Waarom je de Facebook Marketplace-optie niet hebt

Inhoudsopgave:

Waarom je de Facebook Marketplace-optie niet hebt
Waarom je de Facebook Marketplace-optie niet hebt
Anonim

Facebook Marketplace is een populaire functie die is ingebouwd in het sociale netwerk van Facebook en die elke maand door meer dan 800 miljoen gebruikers wordt gebruikt om producten en diensten te kopen en verkopen.

De Facebook Marketplace-service is rechtstreeks vanuit Facebook gratis toegankelijk via de volgende methoden:

  • Facebook-website: Klik op de Marketplace link in het hoofdmenu aan de linkerkant van het scherm.
  • Facebook-apps: Tik op het pictogram dat eruitziet als drie horizontale lijnen om het secundaire menu te openen en tik vervolgens op Marketplace. Als u de link niet kunt zien, is deze mogelijk verborgen onder de See More link. Tik erop om alle menu-opties te bekijken.

Hoewel Facebook Marketplace meestal kan worden gevonden via de twee bovenstaande methoden, kan de optie soms volledig verdwijnen vanwege een technisch probleem of een beperking op een account.

Dit is wat je moet weten over het toevoegen van Marketplace aan Facebook en om dat pictogram weer te laten zien in de apps en op de Facebook-website.

Redenen waarom het Facebook Marketplace-pictogram ontbreekt

Als je de Facebook-website of -app hebt geopend en het Facebook Marketplace-pictogram wordt niet weergegeven, zijn er verschillende mogelijke oorzaken voor dit probleem.

  • Je bent jonger dan 18. Facebook Marketplace is alleen beschikbaar voor Facebook-gebruikers die 18 jaar of ouder zijn.
  • Je thuisregio wordt niet ondersteund Facebook Marketplace is alleen beschikbaar in 50 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Australië. Als je thuisadres op je Facebook-profiel is ingesteld op een land dat niet wordt ondersteund, wordt het Facebook Marketplace-pictogram niet weergegeven.
  • Je bevindt je in een niet-ondersteund land. Als u naar een land reist dat niet wordt ondersteund door Facebook Marketplace, kan de optie ook verdwijnen van de Facebook-site en -apps.
  • Uw apparaat wordt niet ondersteund. Facebook Marketplace werkt alleen op iPhone 5 of nieuwer, Android- en iPad-apparaten. Het werkt niet op iPod touch.
  • Je Facebook-account is nieuw. Van Facebook Marketplace is bekend dat het helemaal niet verschijnt voor nieuwe Facebook-gebruikers. Dit wordt waarschijnlijk gedaan om te voorkomen dat oplichters nieuwe accounts aanmaken en nepproducten verkopen kort nadat eerdere accounts van het platform zijn verbannen.
  • Het is verborgen in het dynamische menu Het hoofdpictogrammenu in de Facebook-apps is dynamisch en geeft snelkoppelingen weer naar Facebook-functies die u het meest gebruikt. Als je een tijdje geen Facebook Marketplace gebruikt, kan het pictogram verdwijnen. Tik op het drieregelige pictogram in het hoofdmenu om meer Facebook-services te zien.
  • Je toegang is ingetrokken door Facebook. Dit kan gebeuren als je Marketplace hebt gebruikt op een manier die in strijd is met het beleid of de normen ervan.

Hoe krijg ik Marketplace op Facebook

Als je Facebook Marketplace momenteel niet hebt nadat je je hebt aangemeld bij Facebook, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen om het te laten verschijnen.

  1. Log uit van de Facebook-website of -app en log vervolgens opnieuw in.
  2. Verwijder de Facebook-app en installeer deze opnieuw op uw mobiele apparaat.

    Hier leest u hoe u apps op iOS verwijdert en hoe u apps op Android-apparaten verwijdert.

  3. Verander je thuisland in een land dat wordt ondersteund door Facebook Marketplace. Ga naar je Facebook-profiel, klik op Over en klik op het plus-teken om een stad toe te voegen of Bewerkenom je huidige stad te wijzigen.

    Image
    Image
  4. Gebruik dagelijks een nieuw Facebook-account, reageer op berichten en voeg vrienden toe. Zodra Facebook detecteert dat uw account echt is en niet nep is om producten te verkopen, kan de Marketplace-functionaliteit worden ontgrendeld.
  5. Bezoek de Facebook Marketplace-website rechtstreeks in een webbrowser. Dit kan een goede back-upoptie zijn als de link weigert te verschijnen op de Facebook-hoofdwebsite en in de apps.

Ik kan de Facebook Marketplace-app niet vinden

Hoewel er afzonderlijke apps zijn voor Facebook Local en Facebook Messenger, werkt Facebook Marketplace volledig binnen de hoofdapp en website van Facebook. Als je apps op een nieuwe telefoon of tablet installeert, heb je alleen de hoofdapp van Facebook nodig om toegang te krijgen tot Facebook Marketplace.

Er is geen officiële Facebook Marketplace Android-app om te downloaden en ook niet voor iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad.

Als je in het verleden een zelfstandige Facebook Marketplace-app hebt gebruikt, was dit waarschijnlijk een niet-officiële app. Sommige mensen gebruiken graag Facebook Marketplace-apps van derden, maar ze zijn niet nodig en hebben vaak minder functionaliteit dan de hoofdapp van Facebook.

Aanbevolen: