facebook Marketplace van de Facebook-website gaan.

Op de Facebook-website verschijnt de link naar Facebook Marketplace in het hoofdmenu aan de linkerkant van het scherm.

Image
Image

Je kunt ook af en toe een Facebook Marketplace-advertentie zien tijdens het browsen op de Facebook-website. Deze worden gebruikt om te adverteren voor productvermeldingen en kunnen worden aangeklikt om te navigeren naar de producten die worden gepromoot.

Je kunt de Marketplace vinden in de Facebook-apps (iOS/Android) door het pictogram van het hoofdmenu te selecteren en vervolgens Marketplace. te selecteren

Hoewel Facebook Marketplace zal verschijnen in de iOS Facebook-app op een iPhone en iPad, wordt de functie niet ondersteund op iPod touch en zal deze volledig afwezig zijn in het menu zodra de app is geopend.

Image
Image

Is er een Facebook Marketplace-app?

Er is geen officiële Facebook Marketplace-app omdat de service is geïntegreerd in de belangrijkste Facebook-apps op iOS en Android, evenals in de webversie van Facebook.

Er zijn echter verschillende niet-officiële apps van derden voor Facebook Marketplace die beweren de koop- en verkoopervaring te verbeteren, maar die zijn niet vereist.

Wat kun je verkopen op Facebook Marketplace?

De meeste alledaagse voorwerpen zoals Blu-ray-schijven, meubels, verzamelobjecten, speelgoed, voertuigen en zelfs eigendommen kunnen worden verkocht op Facebook Marketplace.

Verkopers kunnen ook bepaalde diensten vermelden, zoals het schoonmaken van huizen, elektriciteitswerken, loodgieterswerk, gazononderhoud en massagesessies. Degenen die diensten zoals fotografie, evenementen, fitness en persoonlijke verzorging verkopen of promoten, zijn verplicht dit te doen via een Facebook-pagina en niet via een persoonlijk profiel.

Welke items zijn niet toegestaan op Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace verbiedt de vermelding van gezondheidsproducten en dieren. Het is gebruikers ook verboden om "gezocht" of "op zoek naar" vermeldingen te plaatsen.

FAQ

    Hoe maak je advertenties voor Facebook Marketplace?

    Je kunt Marketplace-advertenties maken via Facebook's Ad Manager. Volg de stapsgewijze handleiding van Facebook om vandaag nog aan de slag te gaan met het maken van advertenties voor Marketplace. Marktplaats-advertenties zijn echter een nieuwe functie die nog steeds wordt uitgerold en mogelijk niet voor iedereen beschikbaar is.

    Hoe verkoop je op Facebook Marketplace als bedrijf en niet als particulier?

    Bedrijven kunnen hun voorraden op Marketplace tonen, hun winkel of items adverteren op Marketplace en zelfs items uit hun Facebook-paginawinkel op Marketplace weergeven. Het rechtstreeks verkopen als bedrijf op Marketplace is echter beperkt tot speciaal geselecteerde verkopers.

Aanbevolen: